Ahojte prosím chcela by som pre svoje dievčatko ktoré je ešte v brušku kúpiť nausnicky až jej ich v nemocnici daju ale otázka znie : aj MB e aj mužovi sa páčia klasické napichovacky ako sú na obrázku na srobovanie vzadu až to nepicha malú ... máte s tým niekto skúsenosti že sú s tým deticky v pohode ? Keďže ich chcem dať vyrobiť aby boli podľa našich predstav tak až mi potom nestoja v poličke doma . Ďakujem pekne
Takyto sposob zapinania nie je dobry.
@mpg Máš pravdu, aj mám syna, tak toto sme nemuseli riešiť, ja keď som mala 3 roky, spolužiak v škôlke ma tak silno viackrát potiahol za náušnicu, že mi trocha natrhol ucho, tiekla mi aj krv, náušnica sa našťastie odopla, tak mi ucho neroztrhal, bola to ale neskutočná bolesť, ešte teraz si to pamätám. Ja som v dospelosti pracovala ako učiteľka v škôlke, 3- ročné diečatko stratilo zlatú náušnicu, na druhý deň jej dala jej mama strieborné a o dva dni stratila aj striebornú, tá sa našťastie našla na ihrisku. S náušnicami sú len starosti. Neviem prečo je taká tradícia, že sa bábätkám prepichujú uši a malinké detičky musia nosiť náušnice.
Ja by som malému narodenému dieťaťu to nedávala aj z viacerých dôvodov, môže mať alergiu na niektorý kov v náušnici, deti si aj same to môžu potiahnúť, odopnúť, oni stále niečo robia rukami, keď sú nespokojné. Na naušnice majú čas, keď tomu budú rozumieť a samé povedia, že by chceli a potom im to splniť.
presne tak, máš pravdu.
My sme dávali v pôrodnici a neľutujem, žiadne problémy. Akurát,že toto je podľa mňa nevhodná koncovka. Viem aj podľa seba,že ma tlačia aj s takýmto koncom. Aby mala nepociťovala diskonfort.
Prosím nech nekomentujú zienky ktoré majú chlapčekov a nemajú s tým skúsenosť 👌náušnice určite dám v pôrodnici už len kvôli tomu že babatko ma vtedy o dosť mäkšiu chrupavku a je to pre ňu menej bolestivé ako potom keď bude mat cca 1 rok 🤦🏼♀️A ďalšia vec napríklad ja by som mojim rodičom neodpustila keby som nemala dierky a musela by som nosiť klipy ako stará baba ... takze moja otázka znela či to zienky ktoré majú dievčatá odporučia alebo nie a neznela že či jej dať prepichnut uši . Thats all✌🏼
ja na tvojom mieste by som počkala, takéto naušnice dávať novorodencovi to asi nie, ale dajte po prvom očkovaní nastreliť obyčajné a potom po mesiaci vymeň za také ako sa ti páčia, tie nastrelovacie su podobné, len ta koncovka je trošku iná. Za ten mesiac sa jej uško zahojí a potom nebude problem dať hocijaké naušničky. Ja som dávala všetkým trom takto nastreliť a plakali fakt chvilku a počula som plakať bábatko u doktorky ked jej prepichovala a fakt horor ako plakalo.
@petram_h ja môžem porovnať jednej sme dávali pre pichnúť 2 týždňovej druhej pred 1. Narodeninami pre streliť. Mne sa viac podávali to na strelenie bola to sekundovať záležitosť a náušníc sa nedávajú do chrupavky ako píšeš. My sme mali síce také naatrelovacky z chirurgickej ocele ale bola som spokojná lebo si ich nezaháľa určite ju do ušiel netlacili, ale stratila z nich ten uzáver tak sme dali taky gumený a ten tiež často vypadáva práve dnes sme jej vymenili za také klasické detské ktoré mierne visia a zatvárajú sa tak uvidíme.
Koniec koncov ved aj s tými co si vybrala môžeš v usku hýbať....
Môj názor je ze si vybrala dobre náušnice len keď jej ich dáš aj o pár mesiacov neskôr pre pichnúť nič vám neujde.
bude ju to tlacit, nedavaj take. a odporucam pozriet modely v klenotnictve, existuju aj ine nez klasicke vysiace, ak sa vam take nepacia ;) rovnako by som zvazila vyber kovu, chirurgicka ocel je hypoalergenna a nezajde, plus ak to aj niekde detskou neopatrnostou strati, nebude to velka skoda. tie detske nausnicky su fakt len na cas, takze by som stavila hlavne na pohodlnost pre babatko a nie vysoku cenu. po 3r/do skoly jej kupte ked tak nieco cennejsie
@petram_h ahoj, kvoli bezpecnosti sa odporuca nausnice davat babatkam az po pol roku, nech maju aspon zakladne ockovania. Nastrelovanie je rychle, jednoduche, ale pokial viem, musia sa pouzit len nausnicky ktore ti da na vyber salon, kozmeticka, lekarka (ten kto nastreluje) a su napichovacie ale nie s tym balonikom (srubovacie), po cca dvoch mesiacoch ich zamenis za ake budes chciet, vyber je na tebe, podla mna su bezpecne a pekne aj tie co si vybrala ( ja sama mam rovnake len bielom zlate, kupis ich aj bezne, nemusis davat vyrabat). Ja mam dve dcerky, mam skusenosti... Ak chces poradit viac, pokojne napis priamo mne 🤗
@petram_h ja som dala Dcére prepichnut keď mala cca 2 mesiace , “prestreliť a dostala tie zdravotné
- po 6 týždňoch som ich vybrala a dala som jej vysiace ale tie som vymenila za štýl ako je tu na foto autorky “ dcera sa lubi hrať s 1 nausnickou a stále ju vie odsrobovat ale iba 1 uško tak že každý deň zatahujem
My sme davali nastrelit dcerke, ked mala cca 10 mesiacov. Sekundova zalezitost,ani neplakala. Nausnicky su jednoduche, z chirurgickej ocele a ma ich doteraz, lebo ked sa jej tlacia zuby, tak si trha/taha uska. Len sme mali opletacky, lebo koncovky sa zlomili (asi uz pri nastreleni) a kazdy vecer sme hladali aspon jednu nausnicu 🤦 dala som jej silikonove koncovky a vyriesene 😉 dokonca aj koncovy "hrot" zakryju, tak ju nic nepicha... Ked podrastie, dostane detske nausnicky, ktore som este ja nosila - zaciname rodinnu tradiciu 😍
Neviem ci to este riesite, ale davali sme nastrelivat v 7 mesiaci a teda bol to masaker, neskutocny plac 🤦🏼♀️ Uz nikdy viac, radsej v porodnici, kym male babo👌🏻. A mame tie napichovacky a nemam pocit zeby to dceru bolelo, ked neratam den po nastreleni. Len asi zapinanie brizurou bude hygienickejsie 🤷🏼♀️, aby sa dierky nezapalili.
Ja by som to dieťaťu vôbec nedávala, ani iné. Deti sa často kúpu a to by len prekážalo.
Našťastie mám syna tak sme takéto neriešili.