Naučí sa dieťa zaspávať samé cez deň, ak bude v noci spať s nami?

lumarque
6. jan 2011

Myslite, ze je mozne, aby sa 7, 5 m babo bez velkeho stresu naucilo cez den zaspavat same v postielke, ak by vecer a v noci spalo s nami v posteli?
Alebo by ho to mohlo pomylit, ze cez den ma zaspavat inak ako vecer?
Pretoze v noci mi nevadi, ze je s nami, ale cez den ma u naozaj nebavi, ze sa od neho nemozem pohnut, ked spi 😒
dakujem

kaja73
6. jan 2011

Mne tak spaval asi 2m-cez den postielka a v noci manž.postel,ale teraz asi pred 3t sa vzburil a postielku už mame len ako bočnicu k posteli.On by tam možno aj zaspal ,ale o 20-30min. je hore pretože vtedy mu konči jedna faza spanku a on sa začne mrvit,zo spanku sa da na štyri,na chvilku si sadne a potom pada lubovolnym smerom a vždy si narazi hlavu.To sa potom definitivne preberie.Vo velkej posteli sa neudrie a spi dalej.Takže u nas postielka skončila.

monuska342
6. jan 2011

no neviem nieje to moc dobry napad asi bud postel alebo postielka lebo deti ktore spia aj tak aj tak potom neskor maju problem spat sami a chcu spat s rodicmi stale preto sme mi zvolili spanie v postielke a zo spankom niesu problemy 🙂

martinka1510
6. jan 2011

Moja dcera takto spava, cez den v postielke a v noci pri nas, no polovicu noce, podla toho ako sa preberiem a prelozim ju. ale nezaspava v positelke pretoze ju este kojim, ale ked ju dava spat niekto iny ako ja tak v pohode zaspi aj v postielke len ju musia drzat za ruku.v noci mame problem lebo to si vyzaduje byt pri nas takze ked je v postielke sa casto budi.ale urcite nie je z toho pomylena.

ludka140281
6. jan 2011

moja ma 9 a cez den spi len 2x a to po 30minut ☹ na rukach pospi aj 1 hodinu...sama nedokaze zaspat vobec... v noci mame tiez postielku ako cast postele a drobec sama prelezie k nam,nemusim vstavat na kojenie,len sa pritulim a ide to 😉 ..chcem ju pomaly ucit samostatnosti aspon na spanok v noci,ale az po roku 🙂 ...aj starsia dcerka sa tak naucila po roku a bez problemov

zuzub
6. jan 2011

náš malý spí cez deň len v kočíku a najlepšie vonku prespí aj 2hodiny a večer ho uspávam na rukách prípadne pri kojení, ale to už aspon spí vo svojej postieľke.cez deň tam vôbec nechce spať ☹

maryanna
7. jan 2011

ak ho tak naučíš, tak bude naučené že cez deň v postieľke a večer s vami....
ono sa nastaví potom že : aha normálne je keď večer spím s rodičmi, a cez deň je to v poriadku len ak spím samo v postieľlke...dá sa to, ale treba byť veeeľmi dôsledný...veľmi

benne
7. jan 2011

Ja dávam cez den do postieľky, v noci ked sa zobudí k nám a fungujeme v pohode...ale dávam ho zaspávať do postieľky aj večer

anjelicek26
7. jan 2011

My teraz tak spime, cez den v postielke (v kosiku) a zaspava sam, vecer na prsniku a spi polku noci u seba, polku u nas, niekedy komplet u nas, niekedy komplet u seba... on je v klude... urcite sa to da.