Našťastie, múdre mamy prevládajú

dada7701
7. dec 2017

Dávno som nečítala taký super článok (teda podľa mňa🙂)
https://najmama.aktuality.sk/clanok/257173/pokr...

deti95060810
7. dec 2017

na Kysuciach nemajú rooming? to ma prekvapilo, ja že je to už všade na sk....

loginexistuje
7. dec 2017

ufff dakujem nemocnici kde posobi tento doktor sa vyhneme velkym oblukom .. len citat to bolo desne ... a nieto zazit

cichlida
7. dec 2017

Skvely ..aspon niekto normal v tejto cudnej matko dobe

deti95060810
8. dec 2017

@loginexistuje nepochopila som čo je na tom lekárovi také zlé....osobne ho nepoznám, ale názory OK....

lucia456
8. dec 2017

Ja si tak isto myslim, ze clanok je uplne perfektny, poucny a pan lekar ma vo vsetkom pravdu. Nepovedal nic zle.

zuzanka.zuzu
8. dec 2017

pán doktor išiel s kožou na trh a povedal svoje názory za čo má u mňa palec hore 👍 horšie je to s tými názormi 👎

libawet
8. dec 2017

..lekár povedal len realitu, je to tak.

silverrko
8. dec 2017

aha clanok mna by zaujimali realne skusenosti mamiciek?su tu take?

emilia25
8. dec 2017

Ze modreho oslika haha presne tak ved to tu vidime kazdy den ved na modrom konovi mi baby povedali to a toto.aj temy tu uz take boli.sami vidi ze mk uz pozna hadam kazdy na sk a medzi lekarmi uz uplne.

silverrko
8. dec 2017

Ano pan doktor ziadna mamicka netuzi byt pri dietati kt.lezi na JIS a bojuje o holy zivot pri nom.Ide si spokojne domov haha ake podarene nazory.

moonlight1210
8. dec 2017

ak tvrdite, ze ma znespravne nazory, tak napiste konkretne, co zle povedal.

vsicka036
8. dec 2017

@silverrko nikde som nevidela, že by povedal, že mamičky, ktoré majú deti na JIS majú ísť domov.

silverrko
8. dec 2017

@vsicka036 nikde ale neuviedol ze take neposiela vsak?

silverrko
8. dec 2017

@vsicka036 teda mozeme sa len domnievat aka je realna skusenost mamiciek😕

vsicka036
8. dec 2017

@silverrko Chceš povedať, že ťa od 2ročného na JIS posielal preč?

silverrko
8. dec 2017

@vsicka036 neviem opytaj sa mamiciek co maju realne skusenosti

moonlight1210
8. dec 2017

@silverrko a ta jiska je tvoja realna skusenost, ze si ju vytiahla? mala si tam dieta a poslali ta domov a nedovolili s nim byt?
ak ano, ktora nemocnica?

ak ziadas skusenosti, prispej svojou vlastnou.

redlola
8. dec 2017

Mne stačilo, že sa v jednom z článkov oháňal psychologickou štúdiou na 70+ deťoch z 50.rokov a na základe toho tvrdil, že deti do polroka vôbec nevnímajú či je pri nich počas hospitalizácie matka alebo nie je a teda sú spokojné a usmiate. Z 50-tých rokov! Kedy sa ani nechyrovalo, že by boli ubytovaní rodičia s deťmi a deti si mohli dušu vyplakať same zatvorené v postielkach medzi cudzími ľudmi.
Tomuto človeku keď poskytnete iný pohľad na vec, okamžite na vás zaútočí a prestane sa správať ako dobrý pán primár. Keď mu date argumenty, ignoruje vás. Stále si hudie len tu svoju pravdičku. Prečítajte si jeho reakcie v diskusiách na tých, ktorí mu nejdú po ruke. Môže mat síce pekne názory v článku, no v diskusiách sa prejavuje ako totalne hovädo. Uráža, ponižuje, zosmiešňuje. Neviem, či by som chcela, aby mi ošetrovali dieťa ľudia práve pod jeho vedením...

redlola
8. dec 2017

@moonlight1210 mna napríklad poslali na izbu z trnavskej detskej jisky. Vraj ma zavolajú, keď sa moje 6tyzdnove dieťa zobudi. Videla som ako “poslali pre mamicku” po tom ako sa jej asi 2,5 ročne dievčatko zobudilo. Hodinu plakalo za mamou v postieľke a dostalo sa mu od sestričky láskyplné: “ticho bud! Neplač! Spi! Príde! Čo nespis?!” či surové položenie do lahu a prikrytie. Všetko za účasti lekárky.
Pritom mama pochodovala po chodbe o poschodie vyššie, čakala kedy sa zobudí. Ja som prišla až asi po hodine na oddelenie a zastavila som tu mamu, či vie, že ma dieťa hore a povedala jej čoho som bola svedkom. Ona bola zhrozená a nahnevaná, že jej nikto nedal vedieť a utekala dole na JIS.
Mne v podstate nedovolili byt s dieťaťom. Nechytat, nehladkat, nezdvihat, nedojcit. Nech zostane priviazane o posteľ. Malo 6 týždňov. Argumentom bolo že si vytrhne kanyly alebo mu ja vytrhnem. A ideálne aby osm tam ani nebola. Veď naci, však take malé bábätko údajne nič nevníma... Previezli nás na Kramáre a tam prvé co mi povedali, nech ho vezmem k sebe do postele a poriadne nadojcim. 10hodin bolo v Trnave na JIS a 10 hodín mu nikto nedal stravu. Čomu sa čudovali v Bratislave, čo som za matku že nedám vlastnému takmer novorodencovi jesť. V Bratislave ma podporili v kontakte s bábätkom, priviezli mi posteľ na izbu nech si ho tam položím a ošetrovali ho ležiace pri mne. Nikto neprivazoval, dokonca bolo na bežnej izbe.

dedeline
8. dec 2017

Mne sa jeho nazory pacili... laktacna sekta... nosenie. Na to mame rovnaky nazor.

silverrko
8. dec 2017

@redlola my sme boli tiez v takej a takej nemocnici v jednej bolo tak krasne kazda matka mala svoju izbu dietatko postielku lekarka chodila na vizity kazde rano mila usmievava -nikto nikoho nepovazoval za laktacnu sektu hysterku.Ale aj v opacnej kde bola cista katastrofa mamicky drzali usta a krok aby cim skor vypadli a mysleli si svoje pop.na izbach si povedali

silverrko
8. dec 2017

@redlola podla mna je super aj pre matku aj pre dieta ze s nim v jeho tazkej chvili moze ostat stat pri nom ako kedysi ze sa nesmelo.Je to super

silverrko
8. dec 2017

koniec koncov aj pre sestricky nie su take vytazene starali sa o x babetiek deticiek+zdravotnu starostlivost.Snad sa v state niekam posunieme

moonlight1210
8. dec 2017

@redlola neberiem ti to, ja mam skusenosti zas uplne opacne (z viacerych pobytov v dvoch nemocniciach).

a ano, stretla som aj sestricky, co boli take skor roboticke, ale prevazovali tie mile.
a stretla som aj jednu velmi mladu doktorku, ktora ocakavala, ze ostatni maju vedomosti na jej urovni a kladu jej blbe otazky, ale inak normalnych doktorov a doktorky.

naopak, zas s matkami z oddeleni mam ine pribehy, co niektore robili (pozadovali, alebo povazovali za normalne). ludia su proste rozni.

ematko29
8. dec 2017

S tým má čistú pravdu,že keď dieťaťu berú krv matka by tam byť nemala.Fakt to dieťa potom matku neberie ako ochrancu a v podobných situáciách sa správa ešte horšie.Škoda len,že keď treba brať krv v ambulanciach tak vtedy matka pritom byť musí.

lilka5566
8. dec 2017

Ja tiež absolútne súhlasím ,tiež som proti laktacnym poradkyniam,určite nemajú viac skúseností ako vyštudovaný doktor,veď aj ta sestrička v nemocnici má vyššie vzdelanie .spravanie sestričiek a neochota ukazovať dojcenie je uz druhá vec ...