Ahojte, ako je to prosím s nástupom tých detí, ktoré sú tento alebo budúci týždeň na dovolenke v zahraničí? Budú mať pred nástupom aspoň povinné testovanie?
@veronikaszabova a ak sa zdržiavalo v zahraničí, tak čo? ide do školy do všetkými ostatnými?
@nikaeli ano
Baby, nakazit sa mozte aj na Slovensku, netreba hned preklinat vsetkych, kto boli v zahranici.
Normalne ide do školy, len v dotazníku rodič vypise, že boli a sleduje 2 týždne zdravotný stav.
Akonáhle dieťa boli hlava, má soplik, zakašle, teplotu nad 37,3 - okamžite má rodič povinnost vziať ho domov a volať lekárovi. Bez ohľadu na to, či niekde boli slebo neboli. To boli mat lekári “horúce linky”😂. Ale tak to vymysleli...
@hettinka ja som myslela,ze musi byt 2 tyzdne povinne doma.
@stanulienkat nie, nemusi
@stanulienkat pozri stránku www.ucimenadialku.sk
Tam je všetko, aj tie dotazníky.
Nás ide na sústredenie z klubu, čo je tiež “hromadná akcia”. Normálne potom do školy.
Maminky, a to sa pripravte, že budete cely školský rok ako na gumičke, sedieť na telefóne, a keď vam zo školy zavolajú, že decko kychlo, letíte do školy a riešite koronu.
To ešte len zamestnavatelia budú cely šťastní, keď im uo smeny odíde polka mamičiek po deti do školy.
@wayfarer ja sa tu s tebou nejdem dotahovat. Mne osobne nevadi, ze tie deti nastupia do skoly. Napriklad aj my sme boli pred 2 dnami na vylete v Čechach a budem v dotazniku pisat, ze dieta bolo v zahranici. Zajtra mame velku rodinnu akciu, v nedelu ideme na rozlucku s letom --- tym padom budeme vyplnat aj kolonku hromadna akcia
@wayfarer no z najvyššou pravdepodobnosťou sa nakazí od dieťaťa, ktorého rodič pracuje vo veľkej fabrike spolu s Ukrajincami, Srbmi. Pripadne od dieťaťa, ktorého otec robí v bani v Karvinej, chodí s kamiónom po celej Európe, ktorého brat/sestra študuje na VS a býva na internáte...
Len aby si sa ty nenakazila v Tesco a nepriniesli ste to nakoniec vy do školy...
@wayfarer lebo to nemá kto zaplatiť...
A pri návrate zo zelenej krajiny sa netestuje. Z červenej 5 dni karanténa a potom test - to platí pre všetkých rovnako.
Chorvátsko ke stále zelena krajina, nie je dôvod testovať.
Navyse, čo z toho, že otestujú teraz, keď ochorieť môže človek o 2 dni neskôr. Napríklad v takej Bratislave stačí ist natankovať na benzínku, presunúť sa niekam v MHD, ist pár dni do roboty... isto väčšia šanca ako chytiť zo na plazi.
@stela01 detto u nas. Decka spolu na ulici,.pred skolou 🤦♀️🤣🤣
V juni mali ruska len 1 tyzden, potom ucitelia pochopili, ze to nema zmysel a nenosili uz vobec.
Si zober -- 10 deti ide spolu do skoly, bez rusok, patria do 3 tried. Pred skolou si daju rusko, prejdu spolu vestibul, v triedach dali dole ruska. Isli na obed, vo vestibule ruska, v jedalni bez - cely 1 stupen spolu.
Po skole sa decka stretaju pre skolou, vonku - bez ruska.
Logika im dajako usla 🤣🤣
@veronikaszabova tak môj syn je celé leto v dennom tábore ... čo bolo a je pre mna väčšie riziko ako naša dovolenka HR
@veronikaszabova auzorka má škôlkara, tam ruska mat nebudú vôbec.
@hettinka ja ze riesi skolu 🙂
Skolka zakonom povinna nie je, moze byt s detmi doma, ked sa boji.
@veronikaszabova aj tak budú rodičia škôlkarov viac doma, ako v robote, pokial budú dodržiavať tie opatrenia. Veď tam majú deti sople-kašle-grcacky dookola.
A veľmi so zvedavá, ako doriesia razítka do roboty, keď lekárom sa má iba telefonovať, nie tam chodiť... to si budem vždy brat dovolenku, keď bude syn mat sopel???
@wayfarer nie nebudu - vypises len dotaznik, ci sa dieta za posledne 2t zdrziavalo v zahranici