Naučenie a vytrvanie na nočníku

maminka1983
8. okt 2015

Ahojte prisla som po rady skusenejsich maminiek ako som ja. Takze mame syna tento mesiac 2r a odplienkovavameho. Co doteraz robime. Rano s tatom sedi na sebli a je a pooritom sa mu za 4mes podotikam nejedaval tak stale . Pokym som mohla vzdy ako sme vztali isli na nocni a citali aby vydrzal tam chvilu. Este doplnim bola som tehu s2 babom tak castie som nemohla mala som rizikove.
Odlienkovavat sme zacali utorok a prvy den ako bol rano na nocniku podarila sa cika samozrejme vychvalila ale co cik to havaria. Ale dneska rano plna mlena ako 5kg zemiakov. Rano nic ale davame ho cca 2h na nocnik a poobede bola sucha plena len dostal synator amok ze nesiel na ruky a zacal blacat a posykal sa total po spani. Ale za kazdu nehodu ho nehresim len mu ukazem ze je cikany a ma kakane gate. Ale dneska aj zostal stat ked sa pocural tak predpokladam ze si to uvedomil v tom momente.
mna by hlavne zaujimalo tie mamicky co maju chlapcov lebo su pomalsi ako casto ste davali dieta na nocnik myslim casove obdobie. A ci ked ste aj sli von nedali plenu kebo sme doma preistotu. Ale von ked pojdeme budeme mused nakolko je vonku pocasie ake je. A kolko trvalo pokym na to vasi krpci dosli ze sem sa cika a nie do gati. Precitala som tu kvanta clankov ale nic nebolo ako som ja hladala

jazzbow
8. okt 2015

Ahoj my mame tiez dva a presne ako keby som to pisala ja este aj ked sa pocika ukaze aj vidi ze robil hambu 😉 kazem mu aj vie ze duzduz no nic mezabera moja kamoska tri dni vytrvalo bez plienky a ked sa docikal tapla mu po ritke a naucil sa no nevie u nas ani tapnutie ani ni. Ked mu tapn reve ked sedi v mocnilu nevycika sa a za 15 min na zemi mlaka joj neviem ale dufam ze niekto poradi a drzim nam obom palce a vytrvalost 😀

maminka1983
autor
8. okt 2015

@jazzbow
aj on maamoky ked zd nie na serbel tak krik ale cikame s babou na 2serbli aby mal motivaciu ked sa vycura aj baba sa potom to tak spravime

cimage
8. okt 2015

Nas ma 3,5roka a na serbel nechcel vobec. Bez plienky je uz davnejsie. Cika len po stojacky a kaka len na WC a nemal ziadne nehody od zaciatku. Mozno skuste na velky zachod kupit redukciu a pojde im to lepsie. On strasne vyvadzal ked sme ho posadili na serblik, tak sme ho ani nenutili. V lete pisal do krikov a na travicku a to ho bavilo. Kakat sa sam vypytal, ale len na wc. Dlhsie si pytal plienku len na kakanie, inak uz vobec nenosil, ani v noci, ked sme mu ju nedali, tak radsej vydrzal a potom ho bolelo brusko. Takze to radsej nesilit.

maminka1983
autor
8. okt 2015

@cimage otazka kolko mal maly ked ste zacali bez plenky a ako sa ti podarilo ze nadtojaka to si neviem predstavit ako ho to prinutit a skusala som davnejsie aj velke wc ale rev jak nekomentujem. Ja sa musim aspon pokusit lebo mam nastup do prace na polovicu len sef caka ze kedy budem moc a silit ho nemienim to hej ale musi sa to naucit ze kdesa to robi

cimage
8. okt 2015

Vonku nastojaka od zaciatku, aj tato tak cika, tak sa mu to paci, ze vidi ako polieva. Doma ma schodik a tak vie aj do wc. Cika asi od 2rokov a kaka asi od 2,5. Myslim, ze baby su v tomto sikovnejsie.

siska53
8. okt 2015

@maminka1983 skusala som od 13.m., niekolkokrat. Vibec mu nevadilo,ze je mokry,ci pokakany... Pochopil az vo veku 2,5r. Do 4dni to zrazu slo. Este bolo zopar nehod,lebo mal tam.asi 1-2dninstrajku akoby,ale nasledne uz bez nehod.

A u malej to bolo asi este horsie. Sama odmietla plienku v 2r.presne,no nebola schopna este rozpoznat tie signaly,tak sme utierali mlacky 3,5mesiaca (uspesnost 50:50). Po uraze zubkov sa zatala,pokusy o odpleinkovanie odmietala. Dokonca az 2m.pred 3.rokom som to skusila opat, uspesne.... Predtym nepomohla ani motivacia smajlikmi. Az pri poslednom pokuse..

Takze mozno este tvoj nie je pripraveny... Ak ta cas nesuri a uvidis,ze nula.bodov ja by som dala.prestavku. Viem,ake to pre mna bolo unavne stale utierat mlacky s 2detmi doma...

maminka1983
autor
8. okt 2015

@cimage
no uprimne stale som muzovi hovorila ze ndch ta vidi amo tasis pipika vkn a bude on ake mal ma na haku uc si sama len teraz neviem ako mu to mam vysvetlit ked vie ze maminka ma ine a on ine muz to odmieta akukolvek cinost mu ukazat na wc.
Ale ked nid aspon skusim a uvidim lebo som skusala a bal sa tak som neriesila

@siska53
Vies ze aj ano hoci mam este 2 male dieta mala by som robit na pol uvezku len sef caka pokym budem moc a je to praca aj mimo domu aj doma takze aspon trochu nech samposnazi ale zatial je kratko na posudenie ako bude dalej

slnecnica174
9. okt 2015

@maminka1983 Moja na nocnik nechce ist vobec, len na normalne wecko s redukciou. To sa pyta aj sama 😉

maslenka47
9. okt 2015

@maminka1983 prepac, ale ty chodis jest na zachod? Co tymto chcete decko naucit? Asi len, ze na zachode sa ranajkuje. Lebo sediet na serbli je dolezitejsie, ako zdravy rozum. Vazne, serbel nie je na ranajkovanie ani na to, aby ste si tam citali knizku alebo vysedavali pol dna. Dieta musi pochopit, ze je to miesto, kam sa chodi curat! Drzanim dietata na serbli za kazdu cenu len aby tam sedel ho nenaucis, ze tam ma curat. Neverim, ze to dieta chape, co po nom chces.

A co ze maminka "ma ine"? Chlapci sa vedia vycurat aj tak, ze si sadnu na misu.

Davaj na nocnik, kludne kazdu pol hodinu. Ale max na minutku dve. Nie ze sa tam bude stravovat pre pana jana. Ked ti to robi obtiaze, tak pockaj pol roka a skus potom. A ano, ber ho so sebou na zachod (aj ked mas "ine").

maminka1983
autor
9. okt 2015

@slnecnica174
No maly sme pokusi ale zatial ze nie lebo bolo vysoko a bal sa tam sedet