Ahojte, má matka nárok aby pediatricka prišla po návrate matky a dietata z pôrodnice za nimi domov na prvú prehliadku alebo musí prísť ona osobne do ambulancie? Ci vôbec je ešte možné aby lekárka prišla a žena sa hneď po návrate z nemocnice nemusela trepať k lekárke do ambulancie. A ak ano, je to dobrovoľne na lekárovi alebo je to povinnosť každého pediatra vyjsť v ústrety?
@mishaella áno, prvá návšteva lekára po prepustení z pôrodnice sa ešte stále robieva v domácom prostredí dieťaťa. Ale všetko je to o dohode pediatra s rodičom. Mňa sa lekárka sama opýtala či si želám návštevu, keď som sa jej ozvala po prepustení z pôrodnice. Prišla dopoludnia v deň keď má ordinačné hodiny popoludní. Pozrela malého, porozprávali sme sa, napísala recept a dohodli sme si termín prvej poradne u nej v ordinácii. 🙂
Ale ako píšem - je to na dohode oboch strán. 😉
Záleží to od lekára. Ja som si vybrala dr., ku ktorej som chodila aj ja. Takže je vo veku mojich rodičov. Za totality mali zvykom chodiť na prvú návštevu k novorodencom. A v súčasnosti chodí stále a bola mi pri obidvoch deťoch po návrate z nemocnice. Sestra si vybrala zas mladú lekárku v tom istom čase ako ja. Jej neprišla. A v okolí mám tiež maminky, ktoré majú inú, ale tiež mladú a tiež neprišli. Takže určite to záleží od lekára.
Moja lekarka prisla aj so sestrickou, pozreli babo a aj podmienky ake ma doma vytvorene.
Pri dcere,nar.v decembri,prisla dr.aj so sestrickou ale maly je nar.v maji a na prehliadku sme museli my prist do ambulancie.
Moja dr sa ma spytala ako sa citim po porode, ci viem prist do ambulancie alebo ci ma ona prist ku mne
@mahuliena5 co riesia pod pojmom podmienky? Napr ja byvam v 2i. Môže byt problém ak tam nieje perspektíva ze by raz mohlo mat vlastnú izbu?
Pri prvom sa ma spytala ci chcem aby dosla domov a ja som chcela tak. Neviem ci pozerala prostredie, nemala som vobec ten dojem, ciste iba dieta pozrela, povzbudila...potom po druhom sa tiez ponukala, ale ja som sa uz citila ostrielana a tak som k nej naklusala rovno cestou z porodnice! Vzala ma prednostne na izolocku, zbezne rychlo pozrela a bolo vybavene.
@mishaella skôr sa sleduje, či má dieťatko vlastnú postieľku, čistota prostredia a pod. - to ako bude vyriešené bývanie keď dieťa vyrastie je už tvoja vec, nikto ti nemôže vyčítať, že v 2izbáku nie je samostatná detská izba a nútiť ťa presťahovať do väčšieho - keď na to nie sú peniaz je to čisto tvoja vec 😉
@darina1952 ci ma.vlastnú postieľku ktorú aj tak využije minimálne kedze bude spinkat so mnou 🙂
Všetko záleží od pediatra/pediatricky. My máme takú čo chodí domov keď je babo čerstvé, ale toto leto keď sme prišli z pôrodnice tak mala dofcu a tá čo ju zastupovala bola síce milá, ale museli sme prísť my k nej...