Mamucky ako to je .... niektore mamicky piau ze si naucim babo na ruky ine pisu ze je to normalne bravat babo na ruky ak place ze potrwbuje citit mamu kedze bolo 9 mesiacov v brusku .....
Dakujem za rady
A ako to citis ty? Dokazes placuce babatko nechat tak a nepomojkat ho? Mne by srdce roztrhlo. Ja som obe deti mojkala a v urcitom veku to uz proste samo odislo. Stale sa mojkame ale nie, ze by som ich cele dni na rukach nosila ☺️
a co je zle na tom 'naucit' babo na ruky? to ako keby ti povedali, nech mu nedavas jest, lebo potom bude pytat furt 😀 .. nosit sa je prirodzena potreba babatka, to nie je o tom, ze ho nieco zle naucis.. niektore deti sa potrebuju nosit viac, niektore menej, viac zalezi na ich povahe, ako na tvojom pristupe.. ale pre niektorych rodicov je asi ok z roznych dovodov nenaplnovat potreby deti 😕
Nenechávaj bábo plakať, vylučujú sa pritom stresové hornóny, čo má negatívny vplyv na rozvoj dieťaťa. Deti, ktoré nechajú rodičia nech "si cvičí pľúcka", sa síce naučia viac neplakať, ale za vysokú cenu. Ak dieťa robí všetko, čo dokáže - plače, a nik mu nepomôže, rezignuje, naučí sa, že nedokáže ovplyvňovať veci okolo seba, že nemá vplyv na to, čo sa deje, že si nevie pomôcť. Takéto deti aj v dospelosti majú nižšie sebavedomie a omnoho menšiu dôveru vo vlastné schopnosti.
Robte tak, ako cítite, že to je správne, ja som sa v niektorých veciach nechala ovplyvniť, a doteraz to ľutujem. Takze ak chcete, noste ho aj cely deň, taký maly už nebude a neskôr to už nepojde 😃
Podla toho ci ma mesiac alebo 18m ;D So starsim si staci sadnut a objat.
Bábo potrebuje byť na rukách, veď kde inde má cítiť bezpečie ako v náručí rodičov. Moje dievčatá som nosila často na rukách, mladšia má 9 rokov a ešte ju na pár sekúnd zdvihnem a ponosim po byte 😊 (je tenká ako špáradlo).
Ten čas kedy si to môžeš užiť je v živote veľmi krátky a mne veľmi chýba, takže užívaj si to pokiaľ sa dá.
beriem svoje dieta na ruky vzdy, ked to potrebuje a rovnako moj manzel, moja svokra atd. neviem co sa uz len da na tom zvyknut, kazdy den na strednu na rukach s mamou chodit nebude 🙂 jasne vsade plati, ze s rozumom a ziadny extrem ale teda ano beriem svoje dieta na ruky a je mi jedno co si kto mysli
Babo vies pomojkat a utisit aj bez toho, aby si ho brala na ruky. Cize ako to citis.
Ved ho nebudes nosit do 18.. ja to absolutne neriesim
Samozrejme ze brat na ruky. Treba to brat ako potrebu dietata nie ako vydieranie
Dieťatko je malé len chvíľu. Zachvilu Ta nebude už viac potrebovať. Užime si tie chvíle čo najintenzívnejšie, aj keď sú niekedy náročné. ❤️
Ja uz mam tretie dieta a ono to tak prirodzene je ze ked ma dieta tych 15kg, ca. v 3 rokoch, tak uz je na maminu pritazke a uz aj klesaju situacie, kedy by sa pytalo zobrat na ruky... ja som nosila vzdy, ked to potrebovali a bolo to velmi casto. Neviem si predstavit v tej situacii inu alternativu. Nechat vrestat v kociku/postielke?
Na "naučení sa" na náruč matky sa veľmi bavím. Neviem veru, kedy som si to syna stihla naučiť, keď už bol naučený v pôrodnici 🤭 to nie je žiadne naučenie, to je úplne prirodzená potreba byť pri matke, ktorú jedinú na celom svete bábätko pozná.
Ved si precitaj nieco o psychomotorickom a emocionalnom vyvoji dietata s neriad sa hlupostami, ktore ti radi okolie. Male dieta nema inu moznost vyjadrit sa, ako placom. Ak chce ist na ruky, tak chce byt proste pri mame. Neviem, co ho chces „ucit“, ci „neucit“. Moje dieta stravilo prvych 9 mesiacov zivota takmer nonstop v manduke-lebo chcelo a potrebovalo byt pri mne.
Keď potrebuje tak kľudne. Jedine zle je v tom uspavanie na rukách. 😀 To nie je rozumný nápad. Upokojiť a uspavat radšej na pri pití mliečka. V tichu, tme, zvykne si tak a bude pokojnejšie. Z rúk spínače dieťa sa zle skladá a často sa pri tom zobudí.
Určite nenechať plakať. Zobrať na ruky. Pomojkat. Veď je to babo. Ono neplače len tak, tým plačom komunikuje