Ahojte, čo by ste urobili na mojom mieste. Máme doma novorodeniatko, svokra ho chce prísť pozrieť. Má to 2h cesty a tak chce zobrať k nám aj psa. Vraj pol dňa nevydrží sám doma. Mne by to nevadilo keby je to pes čo si ľahne v chodbe alebo v obývačke na zem a leží, ale je to ustekany malý pes, čo skáče, behá do postele, na gauč, nosí cumle, cika len v byte. Svokra je naňho extrémne zaťažená a chce nech sa zoznámi s bábätkom. Mne je to ale veľmi nepríjemné a nechcem to. Mužovi by to nevadilo, ale postaví sa na moju stranu ak by bolo treba. Myslíte že je ok striktne si povedať že nech príde ale so psom nie ? (Keď bude bábätko staršie nebudem mať s tým problém ale nie ležiaci novorodenec)
určite bez psa
@andaluzia12
@3009
Len keď som to naznačila tak som poriadne za zlú, úzkostlivu atď. Ale budem trvať na tom
Tak keď príde, povedz jej, že je čas kocikovania a choďte von na prechadzku
My žijeme so psom a ten bol pri dieťati od malička, ale cudzi pes pri novorodencovi by mi vadil. Svokra nech si vybaví stráženie pre psa, alebo choďte všetci von na prechádzku, ak už tak nutne musí s ním prísť. Mala by to rešpektovať. A ak nie, bohužiaľ, nech ostane doma so psom 🤷♀️
Áno to na prechádzku kľudne. Tiež keby máme doma psa tak je samozrejme pri bábätku ale toto mi príde zbytočné.
Mne zvieratá pri detoch nevadili. Ale teda vychované, nie rozmaznana mala beštia. Takže ak sa pes nevie správať, nech zostane doma
Nech ho zoberie a zavrie v inej izbe.. a potom choďte spoločne von, na zvykanie bude ešte vela príležitostí. Ale dohodni sa takto dopredu, lebo potom bude skúšať svokra. A muž nech pomáha a za ten čas, čo bude svokra s bábätkom, nech je on so psom.
Urcite nie. Nevidim dovod aby sa pes, kt nebyva s vami v jednej domacnosti prisiel zoznamovat s novorodencom. Neskor jasne, ked uz dieta bude chodit a travit cas u babky.
Neeeeexistuje. Fakt už je svokra padlá na hlavu?
Ide psa zoznamit s babatkom...to uz je na diagnozu toto...jasne ze by mi to vadilo
@katarina_kat jasne už vidím, ako pacient, pre ktorého je pomaly pes viac ako človek, ho bude zatvárať do izby. Keď už tam pes bude, bude všade, len nie v tej zatvorenej izbe
@katarina_kat máme dvojizbak riešený štýlom že veľká obývačka s kuchyňou spolu a potom spálňa zvlášť. Chodba sa zavrieť nedá..čiže buď zavrieť do spálne čo nepripadá v úvahu alebo s nami v obývačke čo tiez nechcem, keďže ten pes by skákal po gauči, po všetkom, stekal atď. Nemám ozaj chuť sa teraz stresovať týmto, že či mi neskončí na dieťa alebo mu nevytrhne cumel z úst (to sa stalo so svokrou svagrine keď mala bábätko). A teda ani by psa nezavrela si myslím
@tramtada31 Toto zial nebude fungovat, svokra to ma totiz 2 hodiny autom, takze po kocikovani este zamieri k nim domov sa obcerstvit a necha psika zoznamit sa s babatkom a vyboškávať ho 🤮
Nedovolila by som to a nech sa aj postaví na hlavu. Nech príde vtedy,keď bude mať pre psa stráženie.
Otazka je, dokedy je izolacia tohto psa od babatka udrzatelna. Teraz je novorodenec, ok, mozno to bude akceptovat ako dovod, ale napr. ked babo bude kusok vacsie, uz ho psicek vyoblizuje
@katarina_kat cudzi pes v cudzom byte bude akurat tak zavijat, ked ho zavru do izby a nie to ked este aj odidu z bytu
Takto to vyzerá, keď niekomu prepne z vlastného psa. Nech oštiava jej byť, váľa sa v jej posteli a oblizuje jej veci. Ku mne by tým pádom neprišla ani ona.
Ako milovník psov hovorím určite bez psa. Ešte bude dosť času zoznámiť psa s novým prírastkom do rodiny. Jednoznačne nech sa muž postaví na tvoju stranu a nech rodičom vysvetlí, že v záujme dieťaťa treba ešte trochu počkať.
Ty nič nenaznačuj.ty jej to povedz rovno a priamo.pes nie.Nech si zoznamuje svoje dieťa.toto je tvoje.Ty si matka.ty sa máš za svoje dieťa postaviť a to rázne.
Psicek nevydrží 2 hod sám? Nech ide niekam s takým argumentom....
Keď bude musieť ísť do nemocnice na par dni, tiež si ho vezme so sebou?
Tu ani nejde o to ze mate novorodenca. Ide o to ze vy si neprajete psa v byte a je úplne jedno z akých dôvodov. U nás doma za 15rokov ešte žiaden pes dnu nebol a ani nebude a nikdy by sme s tým ani nesúhlasili.
Ešte že býva,,aspon" tie 2 hod od vás 🙄
Ja tvoju svokru nemám rada 😅
@simona20201309 presne takú ešte nehrali, aby sa niekto ku mne dovalil so psom. Vlastne za skoro 30 rokov mojej samostatnej domácnosti to nikto ani neskúsil. Pani svokra bude asi dosť nepríjemná osoba.
V prvom rade je smutné, že to svokru - babku vôbec napadne. Keď to jej samej nepríde absolútne mimo, tak žiadne naznačovanie ale treba rázne povedať NIE.
Moja svokra ma tiež doma psa i mačku, obaja sú dnu, má ich veľmi rada, no nikdy ju anilen nenapadlo sa spýtať, či ich ku nám môže vziať. Nechcem sa nikoho dotknúť, no niektorým ľuďom prepína z tých psov, akoby strácali zdravý úsudok.
No zase zoznámiť by ich bolo asi treba. Nech si oňuchá pod dozorom a potom by som to riešila tak, že na zvyšný čas nech ide muž alebo ty so psom na prechádzku. A podľa mňa má ten jej pes problém ako veľa psov dôchodcov, kedže sú s nimi vkuse, naučia sa tak-nezvyknú si byť osamote a ak odídu, má pes separačku a ničí veci alebo celú dobu šteká. Teda naozaj to môže byť tak, že pes nevydrží.
@marsmykkok a keď ide k doktorovi pani svokra, tak pes nemá separačku? Alebo tam kde pes nesmie? A že ničí veci? No pardón jej pes, jej problém. Hádam mu novorodenca nevopchá pod papuľu. Niektorí psíčkari by mali navštíviť odborníka.
Mne by to vadilo aj bez novorodenca.
Pes, že nevydrží pár hodín sám? Ale no taaaak. My so ženou niekedy odložíme decká s mojej mame a ideme 100 km ďaleko do kina a na večeru... A celý čas je náš pes doma a nemá problém. Stačí mu miska s vodou a granulami. Nejaké hračky a poriadna kosť s ktorou sa zabaví aj dlhé hodiny. Alebo bude spať. A čo ľudia čo majú psov a sú 8 hodín v práci? Ráno pred odchodom vyvenčiť a potom až podvečer keď sa vrátia.
že svokrin pes nevydrží pol dňa bez paničky ? jej problém, nech si to zariadi ako inokedy, ked ide z domu. Novorodenec a rozmaznaný cudzí pes mi nijako nejde dohromady, aj keby sa svokra na mihalnice postavila. Ked bude dieťa vačšie, nevidím problém, ale teraz áno, a ešte v takom otvorenom byte. Nech ju jej syn umravní.
Nechcela by som ziadneho psa pustit k sebe domov a nie kvoli novorodencovi. Zvlast tito mali rozmaznanci starsich paniciek co im dovolia vsetko.... pookusovane poocikavane veci, pootiera sa po gauci, kresle, vsade, fuj.... Nech ho dá strazit susedke, kamaratke, ked nevie zvladnut par hodin.
Za mňa rozhodne nie, žiadny pes.