Ahojte, máte niektorá skúsenosti, že ste svojim polrocnym bábätkám namiesto spreji do nosa s morskou soľou použili na sopliky detský Nasivin?
Pýtam sa lebo pred 2mes sme sa už liečili so soplikmi aj 3tyzdne za pomoci morského spreju, čo trvalo dosť dlho.
Či nie je rýchlejšie, účinnejšie použiť hneď od začiatku soplikov Nasivin? Ďakujem
@tani2 podla toho na co a za akych okolnosti. Ja vacsinou kombinujem. Cez den cistim morskou vodou, nech tie sopliky odtekaju, na noc davam nasivin, nech moze volne dychat a spinkat. Na upchaty nos u nas morska voda vobec neuspela, iba nasivin. Snazim sa, ale nasivin minimalizovat a hlavne urcite nepouzivat dlhsie ako 5 dni.
Ja som podobného názoru ako lubi40🙂 Najprv by som vyskúšala len sprej s morskou vodou, ak do 1-2 dní nepomôže, tak treba dávať nasivin, ten noštek aj uvoľní, ak je upchatý. To už vidíš podľa symptómov, ktoré dieťa má. Ja nasivin zvyknem aplikovať 3x denne a k tomu 2x denne dávať sprej s morskou vodou ako doplňujúcu liečbu. Nasivin sa však smie použiť max. tak týždeň, potom je veľmi návykový.
fyziologicky roztok, nie morska sol, pouzit na vycistenie nosteka a nasledne Nasivin pre babätka od 3 mesiacov
@tani2 3 týždne morským sprejom? Bože, už po týždni by som to vymenila za Nasivin.
ja mam polrocne babo a tiez bolo teraz chore...davala som morsku vodu,aby sa lepsie dali odsat sopliky a na uvolnenie nasivin 3xdenne myslim.okrem toho nam dr predpisala fenistil kvapky,tiez pomaha k odpuchnutiu sliznice.
@malinajahoda áno, dlho trvalo kým to prejde, že Nasivin netrebalo dať, povedala dr.
@tani2 isto by som svoje bábo nenechala sa trápiť 3 týždne so soplami. Nech sú dr skúsi aké to je. A to bábo sa ani vysmrkat nevie.
@malinajahoda presne ved aj dospelemu sa zle dycha ak ma upchaty nos, nie to este chuda babo...treba to riesit a vela vela pit...
@iveta143 určite áno. Nenechám predsa to malé chúďa trápiť sa. Ja sama, keď mám nádchu, tak si dám liek. A nie, že sa budem trápiť s morskou vodou. Akosi to ani nepomáha ako čítam.
@malinajahoda myslela som si, ze tie spreje na prirodnej baze aj pomahaju, ale asi velmi nie, aspon mne sa to nepotvrdzuje, mala som Sterimar, mozno ine zaberaju lepsie.
@tani2 liek je liek. Viem, že pre bábo nie sú lieky vhodné a dobré. Ale nenechám ho trápiť sa. Veď je bezmocné a závislé na nás. Ani sekundu by som neváhala. Moja malá mala zápal priedusiek a nádchu. Dr dala do nosa Pamycon. Nebolo čo riešiť.
striedat..raz to potom to
My robime tak, ze cez den striekam fyz. roztok/morskuvodu v spreji, na preplachnutie, precistenie, nasivin na noc resp. na spanie, ak to je nutne (ak maju tak upchaty nos, ze sa im neda spat). A este sinupret, bylinkovy sirup, mozu aj babatka (neviem presne odkedy, trebalo by sa spytat v lekarni), to mi v lekarni radili aj to nasim detom pomaha
Prosím vás, ten nasivin sa ma následne po podaní odsat alebo nie? Ďakujem
@mishell1588 nie, nasivin sa neodsava. pred podanim nasivinu treba nos vycistit - dat kvapky na baze fyziologickeho roztoku (napr. libenar, sterimar alebo physiomer) a odsat nos. potom nakvapkat nasivin na odpuchnutie sliznic.
je