Naviazanosť 6-ročného na deda

6. dec 2022

Od narodenia syna (6) bývame u svokrovcov a maly je strasne naviazaný na dedka. Chcela by som sa teraz osamostatniť (bez partnera, len ja so synom) no maly odmieta, že neodíde od dedka nikdy. Dokonca najnovšie aj spáva v izbe s nim. Vždy mali krasny vzťah čo ma tešilo ale myslim si že toto už nie je celkom ok. Nejaké rady prosím vás?

viestta
6. dec 2022

Myslim si, ze je treba zaangazovat dedka, nech sa s nim o tom porozprava. Samozrejme citlivo a primerane. Nech ho uisti, ze aj ked sa odstahujete bude dedko ho dedko stale lubit, ze moze sa na neho kedykolvek obratit, moze ho kedykolvek prist navstivit a aj dedko ho bude navstevovat. Ked je dedko taka autorita, on v tomto zmoze najviac.

svetlonos
6. dec 2022

Pokial ma dedko rozum, mal by mu dohovorit. Ty si todic a nebudes sa predsa roadit 6 rocnym dietaom ohladom prestahovania sa. Preco je na neho naviazany tak velmi. Staral sa o neho od mala a ty si chodila do prace?

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koniarova
6. dec 2022

@deti95060810 to je krásne ❤️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maria123a
6. dec 2022

My to máme podobne s 5 r. Synom , ten je naviazaný na starých rodičov.. tiež sme tak u nich bývali a sťahovanie sa od nich bolo pre obe strany veľmi tazke .. chvíľku to trvalo ale zvykol si, proste keď musíš tak musíš a deti by nemali kázať ako budeme žiť lebo led budú starší nám budú skákať po hlave..

autor
7. dec 2022

@viestta dedko praveze vravel že on ho odtiaľ nebude vyhadzovať a keď to chce maly tak to bude rešpektovať. Je na mna nahnevaný že prečo chcem pretrhnúť ich vzťah. Takze nedohovori mu

autor
7. dec 2022

@svetlonos býval s nami najviac, venoval sa mu vela a počas obdobia korony bol s nami doma takze vacsinou sa s nim hral on kym som ja varila, upratovala atd

svetlonos
7. dec 2022

Dedo je nevyzrety ako maly chlapec! Riesila by som mozno aj s psychologyckou. Hruza

kvetinka75
7. dec 2022

tak asi je dedo sám a nechce zostať sám. Syn má v ňom mužský vzor. Keď nebýva s otcom, upol sa na deda. Poradila by som sa so psychologičkou ako na dieťa, ako mu to vysvetliť . Nemôže ti dieťa určovať kde a s kým bývať ale žiaľ, bola taká situácia, že sa na seba naviazali (takýto vzťah mal mať s otcom, ale keďže ho nemá, má vzor inde) a bude to ťažké

aculy
7. dec 2022

Keby ste sa odsťahovali, dedko by ostal sám? Ak majú krásny vzťah, nečudujem sa ani jednému z nich. Predsa len, syn je s ním odmalička, berie ho ako súčasť svojho života.

autor
7. dec 2022

@kvetinka75 my sme byvali všetci spolu aj otec býval s nami. Teraz len pár mesiacov nebýva. Vždy mal ale mužský vzor v dedovi pretože otec sa mu nevenoval tak ako dedo. Doteraz mi to nevadilo že ho ma tak rad, tešilo ma to praveze ale toto teraz mi pride až chore. A nie dedko nie je sam, ma ešte dceru čo s nimi žije a manželku..

kvetinka75
7. dec 2022

tak potom tam je ten problém. Dieťa sa upne na toho, kto sa mu venuje. Ak by to robil jeho otec, nebol by upätí na deda. Treba mu rázne povedať, že sa sťahujete, vy ste rodina a budete bývať spolu. Musí to prijať. Nemá právo sa odúvať. Máš právo sa odsťahovať. Vzťah si môžu aj naďalej budovať. Nemusia byť spolu každý deň.