Chcem sa opytat kde ste kupovali nausnice pre Vase male slecny? Mam skor na mysli nejaky zaujimavy internetovy obchod pripadne aj kamenny obchod ale potom v KE alebo PO. A su lepsie zlate alebo z chirurgickej ocele? V nasej porodnici je totiz moznost prepichnut uska a nausnice stale namame.
@alla24 ja som videla pekne detske nausnicky v KE na Hlavnej - Allure, take tradicne, na zatvaranie, s malickym ockom ale aj bez neho. Ak by si chcela, mam aj kupon na zlavu 40%, ak by ti este stihol dojst postou. Ale viem, ze uz ti to asi dost ponahla. Inak je to dobry napad dat prepichnut rovno v porodnici, lebo ja som davala prepichnut ako 6 mesacnej a uz to bolo zle, lebo si to velmi tahala rukami. Take male babo si to nevie este tahat a babrat do toho.
@kvojtanikova dakujem, pojdem pozriet a dam vediet. termin mame az v nedelu tak snad vsetko postihame 😉 Ja budem rodit v saci a tam je ta moznost to prepichnut rovno u nich tak preto sa pytam. Ked bude babo starsie tak neviem kde by som potom isla dat prepichnut uska a celkovo ci to nebude malu boliet este viac... a mas zlate nausnice ci z chirurgickej ocele?
ja suhlasim s anjelicek ja by som urcite nedavala prepichnut uska v porodnici...to babatko si naozaj uzije dost po porode zmenu prostredia a vsetko...myslim si ze casu nato je dost...my sme davali ked mala asi 4 mesiace 🙂
ja s babami nesúhlasím, mám dve dcérky a obom sme dali prepichnúť ešte v pôrodnici a obe to prespali, ani nezbadali, kedy to bolo 😉
ja som dávala v pôrodnici a mali sme zlaté.malinká ani nevedela čo sa deje a vôbec neplakala.
my sme dali hned prepichnut.velmi dobre to znasali obe, bolo to raz dva, ..si neviem predstavit dat starsiemu dietatu,ktore sa aj brani..male babo si to nepamäta
Priklanam sa k nazoru, cim skor tym lepsie. Ja som s tym otalala a dala som, ked mala dcerka 4 mesiace. Chudatko, vrieskala, az mi tuhla krv v zilach. Novorodenec to vie aj prespinkat, ako baby pisali vyssie. My sme mali Nausnicky z bieleho zlata, tiez sme namocili do liehu, ale vraj ak su nove, tak ani netreba.
Dcerke dam prepichnut usi az neskor,mozno o rok mozno o dva,mne osobne pride divne ked male babetko uz ma nausnicky,pride mi to nepekne.Nerozumien pointe ovesavat dieta zlatom,skor mi to pride ,ze sa to patri a ze to robia vsetci tak ich dam aj ja 😉
ja som dala malej nastrelit ked mala tri mesiace lebo som bola nadockava a uz by som nikdy tak skoro nedala..a to z dovodu ze usny lalocek dietata rastie a my teraz mame jednu dierku vyssie ako druhu...takze ja by som dala druhy krat nastrelit asi v jednom roku,ked je uz usny lalok dostatocne velky 😉
baby ale ja sa nepytam kedy prepichnut uska ale kde ste kupovali nausnice 😉 Nejaky zaujimavy Internetovy obchod?
ja sa chystam kupit tu malej http://www.nausnice-deti.cz/
Ahojte, musia byť pre bábo náušnice z bieleho zlata, alebo môže byť aj niečo takéto? Strieborné? http://www.piercing-sperky.cz/detske-stribrne-n...
V FR dievcatkam neprepichuju usi tak skoro... najskor od jedneho roka, ked je lalok dost vyvinuty, ale vacsinou cakaju ked dievcatko samo o to poziada... t..j ked ma 2, 6, alebo 15 rokov
My sme dali malej nastrelit v 3.5 mesiaci, a zatial ma tie z chirurgickej ocele.
Tiez by ma zaujimalo kde a ake im kupujete...
no my sme malej dali v 1 mesiaci a skoda ze som jej nedala asj skor.. ked som pocula ako vrieskali starsie dievcata mala som dost... davali sme hned zlate... Ja som kupovala nausnice vzdy osobne v zlatnictve, lebo je to taka vec co rada vidim a su aj rozne velkosti, cize nie su "detske" ako "detske" (nemaju ich vystrcene na najlepsich miestach, tak ja hned pridem a priamo si ich vypytam, mali sme z bieleho zlata aj zlteho uz...)
mi sa dnes chystame dat malej nausnicky.pediater nam prepichne len sa bojim ci ju to nebude velmi bolet ma len 2 mesiace...nausnice sme kupili v priore v lucenci zlate..vsetci mi hovorili ze prve nausnice by mali byt zlate nevem preco ale tak mi poradili..viete mi povedat ci to boli u dvoj mesacnych babatiek?riadne mam strch s toho. ☹
@bambulka026 prosim ta mozes mi poslat link, ake mas nausnice pre malu z chirurgickej ocele? dakujem
@alla24 nemusíš mať náušnice. to sa nastreľujú také provizórne náušnice a tie potom môžeš kedykoľvek vymeniť. teda až po nejakých 6t. čiže budeš mať dosť času.
ja som chodila po záložniach, že ktoré ma chytia za srdce. a objavila som 🙂 zlaté s kameňom tigrie oko, sú jedinečné, nič také som ani na nete nenašla.
@lubka.xz to mame tie co jej nastrelili,potom po par mesiacoch sme jej ich vymenili za normalne detske nausnicky.
ja som nevedela že sa dá v pôrodnici dať prepichnúť a ľutujem, malej som kúpila z bieleho zlata a potom asi ako troj mesačnej sme jej dali prepichovať, a ťahala si to....... môj názor je že najlepšie je v pôrodnici dať prepichnúť 🙂
My sme dali malej rovno v pôrodnici prepichnúť a dostala hneď zlaté náušničky.Aj sa jej rýchlo zahojili ušká a ani ju nepadne ich chytať🙂
AHOJTE :D Dcérka má 7týždňov a veľmi chceme náušničky... no lekárka ma poslala do zlatníctva na nastrelenie! Poraďte mi či mám teda ušká malej zveriť predavačke alebo inej lekárke, či sestričke 🙂 AAAAA kedy je možné nastrelenie vlastne? Dikes :D
My sme malej dali nastreli ked mala mesiac a urobila by som to znova trvalo to iba par sekund Narozdiel od prepichnutia ved si to predstav vycistit usko naznacit prepichnut navliest nausnicu a zapnut
My sme dali prepichovat, u nas nebol s tym ziadny problem v mesiaci... a ked si das vyhladat do fora tak ti najde debaty o nastrelovani/napichovani... a kopec nazorov a skusenosti 🙂 Co clovek to iny nazor a ina skusenost, nepocula som ze by sa niekto stazoval na nastrelovanie, neviem... na napichovanie kvoli tomu placu a tak.. a CIM NESKOR TYM VIAC KRIKU 🙂)) skusenost z cakarne od lekarky... a aj dlhsie to trva 🙂
@zana7
V akej pôrodnici vám je nastrelili? Veď už teraz to v pôrodnici nerobia. Podľa odborníkov na akupunktúru je výhodnejšie prepichnúť dierku skoro, určite nie ale priamo v pôrodnici, skôr medzi 3. - 6. mesiacom. U bábätiek je to najlepšie u pediatra alebo ušného lekára. My sme nechali prepichnúť ušká v 3. mesiaci. Kúpili sme tieto http://www.brilianty.com/sk/sperky/detske-nausn... ponúkajú možnosť výberu materiálu, kameňa i zapínanie.
Ja som dcérke dala nastreliť až keď mala 4 mesiace. Teraz som sa dopočula, že od 6 mesiacov je najlepšie, keď už je dieťa očkované. Určite to treba nastreliť u lekára, ten vám dá aj náušnice. Mne sa to osvedčilo, nemala žiadne ťažkosti. Po nastrelení prvého uška sa začala čudovať, čo sa stalo, po nastrelení druhého 2 min. plačkala a hneď úplne zabudla, zase bola veselá. Kamarátka dala dcére prepichnúť a banovala. Nechcem si to ani predstaviť. Nastreľovacie náušnice stále používame, pretože na zlaté máva reakciu. Ja som si pred rokmi dala nastreliť v zlatníctve, čo bola chyba, lebo sa mi ucho zapálilo a mám dierku šikmo. Pri veľkých náušniciach to vidno . Treba ísť k tomu lekárovi, ktorý má pekný výber náušníc a robí to profesionálne. Ja so za plastického chirurga, ktorý to robí sterilne a má to v oku. Nie je to ani drahé. Link - https://www.facebook.com/nastrelovanienausnic
My sme nemali také šťastie žeby lekár dal aj náušničky. Pekne čisto nastrelil ale naušničky sme si priniesli svoje a to keď bola ešte úplne mimi. S naušničkami bol boj lebo som chcela niečo zaujímavé čo nebude mať každé bábo a tak som objednala cez net z izlato.sk. Veľa ľudí riešilo na diskusiách z tejto stránky cenu ale tak čo už 🙂 Páčili sa a ešte stále sa páčia. Sme spokojní 😉
Mam otázku a ukončenie náušníc mate ake?seobovacie alebo vysiace?
Nasa mala rovno svoje, len sme ich predtym dali noc do liehu. Ma nausnicky z bieleho zlata. Ale pichat sme jej ich davali ako 2-rocnej, podla mna si babo pri porode uzije dost, netreba mu sposobovat dalsiu bolest. Ale to je len moj nazor.