Naťahovanie času a večerný rituál, robíte to rovnako?

pauli_cka
18. okt 2019

Ahojte,chcem sa opytat,ci aj vy ste na tom podobne co sa vecerneho kupania,krmenia,uspavania tyka. Mam takmer 5mesacneho,plne kojeny. Kvoli refluxu ho dojcim kazde 2,5 - 3 hodiny,nie na poziadanie. Nemame pevny rezim,teda ze by presne v rovnakom case kazdy den jedol,spal,ale ideme podla toho kedy rano vstava a uspavame okolo 19,podla toho ako cez den spi. No a k mojej otazke: vecer takmer vzdy musime natahovat cas,aby nam krmenie vyslo tak po tych 2,5 az po 3 hodinach. A aby bol maly unaveny,lebo napriklad ked dlho spi a zobudi sa napriklad o 17,pricom 18 by mal jest,tak este natahujeme,aby som ho potom rovno mohla pkupat a dat mu papat az pred spankom. Lenze on je vtedy samozrejme uz hrozne nevrly,place atd. Citim sa hrozne za to,neviem,ci to aj ostatni rodicia takto robia,alebo ako by som mala postupovat. Po vecernom kojeni zvacsa maly pekne zaspi v postielke. Vydrzal spat aj 5 hodin do prveho zobudenia,teraz uz len max 3 lebo mu idu zuby

sapetka
18. okt 2019

@pauli_cka myslim si ze to mate kvoli tomu ze nemate rezim.. 5m dieta by uz rezim malo mat a potom nebude ziadne natahovanie casu ani “trapenie”dietata.

mogaa
18. okt 2019

@pauli_cka ja si naopak myslím že 5-mesačné bábo ešte nemá a ani nemôže mať svoj režim....jasne že keď ti spí vtedy kedy by mal papať ho nepôjdeš budiť alebo teraz práve musí spať a nechce tak ho budeš zbytočne uspávať.....čas môžeš predĺžiť hraním, dáš ho do kočíka a pôjdete von alebo ho dáš na hraciu deku....ono ak je hladný a ty čakáš kedy bude "jeho čas" na jedlo tak ti plakať bude...ani ty sa vždy nenaješ rovnako - ak vynecháš raňajky alebo zješ málo lebo ti práve nechutí - chceš skôr obed....u dieťaťa je to rovnako....ak sa necíti komfortne(napapaný, prebalený, vyspinkaný) tak bude "mrchavý a bude plakať😉

wena
18. okt 2019

Ahoj, ja mám 2 a pol mesacnu dcerku a mali sme rovnaky problem, kým som jej neurobila režim. Teraz ju krmime 7x denne, vždy v tých is tých casoch (+- 15 min) a vecerne krmenie ma o 19:00. Tým padom nie je žiadne natahovanie času lebo vieme presne kedy bude jest. Ráno vstáva vždy o 7:00 a počas dňa ma aj 4 spanky približne v rovnakom case. Ak spí dlhšie na krmenie ju normálne zobudim, ale ona sa zhruba po 2 tyzdnoch sama nastavila tak, že sa budí v tom case kedy ma krmenie. Posledné krmenie ma o 22:00 alebo 23:00 tesnr predtým ako ideme spať my, to ju tiež zoberieme spiacu a ja ju prebalim, to ju trochu preberie, v polospanku ju nakrmime a hneď zase zaspí. To nám zaruci, že spí cca 5 hodín a v noci k nej vstaneme len raz. Nám režim pomohol, mala nám dokopy place max. 10 minút denne a je spokojná.

zuzanaete
18. okt 2019

Mala by si robit tak, ako vam to vyhovuje. 🙂 Ak chces mat rezimove dieta, tak sa snaz postupne mu ten rezim nastavit. Ak ti nevadi, ze kazdy den je iny, tak nechaj babo spat, ako spi a prisposobuj casy. Vsetko je OK, aj je spokojne dieta a rodiccia. 🙂

pauli_cka
autor
18. okt 2019

@wena a je kojena? Alebo na UM? Tazko je podla mna nastavit rezim kojenemu dietatu. Som z toho uz jelen

wena
18. okt 2019

@pauli_cka Je na umelom mlieku, to ma asi tiez vplyv. Podla mna aspon skus nejake zachytne body nastavit, ked pises, ze den sa odvija od toho ledy rano vstane, neskusala si ho budit vzdy v tu istu hodinu?

miadi
18. okt 2019

@pauli_cka ja som kojila na poziadanie tak tam sa o nejakom režime neda hovorit. 5m je este dost male .. nejaky režim možeš skusit ked bude papat prikrm.

pauli_cka
autor
19. okt 2019

@wena to tazko,lebo on rano nespi dlho,niekedy je uz hore dokonca o 5,inokedy o 7,raz potiahol aj do 8. Som rada ked rano spi,lebo fakt mame teraz brutalne noci,kedze mu idu zuby. Ked bol mensi,tak som si myslela,ze v tomto veku to uz bude ako tak OK,ale nezda sa :D Prisli zuby a totalna zmena.
Ale snazim sa kazdy den to iste,akurat ze casy sa odvijaju od toho kedy rano vstane. Napr: rano vstane,papa, hrame sa (deka s hrazdickou,na brusku, kresielko,psovi hadzeme loptu atd),ide spat (ak spolupracuje a zaspi :D ). Potom vstane, papa, hrame sa a ideme von, kde zväčša v kociku spi. Prideme domov,papa,hrame sa atd a dalsi spanok. A potom zasa ked vstane,tak sa napapa,hrame sa a opat tak po cca 1,5 hodine od zobudenia ideme na chvilu von. No a vecer ho prebera manzel,hraju sa spolu a potom zaciname prisposobovat cas na kupanie tomu,kedy by mal papat (po tych 3 hodinach sa snazime)

malfea
20. okt 2019

@pauli_cka Ahoj, môj syn má 4,5 mesiaca, má tiež reflux a dojčím na požiadanie. Ale teda môj pýta papať po 1,5-2 hod vo dne v noci.

Tiež nemáme režim, nechávam ho ráno spať, ako práve potrebuje aj cez deň ho uspávam podľa toho, ako je práve unavený. Sám ale vstáva väčšinou medzi 7 a 8 a večer zaspáva tiež v týchto časoch. Keď sa večer zobudí niekedy okolo 5, nadojčím ho (on sa aj tak väčšinou budí na hlad) a potom sa hráme. Predtým sme zvykli kúpať okolo 6 a uspávať o 7, ale posledné dni výrazne protestoval a začal chodiť spať až o 8. Robíme to proste tak, ako výjde. Ale vždy sa ho snažím pred spaním doštopať, aby sa za 30 min nezobudil na hlad. Aj keď pred hodinou jedol, dám mu cucnúť a v najlepšom prípade pri tom aj zaspí. Ale určite čas na jedlo nikdy nenaťahujeme, to by bol zbytočne z toho nespokojný.