Návrat z dovolenky a nástup detí do škôlky/školy

wayfarer
21. aug 2020

Ahojte, ako je to prosím s nástupom tých detí, ktoré sú tento alebo budúci týždeň na dovolenke v zahraničí? Budú mať pred nástupom aspoň povinné testovanie?

veronikaszabova
21. aug 2020

@wayfarer nie nebudu - vypises len dotaznik, ci sa dieta za posledne 2t zdrziavalo v zahranici

wayfarer
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaeli
21. aug 2020

@veronikaszabova a ak sa zdržiavalo v zahraničí, tak čo? ide do školy do všetkými ostatnými?

veronikaszabova
21. aug 2020

@nikaeli ano

wayfarer
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
21. aug 2020

Baby, nakazit sa mozte aj na Slovensku, netreba hned preklinat vsetkych, kto boli v zahranici.

hettinka
21. aug 2020

Normalne ide do školy, len v dotazníku rodič vypise, že boli a sleduje 2 týždne zdravotný stav.
Akonáhle dieťa boli hlava, má soplik, zakašle, teplotu nad 37,3 - okamžite má rodič povinnost vziať ho domov a volať lekárovi. Bez ohľadu na to, či niekde boli slebo neboli. To boli mat lekári “horúce linky”😂. Ale tak to vymysleli...

stanulienkat
21. aug 2020

@hettinka ja som myslela,ze musi byt 2 tyzdne povinne doma.

veronikaszabova
21. aug 2020

@stanulienkat nie, nemusi

hettinka
21. aug 2020

@stanulienkat pozri stránku www.ucimenadialku.sk
Tam je všetko, aj tie dotazníky.
Nás ide na sústredenie z klubu, čo je tiež “hromadná akcia”. Normálne potom do školy.

Maminky, a to sa pripravte, že budete cely školský rok ako na gumičke, sedieť na telefóne, a keď vam zo školy zavolajú, že decko kychlo, letíte do školy a riešite koronu.
To ešte len zamestnavatelia budú cely šťastní, keď im uo smeny odíde polka mamičiek po deti do školy.

wayfarer
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
21. aug 2020

@wayfarer ja sa tu s tebou nejdem dotahovat. Mne osobne nevadi, ze tie deti nastupia do skoly. Napriklad aj my sme boli pred 2 dnami na vylete v Čechach a budem v dotazniku pisat, ze dieta bolo v zahranici. Zajtra mame velku rodinnu akciu, v nedelu ideme na rozlucku s letom --- tym padom budeme vyplnat aj kolonku hromadna akcia

pribinak
21. aug 2020

@wayfarer domov Tatrach, vieš koľko je tu ľudí? Mrte. Bola som 2 týždne dozadu na Makarskej. Pláže poloprázdne oproti tomu či je tu

hettinka
21. aug 2020

@wayfarer no z najvyššou pravdepodobnosťou sa nakazí od dieťaťa, ktorého rodič pracuje vo veľkej fabrike spolu s Ukrajincami, Srbmi. Pripadne od dieťaťa, ktorého otec robí v bani v Karvinej, chodí s kamiónom po celej Európe, ktorého brat/sestra študuje na VS a býva na internáte...

Len aby si sa ty nenakazila v Tesco a nepriniesli ste to nakoniec vy do školy...

stela01
21. aug 2020

@wayfarer aj deti ktoré boli na akej kolvek akcii teda aj deti v tábore sa tam už ráta .

hettinka
21. aug 2020

@stela01 áno, tábor, sustredenie, hociaka väčšia rodinná oslava, kino, koncert...
Najradšej by asi ľudí zamurovali doma ako počas morovej epidémie, keby mohli...

wayfarer
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
21. aug 2020

@wayfarer lebo kapacitne otestovať toľko miliónov ľudí nejde, denne robia okolo 3000 testov
navyše v škôlke kolujú klasické vírusy, aj keď nebola korona deti už po týždni boli doma sopľavé a kašľavé... bude veselo

hettinka
21. aug 2020

@wayfarer lebo to nemá kto zaplatiť...
A pri návrate zo zelenej krajiny sa netestuje. Z červenej 5 dni karanténa a potom test - to platí pre všetkých rovnako.
Chorvátsko ke stále zelena krajina, nie je dôvod testovať.

Navyse, čo z toho, že otestujú teraz, keď ochorieť môže človek o 2 dni neskôr. Napríklad v takej Bratislave stačí ist natankovať na benzínku, presunúť sa niekam v MHD, ist pár dni do roboty... isto väčšia šanca ako chytiť zo na plazi.

stela01
21. aug 2020

@wayfarer a kto koho bude testovať a kedy ? 2.9 ráno ?
Ja žijem na dedine , a u nás deti sú nonstop spolu na ihrisku či v uliciach . Absolútne by to nemalo zmysel A ani nemá .

pribinak
21. aug 2020

@wayfarer nemáme na to kapacitu labakov, laborantky.
Ako si predstavuješ oddtestovat to kvantum ľudí behom 2-3 dni?

veronikaszabova
21. aug 2020

@stela01 detto u nas. Decka spolu na ulici,.pred skolou 🤦‍♀️🤣🤣
V juni mali ruska len 1 tyzden, potom ucitelia pochopili, ze to nema zmysel a nenosili uz vobec.

Si zober -- 10 deti ide spolu do skoly, bez rusok, patria do 3 tried. Pred skolou si daju rusko, prejdu spolu vestibul, v triedach dali dole ruska. Isli na obed, vo vestibule ruska, v jedalni bez - cely 1 stupen spolu.
Po skole sa decka stretaju pre skolou, vonku - bez ruska.

Logika im dajako usla 🤣🤣

stela01
21. aug 2020

@veronikaszabova tak môj syn je celé leto v dennom tábore ... čo bolo a je pre mna väčšie riziko ako naša dovolenka HR

hettinka
21. aug 2020

@veronikaszabova auzorka má škôlkara, tam ruska mat nebudú vôbec.

veronikaszabova
21. aug 2020

@hettinka ja ze riesi skolu 🙂

Skolka zakonom povinna nie je, moze byt s detmi doma, ked sa boji.

hettinka
21. aug 2020

@veronikaszabova aj tak budú rodičia škôlkarov viac doma, ako v robote, pokial budú dodržiavať tie opatrenia. Veď tam majú deti sople-kašle-grcacky dookola.

stela01
21. aug 2020

@hettinka bežná vec sopel dokolecka .

hettinka
21. aug 2020

A veľmi so zvedavá, ako doriesia razítka do roboty, keď lekárom sa má iba telefonovať, nie tam chodiť... to si budem vždy brat dovolenku, keď bude syn mat sopel???

wayfarer
autor
21. aug 2020

@stela01 aj moje deti su na ihrisku a hraju sa s detmi, ale prepacte ze sa obavam toho co prinesu dovolenkari nam, co sme boli "doma"

stela01
21. aug 2020

@wayfarer hrajú sa s deťmi a deti s deťmi a všetci na ihrisku sú “ doma “