Nástup do práce a deti

kisub1985
28. júl 2014

Ahojte maminky, mam dve deturence a do roboty by som mala nastupit na jar 2015. Vtedy bude mat starsia tri roky a mladsia 2 roky. Starsiu mi ale do skolky nevzali , potrebujem radu. Ako by ste to riesili vy? Dali obe do jasliciek , s tym ze by dochodila starsia dokonca skolskeho roku a potom by ju snad uz do skolky vzali, ci dali do sukromnej skolky starsiu a mladsiu do jasli, ci obe do sukromnej skolky ? Ale to potom aby jeden plat siel len na skolky :( ... Poradte ako ste , alebo ako by ste to riesili vy. Vdaka

klincek
28. júl 2014

@kisub1985 dala by som obe do sukr. skolky, do tej istej, nech to mas organizacne jednoduchsie. Ak ich das do jasli, starsiu budes aj tak musiet v 3,5 roku vybrat a pokial nemas istu (mestsku) skolku, zase len skoncis pri sukromnej ..ak das starsiu do sukr skolky a mladsiu do jasli, budes po ne behat na dve rozne miesta. a jasle stoja tolko ako sukromna skolka, tak financne to mas jedno.
Na mladsiu si mozes do jej troch rokov narokovat prispevok na starostlivost o dieta, preplatia ti az 230 €/mesacne. Su s tym papierovacky, ale funguje to spolahlivo. Alebo mozes poberat nadalej RP (je sice trochu nizsi, ale je bez byrokracie) a mladsej skolku platit ciastocne z neho.

maznacik007
28. júl 2014

@kisub1985 pri dvoch detoch zvaz ci by nebolo rozumnejsie najst si nejaku pani .. bud na predcasnom dochodku ci nezamestnanu a starala by sa ti len o tvoje deti ... /aj v case choroby/ asi by ta to vyslo menej ako dve sukromne skolky ... a mala by si rodicak .. tym by si to ciastocne vykryla ..

miku1
28. júl 2014

@kisub1985 Pri dvoch deťoch by som zvážila skôr nejakú pani na opatrovanie. Vyjde ťa to určite o polovicu lacnejšie ako by si platila 2x súkromnú škôlku. Ak by si deti nosila k nej, tak to máš jednou cestou obe, ak by chodila k vám, tak to by bolo omnoho lepšie, nakoľko by si ich ráno nemusela budiť a pod.. Takže na tvojom mieste hľadám nejakú pani na opatrovanie.