Nástup do práce, keď má dieťa 1,5 roka

25. máj 2020

Ahojte, prosím, dajte mi nejaké postrehy, ako môžem čo najlepšie vyriešiť túto situáciu. 1.7. by som mala začať pracovať v meste X na mesiac a potom v tej práci pokračovať v meste Y uz dlhodobo. Všetko 40h tyzdenne, mimo Slovenska. 1.7. bude mať syn rok a pol, je kojeny na zaspanie a v noci a nema cumel. Ten obedny spánok spí vždy pol hodinu, potom sa prebudí, dám mu na pár sekúnd prsník a zaspí na ďalšiu hodinu alebo dlhšie. Vždy ho dostane, ale ak nie, tak sa zobudí a už nespí ďalej a ten spánok mu potom chyba. Uvažujem, čo môžem dovtedy urobiť, aby to bolo pre neho čo najlepšie. Neviem, ako tam bude spať. Moje obavy sú trochu aj preto, že sme teraz boli dlho bez sociálnych kontaktov, tak to môže byť pre neho trochu tak zrazu. Trochu ma potom trápi ten mesiac, že si niekde možno zvykne a potom zas zmena a niečo úplne iné. Pozitívum je, že ten mesiac bude so staršou sestrou. Potom to dlhodobé riešenie uvažujem, či je lepšie pre neho škôlka alebo opatrovateľka. Zatiaľ sa prikláňam k názoru, že doobeda škôlka a poobede opatrovatelka. Na to dlhodobé riešenie chcem už staršiu dať do školy, tak to to bude musieť zvládnuť aj bez nej.

daganov
26. máj 2020

koľko rokov má staršia sestra?

andrea_82
26. máj 2020

pre mňa by záležalo na tom, ako veľmi by som tú prácu potrebovala. Ak by sa to len trochu dalo, od tak malého bábätka by som do roboty nešla.

autor
26. máj 2020

@daganov 5,5 teraz, potom bude mať skoro 6 a je fajn, šikovná, pomôže rada

autor
26. máj 2020

@andrea_82 ja som to už o pol roka odložila, teraz pôjdem určite už. Pri staršej som išla v roku a dobre to fungovalo. Aj s kojenim aj so všetkým. Ona tam nikdy neplakala ako niektoré deti, keď som ju tam dala. učiteľky mi úplne vyhovovali. Tento sa mi však zdá viac taký mamickar. Možno preto, že je to chlapec.

eliska13
26. máj 2020

A teraz bude s babkou či kým?tak to si už mala dopredu skončiť s poobednym kojenim teraz to bude šok.to, že staršia to všetko zvládla neznamená, že aj syn bude taký istý😊

autor
26. máj 2020

@eliska13 presne toho sa obavam, lebo vidím, že sú trochu rozdielni. Ako myslíš teraz? Babku od marca kvôli korone nevidel, ale skypujeme. Ak to situácia teda hranice dovolia, požiadam ju, nech príde na ten prvý mesiac s ním pomôcť. Zamestnávateľ poskytuje škôlku inak

autor
26. máj 2020

@eliska13 to som skúšala, ibaže neviem, akoby sa s tým kojenim na obed dalo skoncit, keď som s ním doma. Ak mu ho odmietnem, chce ešte viac. Ale keď nie som s ním, asi si lepšie zvykne

autor
26. máj 2020

Možno to cez obedovu prestávku zvládnem ho ísť nakojit

daganov
26. máj 2020

ja so to pochopila zle, písala si, že bude s dcérou, tak som myslela, že dcéra má 16-17 rokov, že ho bude strážiť. Ja by som ho odstavila a to čo najskôr, lebo bude mať potom veľa zmien naraz. Nech ho ukladá niekto iný ako ty, naučí sa zaspávať aj bez prsníka. A asi by som volila aspoň na rok opatrovateľku, také malé dieťa si skôr vytvorí väzbu na jednu osobu, ako sa prispôsobí kolektívu v jasliach. Môže sa stať aj to, že bude bývať zo začiatku chorý a tak či tak by si musela tú opatrovateľku hľadať.

eliska13
26. máj 2020

Ja som si myslela, že zatiaľ, kým ide do jasiel bude s babkou
Trochu ma potom trápi ten mesiac, že si niekde možno zvykne a potom zas zmena a niečo úplne iné. Pozitívum je, že ten mesiac bude so staršou sestrou......ja tomu nerozumiem😊prečo si niekde ide zvykať na mesiac?
On Ti vypije mlieko aj z fľaše?Ja by som ho teda buď rýchlo odstavila a dala umelé do fľaše pred spánkom, ale vieš to záleží od syna aký je či sa bude dať takto oblbnut, alebo si zohnala opatrovateľku nemusíš prestať kojit odsajes a ona mu to dá pred spánkom.A celkovo som viac za opatrovateľku ako jasle pre mňa je to ešte drobec, ale ty sa riad sebou ja som v tomto makkys😂

autor
26. máj 2020

Vdaka za rady
@daganov , @eliska13 .
Napisala som to trochu chaoticky. Myslim, ze som sa aj tak nespytala na spravnom fore. Skusila som sa spytat este v expat skupine mesta Y a existuju tam aj moznosti, ktore mi nenapadli. Takze prvy krok bude najst opatrovatelku a potom existuju skolky a vselijake montessori alebo play groups skupiny pod vedenim nejakeho pedagoga, kde su pritomne aj opatrovatelky. Vraj kvoli korone ked zacnu lety, vela expatov odchadza z toho mesta, takze budu nejake dobre overene opatrovatelky bez prace. V tejto korone som cisty vitaz, najprv som mohla dlhsie ostat doma a teraz este toto. Uz mam menej obav.
Co sa tyka odstavenia, myslela som na to viac krat, ale myslim, ze to zatial necham plynut prirodzenym tempom. On nebyva chory, ani nemal sople este, iba raz siestu chorobu, ale pri dcerinych skolkarskych chorobach nam to myslim pomohlo. Za den, maximalne dva bola zas v poriadku. To nic nejedavala, iba to mlieko pila zrazu cely den.