Ahojte mám dvoch synov, 4r a 6r. A obaja poslednú dobu, nie spolu ale každý zvlášť, pri inej príležitosti hovoria mužovi že zomrie .. napr. Starší vonku na prechádzke z ničoho nič povedal : Tatik zomrie ... pýtame sa čo hovorí a on že ved Tatik zomrie som povedal.. a ďalej nič.
Alebo mladší syn len tak bol s ockom na gauči a zrazu si sadol a hovorí mu : ocko mi budeš chýbať keď zomrieš.. a on že odkiaľ vieš že zomriem ? Syn : no lebo ťa zrazí auto na ceste a zomrieš vieš, budeš mi chýbať...
Muž hotoví že už dlhšie, resp. Viac krát mu niečo v tom zmysle povedali... až ma to desí.. prečo to hovoria ? Alebo čo vedia deti a dospelý nie ?
Prečo mu to hovoria ? 🫣
Verím, že to znie desivo.... Ale mohli niekde niečo zachytiť, čo vy si ani nepamätáte.... Chvíľku z nejakého filmu, kde sa riešilo niečo podobné, alebo počuli hovoriť o smrti niekoho otca v električke, v škôlke, atď....
@natalie171923 deti majú neskutočnú fantáziu. Tiež sa prikláňam k tomu, že niečo videli alebo počuli. V podstate také malé deti toho o smrti veľa nevedia, vôbec si nemusia uvedomovať, že čo to vlastne znamená, tieto ich slová. NA Tvojom mieste neriešim, nerozoberam.
Mňa by to tiež vystrašilo, verím ti.. avšak tiež si myslím že si to len s niečím spojili, jeden aj od druhého pochytili a tak sa toho držia.. porozprávajte sa o tom, vysvetlite že nikto nevie čo ho čaká a ako čo dopadne, ale že si užívate život ako ide a že je všetko v poriadku..
a co na to muz?
@natalie171923 v takom veku si to mozu vseliako pospajat...staci zacut nieco v spravach, co hovorite, ci niekde zacuju v skolke, v obcgode, starki, pojdu dusicky o chvilu...pre nich je to fakt, extra by som to neriesila...nech povie, ze raz urcite zomrie, ale zatial sa nechysta a bude tu s nimi.
@natalie171923 pravdepodobne mate TV a mavate ho zapnuty - deti vsetko nasavaju.
@natalie171923 wau... toto je veľmi zaujímavé. Dúfam,že nie to nie je tak, že vidia naozaj budúcnosť. No držím palce!
@natalie171923 a mluvili jste o tom s detmi? Vi, co znamena, zemrit? Treba to nekde videli, spatne si to spojili s vyznamem a ted to proste rikaji. Pravda je takova, ze tvuj muz jednou zemre, a bude jim chybet (stejne jako jednou umreme vsechni), tak to proste rekli. Zrejme to nemysli tak, jak dospeli. Promluv si s nimi. Existuji i detske knizky o smrti, treba by to z toho lepe pochopili.
sú veci medzi nebom a zemou, deti majú veľkú intuíciu, ale rovnako aj veľkú fantáziu....najviac pravdepodobné ale je, že jeden z nich niečo počul alebo videl v TV a rozprávali sa o tom medzi sebou....
Z vlastnej skúsenosti, ak majú "predpoveď" len jedinú, nič predtým nebolo a nikdy sa nepreukázali ich jasnovidne schopnosti, tak naozaj len zapoculi niečo, videli v TV, poprepajali si. Bežné v detskom veku.
Na jeho mieste uzavriem životnú poistku 😩😬
@natalie171923 nikdy nepovedali nič prorocke?
@natalie171923 Neprikladala by som tomu ziadny vyznam, resp.nadprirodzené schopnosti, pretoze deti v určitom veku tieto veci riesia….aj moje to riesili chvilu.
Vzdy som im povedala, ze ja budem zit 120 rokov a budeme spolu dlho ako sa da.
Realne si v tomto veku deti nevedia vysvetlit smrť, uz vobec nie smrť rodica, len si zacinaju uvedomovať, ze clovek nie je nesmrteľný a vidia aj proces starnutia. V skutocnosti riesia nieco, co videli, počuli a nevedia si to vysvetlit.
@chodec15 🤣 super, dík za vtip. 🤭😂
Mozno si len zacali uvedomovat, co to znamena, moje deti takto posielaju do hrobu vzdy najstarsieho clena rodiny, deti v tomto veku si to spajaju s vysokym vekom alebo dosledok choroby. Moja dcerka si žužle palček a uz ma 3 roky a ked ju za to hresime, tak mne povedala "Ked pojdes do roboty, budem si aj tak žužlať palček" a muzovi povedala "Ked zomrieš, budem si žužlať palček" 😅
@natalie171923 Deti v istom veku chápu pojmu smrť. Jednoducho ho majú radi a boja sa oňho. Aj ja som to tak mala keď som bola malá. Bála som sa , že stratím rodičov a čo bude potom so mnou...
@natalie171923 nepripúšťala by som si to k srdcu..