Nastavenie režimu u novorodenca

zoja1234
29. okt 2021

Prosím vás ako sa vám podarilo nastaviť režim u novorodenca? Maly ma 9dni, je len na umelom mlieku lebo mne sa mlieko vôbec netvorí :( jedine čo zatiaľ máme, je kúpanie každý druhú večer po zotmení okolo 8smej, nočný spánok v postieľke v jeho izbe +minum hluku a interakcií s ním, a cez den ho máme v obývačke v postieľke Chicco (prenosná kolíska) kde je vlastne celý deň. Krmim ho stále keď si vypýta, už ho nebudim každé 4 hodiny, papa celkom dosť (každá dávka cca od 60 do 90ml). Prosím poraďte ako to urobit, možno nie hneď ale isto to bude chcieť čas..

mariaveronikag
29. okt 2021

Myslím, že na 9 dňové deculo máte režim v poriadku. Viac aktivít ešte nezvládne a nepotrebuje. Postupne si bude treba prispôsobiť čas, viac sa bude dať keď zistíte, či je kľudné dieťa, koľko spinká a plače...zatiaľ sa správa ako dospelý človek : nočný spánok, jesť si pýta 🙂 nateraz si ešte len začína všímať, že je inde ako v brušku 🙂

alexandra2010
29. okt 2021

u obidvoch dcer som robila opakujuce sa cykly. Jedlo-bdenie-spanok. Nedonosena mala po porode kazde 3 hodiny a donosena kazde 4 hodiny ako tvoja. Len chvalit viem tu metodu. Aj dieta aj matka vedia co pokracuje, mala som na seba cas 🙂 podla mna robis dobre.

fiafia
29. okt 2021

@zoja1234 tak opakovanie činnosti, denno denne. Večer sa snažiť dodržiavať rovnaký čas, rovnaký rituál. Moja dcéra bola rezimova, dokonca tak,že neskôr sa dali podľa nej nastaviť hodinky. Nevýhoda bola pár x v Tom keď sme museli režim z nejakého dôvodu posunúť napr lekár, cestovanie a pod vtedy vedela robiť cirkus.

katulastraka
1. nov 2021

Moje dieta si zacalo robit rezim v 5 mesiaci. A az teraz ked konci 6ty sa da povedat ze ma svoj rezim. Ja by som na to netlacila, rob ako si male vypyta.

juliet86
1. nov 2021

robis to dobre. mozno by som upravila. vanicku kazdy vecer. po vanicke uz iba tlmene svetlo tlmene rozpravanie a pod. dolezite je vystavit dieta slnku hned ako vykukne. ist na orechadzku alebo aspon na balkon/k oknu. moje dieta zacalo mat viac ze rezim az okolo 7meho mesiaca. ked zacalo mat 2 soanky nie 3 alebo inak. ale den noc uz rozlisovala okolo 3.mesiaca. kazde dieta je ine. ak chces ze Rezim tak si orecitaj Gina ford. alebo proste chod podla dietata. aj mne to trvalo zmierit sa s tym ze neviem co kedy sa stane. riadila som sa podla nej. niekedy bola unavena po 90 min niekedy po dve a pol hodine. niekedy potiahla 30min niekedy dve hodiny. nebudila som. netlacila som.

mabenn
1. nov 2021

@zoja1234 co chces nastavovat a preco? 9 dni ne na svete, rezim sa vytvara po mesiacoch...ja som krmila po 2.5-3hod lebo tak chcel...spal, jedol, kakal...to je vsetko

viktoria1512
1. nov 2021

My sme malú kupali každý večer a tak okolo 7mej. Papala asi každé 3 hodiny, tiež od začiatku UM. Treba mať trpezlivosť, treba sledovať bábo, a kým sa dá byť veľa na čerstvom vzduchu. Pri takom malom dieťatku sa ešte nedá zaviesť režim, pomaličky sa budete učiť obaja a prispôsobíte si celý deň, ako Vám vyhovuje. Ale ja si myslím, že mať režim je fajn, nakoľko aj ty aj dieťatko si zvykne, kedy a ako.

lubmapa
1. nov 2021

@zoja1234 podľa mňa na tak malé dieťatko je skoro hovoriť či snažiť sa o režim. Všetko sa točí ešte len okolo spánku, papania a prebaľovania. Tu sa nedá ešte ,,naplánovať,, jeho deň. Kedy má vstať, kedy a ako často papať. Treba sa mu len venovať, uspokojovať jeho potreby a mojkať sa ♥️ ono to postupne príde, určite to na ňom spoznáte a nastaví si režim aj samo. Potom ho už len upravíte ako bude treba

eva233
1. nov 2021

@zoja1234 pri takýchto malých stále dookola to isté my sme nastavili zo začiatku 3 hodiny cyklus a tak aj jedol.... Uspať, keď sa zobudil, prebalit, bol chvíľu na brušku - čím starší tým dlhšie... Trochu sme sa pobavili "pohrali", najedol sa a zase uspať spánok, prebalit atď.... My kupeme doteraz Každý večer potom rozprávka, mlieko a spánok

dadka35dadka
1. nov 2021

No neviem má 3 deti a každé inè, ale určite by som žiadne nebudila, lebo ja chcem režim. Myslím že to naj platí a bude platiť vždy: šťastnē a kludné dieťa = spokojnã mama = lepší spánok detí a nezabúdať pri vychove aj na seba.

eva233
1. nov 2021

@dadka35dadka tiež si myslím, že budiť dieťa netreba, ale režim nemusí byť ze vstava každý deň 8.01 a 10.01 ide spať... Skôr si myslím, že deti majú radi naslednost a ak vedia čo ich čaká... Myslím, že je to aj vedecky dokázané 😉.... a teda skôr ide o režim v zmysle cyklov akože robiť to isté... napríklad pri väčších ráno vstaneme umyjeme si zuby, ranajkujeme všetci spolu.... Každý večer zase jedlo, kúpeľňa, rozprávka, spánok.... 😉

dadka35dadka
1. nov 2021

@eva233 toto áno, ale tak to je samozrejmosť aspoň si myslím že v každej rodine.

ckatka
1. nov 2021

Ja žiadny režim nevytvaram. Nikomu. Kto je hladný, vypýta si jest. ( Okej, nejaká spoločná večera sa vyskytne.,ale nie je to zákon).
Kto je unavený, ide si oddýchnuť. Komu treba cikat, ide sa vycikat Komu je zima, vypýta si bundu...
Kto.som ja, aby som rozhodovala o tom, čo.citia iní?
Raz ideme plávať, potom k lekárovi...raz je pekne a ideme von, potom nie, raz treba robiť vonku (spať v šatke), raz v kočíku. Raz ideme pol dna autom, raz vlakom...
Raz vstavame ráno kvôli staršieho skolke, raz nie...
Raz sa pes vypýta von o 12, inokedy až o 3...
Raz je večer doma aj muž, raz nie...
Raz spíme doma, raz v hoteli...
Raz obedujeme o 12, raz o 3...

No povedz..má tu zmysel nejaký režim? 😂🤦‍♀️
Flexibilita je naše druhé meno 😂😂😂
Na deťoch je skvele to, že sa dokážu skvele zladiť s matkou...len matka musí byt v pohode. Netreba veci lámať cez koleno...treba si užívať spoločné chvíle a rešpektovať sa.

ckatka
1. nov 2021

@zoja1234 co sa týka toho mlieka....ja som bola po sekcii a nikde nič...na ôsmy deň prišla laktacna, poradila co a ako. Naučila ma používať UM s cievkou po prsníku (nie z fľaše)...ukázala ako nosiť babo v šatke, naholo koža na kožu, a pomaličky sa aj mlieko začalo robiť.
8 mesiacov sme cievkovali, bolo to tak pol na pol...najprv vycucal moje a potom sa dotlacil UM a zaspal.
V noci mu stačilo moje, takže chvalabohu v noci som sa nemusela pohnúť z postele.
Teraz ma skoro rok...pije um z fľašky 3x denne po dva deci (na uspatie v kočíku alebo autosedacke - kde sa mi ho nedá, logicky,kojit) a zbytok ma moje mlieko a prikrmy.
Výhoda toho môjho "pseudokojenia" je, že nemusím kupovať toľko UM, nemám menštruáciu, a malý je stále aspoň čiastočne kojeny, čiže dostáva co potrebuje, mam ho čím rýchlo upokojiť, keď spadne a udrie sa, keď sa zlakne, po očkovaní...A pod. A uspavanie na noc je sup šup.

Skúšala som všetko od byliniek, liekov, homeopatiká....nepomohlo nič. Až potom trochu ajurvedsky čaj Medhika-Nursing woman. Malo, ale poteší..držím palce, aby ste sa mali obaja dobre.