Som zúfalá , dočkali sme sa nášho vytúženého bábätka čakali sme naňho 6 rokov. Chceli by sme si prvé týždne užiť s ním len my dvaja s mužom. Muž bude mat aj dovolenku v práci a bude s nami doma 3 týždne. Myslím že sú to chvíle ktoré majú byt spolu len rodičia a mimino a nikto iný . Ide o to že svokrovci chcú hneď chodiť vraj oni nevydržia nevidieť ešte týždne vnúča. Ale bývajú 350km od nás takze by to nebola návšteva na hodinku ale na minimálne cely víkend MINIMÁLNE! Nemám nato nervy tu chodiť zničená stále kojiť uspavat atd a ešte sa starať o to ako vyzerám kvôli svokrovcom. Bude to riešiť s nimi určite ich synacik tak máte nejaké rady ako to povedať aby to pochopili a neprišli aj napriek tomu ? Napríklad moja sestra býva 10minut od nás ona keby prišla by mi to vôbec nevadilo lebo viem že odíde domov do par minút ale myslím že takto na prespavacku je to moc skoro !!!!!
A nemôžu bývať u niekoho z tvojich príbuzných? Napr u tej sestry. Ak by u nej bývali a chodili by na návštevu aj s ňou, tak sa s ňou dohodni, že nech ich od vás po hodine potiahne preč.
Napadli mi dve možnosti ako všetkým vyhovieť
1.zajednat svokrovcom hotel,aby spali tam
2.ist pre nich a aj zaviesť autom.Takze môžu ísť na ,,otočku".
Zvladnut sa da to co sa zvladnut chce. To vase dieta ma otca, ten si tvoje predstavy ma vykomunikovat so svojimi rodicmi. Na jednej strane jasne, stari rodicia sa tesia na vnuca, na druhej strane vy dvaja ste ti, ktori maju urcit pravidla a vykomunikovat si to so zvyskom sveta
Po skusenostiach by som razne povedala nie. Proste pridete ked povieme ze mozete. A povedala by som to aj svojim rodicom. Moji svokrovci sa nasackovali v den ked sme dosli z porodnice. Nevedeli sme ani jeden ze pridu. Proste fakt neohlasena navsteva. Bola som totalne vytocena,nasr… a neviem co,co pocitili velmi. Nahnevali sa. A aj ked to nikdy nepriznali vedia ze to bolo cez. Lebo pri prvom vedeli ze to nechceme. Ziadne navstevy a chceli sme aj pri druhom. No nie dovalili sa.
Nikdy by som nedovolila návštevu na noc v šestonedelí, nikdy.
No a povedala si im to?
@klip0 ale zas ktorá babka vydrží 6 týždňov ?????
Ja by som to prve 3 mesiace nasho dietata vikendovu navstevu rodicov nezvladla. Nasi prisli na otocku na 2 hodinky, hoci cesta im trvala o dost dlhsie. Mamina doniesla kopec jedla a vyrazne nam to pomohlo. Vykomunikujte, slusne, ale asertivne. Mozu ist spat do hotela a prist jeden aj druhy den na nejaky dohodnuty cas.
Po skusenostiach s prvym dietatom, kedy sa k nam dovalili najprv na 4 dni moji rodicia a potom na dalsie 4 dni svokrovci, ti pisem, ze na to urcite nepristup. V ziadnom pripade. Nech si to manzel s nimi vykomunikuje, ak ty nechces.
My teraz cakame druhe a nasi nepridu, ale svokra nam uz hovorila, ze pride znovu. Povedali sme, ze urcite nie, ale vyzera zatial tak, ze to nepobrala. Tak sme jej ani nepovedali predpokladany datum porodu a ked stale bude trvat na tom, ze dojde, ani jej mozno neprezradime hned, ze sa dieta narodilo.
Tak vydrzia 3tyzdne napr kym sa upracete ako tak. Nemusi to byt presne 6tyzdnov. A mozno aj sama budes potrebovat pomoc nikdy nevies…
Taka ktorá rešpektuje prianie rodičov.
6tyzdnov je zas zbytocne vela .
Tie prve 2-3 by som fakt nikoho nezniesla,ved sama som nevedela ani fungovat, s malym duplom. Boze,ked si na to spomeniem 🙄. A kompromis napr. 3 tyzdne a max 1noc tiez neznesies? To nieje vobec tak zle
Tak nech vydržia také 3 týždne a súhlasila by som iba vtedy keby ozaj svokra bola čiperka a viedla domácnosti, keby vedela pomôcť s varením ak by som sa mala starať ešte o dvoch ľudí tak ozaj nie
Ja som som prvé dva tyzdne nechala len pre nás,tretí týždeň tu bol môj tatino..venoval sa mu môj muž, deti majú prázdniny tak s nimi chodili po vyletoch... 6 týždňov je fakt dlho ak na to vnuca čakali roky.. vidieť neznamena ale sa k vám nastahovat. Najdite tam kompromis...
Nase babky vydrzali 3 mesiace. Bola korona, to nam hralo do karat, ale ani teraz nechcem moc povolovat skore navstevy, ja mam proste strach o babatko, hlavne ked su chorlavi, chodia kade tade po lekaroch…
No a potom dosli rovno na tyzden, ale svokra varila, na co mali chut, nosili babatko, ziadne bozkanie na ruky a tvar, takze sa to dalo zvladnut.
vďaka bohu za koronu 🙏🙏🙏
Vydržia, neboj sa. môžete posielať fotky alebo urobiť videohovor. Rázne treba povedať, že prvé týždne chcete byť len samí a vnúča si užijú potom. Nemusí to byť ani celé šestonedelie, len kým ti to tak bude vyhovovať. Ak by nerešpektovali a napriek tomu by prišli, bolo by mi to jedno, nepustila by som ich ani dnu. Že nejak sme povedali a tak to aj bude, to že ony sa napriek tomu rozhodli prísť je ich vina a nie vaša. Tieto prvé týždne je naozaj (pre niektoré matky a ich deti) dôležité, nadobudnúť spolu s bábätkom nejaký režim, spoznávať sa navzájom, dostať sa do toho kolotoča povinností a stres ti môže len uškodiť. Moji svokrovci tiež pindali, ale môj muž bol na mojej strane a chápal ma. Keď som sa už na to cítila, mohli prísť. Sú ľudia, ktorý potrebujú návštevu hneď a sú taký, ktorý na to potrebujú čas. Vždy treba rešpektovať vôľu matky a to, aby sa ona cítila dobre. Osobne si vôbec neviem predstaviť, že krvácam po pôrode,dobre že ani sadnúť si nemôžem, mlieko tečie cez šaty, plačúce bábätko a do toho "múdre" nevyžiadané rady a nevhodné poznámky od rodiny. Ešte keď budú očakávať že ich budeš aj obskakovať, alebo že im bábo hneď dáš budú ťa posielať si ľahnúť, nech im ho necháš trochu 🙄 ja by som to nedala a pre to sa to ani po jednom mojom tehotenstve nedialo. Ako si urobíš, tak budeš mať
@anjelicek26 o 3 týždne je to ideál , ja by som bola za aj skôr ale nie s ubytovaním proste nech prídu na hodinu a dovidenia , neznesiem ich tam na prespavacku
Ja by som po skúsenostiach povedala nie. Celá moja aj muzova rodina je 400km ďaleko. Mala prísť pozrieť len svokra a moja mama spolu a zbytok rodiny by syna videl o mesiac na vianoce kedy sme sa chystali za nimi my. Nakoniec sa k nám deň po prepustení z nemocky nanominovala svokra so svokrom a doniesli si so sebou aj ustekaneho psa. Nikto to nečakal a mali u nás aj prespat ( teda, oni si to mysleli, ja ani muž sme o ničom nevedeli). Volali, keď už boli na ceste, že idú k nám. Celkovo boli u nás od obeda do večera asi do 8 a bol to najhorší deň môjho života. Syn mal ísť akurát spat, keď prišli, svokra si ho vzala,že ho uspi, ale to ho tak rozhodlo, ze som ho nevedela dalsie 4h ulozit. Ešte čakali, že ich budem obskakovat a variť. Nakoniec, ale sami usúdili, ze to nebol dobrý nápad a večer odisli. Pri druhom som sa poučila a rázne povedala, že tu nikto nepríde a chceme si ro užívať sami ako rodina. Najprv frflali, ale boli sme neoblomni a lepšie sme nemohli urobiť.
@denisa0504 veľmi dobre napísané 😁 obskakovanie by nečakali ale to druhé čo si napísala asi áno , že im mám nechať babo a ísť sa vyspať alebo že keď v noci bude plakať oni pôjdu atd to by bolo určite. Keď bude väčšie nech si ho aj zoberú domov aj na týždeň na prázdniny budem sa tešiť ale proste s novorodencom nech ma nechajú na pokoji aspoň prvé 3 týždne
Neznesies ich na prespávacku, ale svojich by si iste zniesla...nehanbíš sa niečo také vypustiť, idú diaľku k vám a že na hodinu a dovidenia...možno aj ty raz budeš babka a dúfam, že teba ani cez prah dverí nepustí nevesta 🤮🤮🤮💩💩💩
@slnecnica82 som zvedavá pani múdra ako by sa tebe páčila návšteva hneď po pôrode na 3-4 dni v 2 izbovom byte … určite by si skákala od radosti 😉 pekný zvyšok dňa 😉
A mojim svokrovcom stalo za to pri oboch našich detoch ist stovky km na otocku a pozriet vnuca na chvilku. Je to o ludoch. Nekomunikovala by som im, ze nemaju chodit, ale ze to aktuálne nedate s ich prespavanim. Su dospeli, vedia sa hadam zariadit ze to bud na tu otocku daju alebo vas mrknu dve hodiny a spoja to s vyletom v okoli, nejakym wellness hotelom a na druhy den domov
@slnecnica82 ja ti prajem naopak len to najlepšie , potrebuješ to
posli im fotky, video maleho, povedz ze krcavas a neni ti dobre a nech pridu neskor...ked sa to nestretne s pochopenim a nastali by natlaky, kludne zacni menovat intimne detaily tvojho stavu a tak ich to vydesi a odradi, ze sa mozno uvedomia, ze to nie je na mieste, aby si sa ty im a dietatko prisposobovalo
Nechápem, prečo niekto píše ze starí rodičia nevydržia 6 týždňov.. Prečo by nemali vydržať? Oni také malé bábätko uz videli - svojich potomkov, tak nech rešpektujú, ze prve týždne sa potrebujú adaptovať s bábätkom rodičia.
Ja som toto mužovi prizvukovala uz počas tehotenstva, ze pocas sestonedelia alebo minimálne pokiaľ sa na to nebudem cítiť, tak navstevy nebudú.. Našťastie to všetci rešpektovali.. A tiež išlo o prvé vnuca...
V 2 izbovom byte sa to nedá dobre,aby mal kazdy klud,hlavne sukromie kvoli kojeniu.. . Normalne im zaplatte hotel a ráno dôjdu a večer do hotela. Treba im to podat ako vami zaplateny welness zo dve tri noci... My mame cez 200m2, to sa strati ta osoba navyse😅 A aj tak mi boli tie prvé dva tyzdne s malým posvätne len pre nás. Mne je ale fyzicky výborne,malý je poklad.
A nemôžete sa všetci 4 dohodnúť, že prídu trebars vlakom na obed (muz nech navarí alebo objednáte) a tvoj drahy ich po 1-2 hodinách odvezie nazad? Jasne, 350km x 2 pre neho tiež nie je nic moc, dôchodca by toto už nedal, ale dá sa to zvládnuť ak je normálny dobrý šofér, a predovšetkým to stojí za ten pokoj v rodine. Alebo nech si to spoja s inou návštevou, s výletom, atd, ako už bolo navrhnuté. Treba hľadať riesenia. Dôvod? Proste SA VAM TO TAK SKORO NEHODÍ, potrebujete ešte súkromie. Nemusis vysvetľovať nic viac, normalny človek pochopí. Moji svokrovci sa ináč tiež tak nanominovali švagrinej prvorodičke, keď bola 5 dni doma z pôrodnice, ešte aj mna s mužom volala nech ideme pozrieť synovca s nimi, hoci nás tam (pochopiteľne) nik nepozval. Jasne, že sme nešli. Ale necudovala by som sa, keby na tú návštevu ako prekvapko dovliekli dalsie 4 malé vnúčatá (samozrejme január, všetky deti škôlkari, neockovanci 🙄 a ešte k tomu to tornádo…)
Ešte mi poraďte prosím ako to vlastne prebieha keď aj u vás prespavali svokrovci kvôli tomu že bývajú ďaleko tak ako to je? Dá sa to zvládnuť ?