Návštevy pediatričky k novorodencovi domov

mishaella
7. aug 2015

Ahojte, má matka nárok aby pediatricka prišla po návrate matky a dietata z pôrodnice za nimi domov na prvú prehliadku alebo musí prísť ona osobne do ambulancie? Ci vôbec je ešte možné aby lekárka prišla a žena sa hneď po návrate z nemocnice nemusela trepať k lekárke do ambulancie. A ak ano, je to dobrovoľne na lekárovi alebo je to povinnosť každého pediatra vyjsť v ústrety?

trimi
7. aug 2015

Všetko záleží od pediatra/pediatricky. My máme takú čo chodí domov keď je babo čerstvé, ale toto leto keď sme prišli z pôrodnice tak mala dofcu a tá čo ju zastupovala bola síce milá, ale museli sme prísť my k nej...

majusqa77
7. aug 2015

@mishaella je to na lekarovi. niektori domov chodia, niektori nie

darina1952
7. aug 2015

@mishaella áno, prvá návšteva lekára po prepustení z pôrodnice sa ešte stále robieva v domácom prostredí dieťaťa. Ale všetko je to o dohode pediatra s rodičom. Mňa sa lekárka sama opýtala či si želám návštevu, keď som sa jej ozvala po prepustení z pôrodnice. Prišla dopoludnia v deň keď má ordinačné hodiny popoludní. Pozrela malého, porozprávali sme sa, napísala recept a dohodli sme si termín prvej poradne u nej v ordinácii. 🙂
Ale ako píšem - je to na dohode oboch strán. 😉

cerez
7. aug 2015

Záleží to od lekára. Ja som si vybrala dr., ku ktorej som chodila aj ja. Takže je vo veku mojich rodičov. Za totality mali zvykom chodiť na prvú návštevu k novorodencom. A v súčasnosti chodí stále a bola mi pri obidvoch deťoch po návrate z nemocnice. Sestra si vybrala zas mladú lekárku v tom istom čase ako ja. Jej neprišla. A v okolí mám tiež maminky, ktoré majú inú, ale tiež mladú a tiež neprišli. Takže určite to záleží od lekára.

mahuliena5
7. aug 2015

Moja lekarka prisla aj so sestrickou, pozreli babo a aj podmienky ake ma doma vytvorene.

grundia
7. aug 2015

Pri dcere,nar.v decembri,prisla dr.aj so sestrickou ale maly je nar.v maji a na prehliadku sme museli my prist do ambulancie.

zebra41
7. aug 2015

Moja dr sa ma spytala ako sa citim po porode, ci viem prist do ambulancie alebo ci ma ona prist ku mne

mishaella
autor
7. aug 2015

@mahuliena5 co riesia pod pojmom podmienky? Napr ja byvam v 2i. Môže byt problém ak tam nieje perspektíva ze by raz mohlo mat vlastnú izbu?

majusqa77
7. aug 2015

@mishaella nie 🙂 oni riesia, ci mas cisto, sucho,...

horana
7. aug 2015

Pri prvom sa ma spytala ci chcem aby dosla domov a ja som chcela tak. Neviem ci pozerala prostredie, nemala som vobec ten dojem, ciste iba dieta pozrela, povzbudila...potom po druhom sa tiez ponukala, ale ja som sa uz citila ostrielana a tak som k nej naklusala rovno cestou z porodnice! Vzala ma prednostne na izolocku, zbezne rychlo pozrela a bolo vybavene.

darina1952
7. aug 2015

@mishaella skôr sa sleduje, či má dieťatko vlastnú postieľku, čistota prostredia a pod. - to ako bude vyriešené bývanie keď dieťa vyrastie je už tvoja vec, nikto ti nemôže vyčítať, že v 2izbáku nie je samostatná detská izba a nútiť ťa presťahovať do väčšieho - keď na to nie sú peniaz je to čisto tvoja vec 😉

mishaella
autor
7. aug 2015

@darina1952 ci ma.vlastnú postieľku ktorú aj tak využije minimálne kedze bude spinkat so mnou 🙂

adalmba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz