Nastreľovanie naušníc v Banskej Bystrici

kika511996
30. jan 2017

Ahojte. Chcela by som sa spýtať kde v Banskej Bystrici nastreľujú babätkám naušničky...
Mám si vziať naušnice ja alebo ke možnosť zakúpenia tam ? Potom ak doniesť tak aké? Visiace asi nie však? Poprípade vaše skúsenosti, ako to prebiehalo si rada prečítam 🙂

dotti
30. jan 2017

My sme davali dcerke nastrelovat v Sasovej v poliklinike na Rudohorskej, ale bola uz velka. Nausnicky sme si kupili v cene nastrelovania, myslim, ze to bolo nejakych 25 eur. Mali dost velky vyber a pristup bol super. Dcerka je velky bojko. Myslim, ze sme to robili pred dvomi rokmi a vtedy bol problem zohnat niekoho ineho, kto by nastreloval. Ale mozno uz ich je v BB viac 😉

kika511996
autor
31. jan 2017

A môžem sa spýtať že ak viete, ked to prepichujú je to také zdlhavé ? :D Lebo mám možnosť prepichnutia u malej pediatra...len sa bojím aké to bude. Prepichnúť, očistiť, trafiť tam naušničku... :/

dotti
31. jan 2017

Toto je tiež pani doktorka a len sa očistí koža, fixkou nakreslí bodka symetricky na obidve strany a jedna strela, druha a je hotovo 😉

kika511996
autor
4. feb 2017

Dobre ĎAKUJEM veľmi pekne 🙂

marina3
12. feb 2017

Prosim vas a u ktorej pani doktorky v sasovej? Ako dlho tam mozu ostat tie nastrelene nausnice. Mala ma 2 roky aj 3mesiace uz a nema nastrelene. Viete mi poradit ci uz mam pockat do troch rokov ked uz doteraz sme nie alebo je to jedno?dakujem za odpoved.

dotti
12. feb 2017

Nespominam si na meno pani doktorky, ale hned ako sa vojde do polikliniky treba ist dolava a potom cez tie presklene dvere opat hned dolava. Myslim, ze to maju aj napisane pred ambulanciou. Ale keby, urcite Vam poradia aj v lekarni. Ohladne veku neviem poradit a nausnicky sme mali niekolko tyzdnov. Tiez neviem presne kolko. Ale sestricka je velmi mila a na vsetko mi zodpovedala. Ja som sa tam najskor zastavila, popytala sa a az potom prisla s dcerkou 😉

liluska78
12. feb 2017

@marina3 nastreluje sa od 6.mesiacov takže kľudne môžete ísť ja to robím už 20 rokov ,ale v NZ .náušničky ti dajú oni sú sterilné a nemali by sa vyberať cca mesiac a čistiť to treba liehom a jemne s nimi točiť .

marina3
12. feb 2017

@liluska78 a ak sa este mozem spytat. Mozu sa nechat tie prve nastrelovacie aj dlhsie ako mesiac/6tyzdnov ?

marina3
12. feb 2017

@dotti
Dakujem 🙂 aj ja najskor pojdem,popytam sa co ako a potom s malou

liluska78
12. feb 2017

@marina3 jasne môžeš ich tam nechať tak dlho ako chceš

judar
12. feb 2017

mesiac na výmenu za druhé naušnice je strašne málo lebo neplatí pre každého rovnako že sa po odporúčanom mesiaci steny po prepichu zhoja dokonale obzvlášť u maličkých detí a výmena tu len spôsobí ďalšiu infekciu a to aj pri dokonalej dezinfekcii...to hlavne pri vymene za vysiace detské kedy je prepichnutý otvor náchylný po vybratí na to aby sa doň či naň niečo dostali kedže osička nastrelovacej naušnice je hrubšia než drôtik na vysiacich a hlava naušnice tu už nezohrava krytie....ja osobne by som odporúčala meniť skôr po 3 mesiacoch aj polroku dovtedy len dezinfikovať ...a výhradne vymeniť za strieborné naušnice nie za chirurgicku oceľ...sama viem veľmi dobre aké problémy s prepichom môžu nastať takže tak 🙂

liluska78
12. feb 2017

@judar po 20 ročných skúsenostiach viem ,že 5 týždňov je ok keď je to v laloku ,čím vyššie sa nausnica nastreluje tým pomalšie sa to hojí