Nasivin alebo morský sprej?

tani2
15. nov 2018

Ahojte, máte niektorá skúsenosti, že ste svojim polrocnym bábätkám namiesto spreji do nosa s morskou soľou použili na sopliky detský Nasivin?
Pýtam sa lebo pred 2mes sme sa už liečili so soplikmi aj 3tyzdne za pomoci morského spreju, čo trvalo dosť dlho.
Či nie je rýchlejšie, účinnejšie použiť hneď od začiatku soplikov Nasivin? Ďakujem

janinah
15. nov 2018

je

babi81
15. nov 2018

@tani2 moju 2,5rocnu som vzdy len s morskyn sprejom liecila, za kazdym polohol.

lubi40
15. nov 2018

@tani2 podla toho na co a za akych okolnosti. Ja vacsinou kombinujem. Cez den cistim morskou vodou, nech tie sopliky odtekaju, na noc davam nasivin, nech moze volne dychat a spinkat. Na upchaty nos u nas morska voda vobec neuspela, iba nasivin. Snazim sa, ale nasivin minimalizovat a hlavne urcite nepouzivat dlhsie ako 5 dni.

dracikdrahosko
15. nov 2018

Ja som podobného názoru ako lubi40🙂 Najprv by som vyskúšala len sprej s morskou vodou, ak do 1-2 dní nepomôže, tak treba dávať nasivin, ten noštek aj uvoľní, ak je upchatý. To už vidíš podľa symptómov, ktoré dieťa má. Ja nasivin zvyknem aplikovať 3x denne a k tomu 2x denne dávať sprej s morskou vodou ako doplňujúcu liečbu. Nasivin sa však smie použiť max. tak týždeň, potom je veľmi návykový.

ericavargo
15. nov 2018

fyziologicky roztok, nie morska sol, pouzit na vycistenie nosteka a nasledne Nasivin pre babätka od 3 mesiacov

malinajahoda
15. nov 2018

@tani2 3 týždne morským sprejom? Bože, už po týždni by som to vymenila za Nasivin.

iveta143
15. nov 2018

ja mam polrocne babo a tiez bolo teraz chore...davala som morsku vodu,aby sa lepsie dali odsat sopliky a na uvolnenie nasivin 3xdenne myslim.okrem toho nam dr predpisala fenistil kvapky,tiez pomaha k odpuchnutiu sliznice.

tani2
autor
16. nov 2018

@malinajahoda áno, dlho trvalo kým to prejde, že Nasivin netrebalo dať, povedala dr.

tani2
autor
16. nov 2018

@lubi40 kúpim aj ja Nasivin, zatiaľ nemá také sople ako naposledy, ale aspoň na noc by som dala Nasivin nech sa mu lepšie dycha. A s tým sprejom treba zakaždým odsavat alebo sa môže dať aj len tak?

malinajahoda
16. nov 2018

@tani2 isto by som svoje bábo nenechala sa trápiť 3 týždne so soplami. Nech sú dr skúsi aké to je. A to bábo sa ani vysmrkat nevie.

iveta143
16. nov 2018

@malinajahoda presne ved aj dospelemu sa zle dycha ak ma upchaty nos, nie to este chuda babo...treba to riesit a vela vela pit...

malinajahoda
16. nov 2018

@iveta143 určite áno. Nenechám predsa to malé chúďa trápiť sa. Ja sama, keď mám nádchu, tak si dám liek. A nie, že sa budem trápiť s morskou vodou. Akosi to ani nepomáha ako čítam.

tani2
autor
16. nov 2018

@malinajahoda myslela som si, ze tie spreje na prirodnej baze aj pomahaju, ale asi velmi nie, aspon mne sa to nepotvrdzuje, mala som Sterimar, mozno ine zaberaju lepsie.

malinajahoda
16. nov 2018

@tani2 liek je liek. Viem, že pre bábo nie sú lieky vhodné a dobré. Ale nenechám ho trápiť sa. Veď je bezmocné a závislé na nás. Ani sekundu by som neváhala. Moja malá mala zápal priedusiek a nádchu. Dr dala do nosa Pamycon. Nebolo čo riešiť.

juriva
16. nov 2018

striedat..raz to potom to

lubi40
16. nov 2018

@tani2 no, pomaha to v zmysle, ze tym ze nostek vycistis, znizis mnozstvo bakterii. Kedze sprej je chladny, tak tiez mierne osviezi sliznicu a ta moze mierne odpuchnut. Navyse sol ma mierne definfekcne ucinky. Viac by som za tym nehladala. Ale ani toto nie je zanedbatelne.

lenpi
17. nov 2018

My robime tak, ze cez den striekam fyz. roztok/morskuvodu v spreji, na preplachnutie, precistenie, nasivin na noc resp. na spanie, ak to je nutne (ak maju tak upchaty nos, ze sa im neda spat). A este sinupret, bylinkovy sirup, mozu aj babatka (neviem presne odkedy, trebalo by sa spytat v lekarni), to mi v lekarni radili aj to nasim detom pomaha

mishell1588
9. sep 2019

Prosím vás, ten nasivin sa ma následne po podaní odsat alebo nie? Ďakujem

kp7333
9. sep 2019

@mishell1588 nie, nasivin sa neodsava. pred podanim nasivinu treba nos vycistit - dat kvapky na baze fyziologickeho roztoku (napr. libenar, sterimar alebo physiomer) a odsat nos. potom nakvapkat nasivin na odpuchnutie sliznic.