Naši synovia hovoria mužovi, že zomrie

natalie171923
14. sep 2023

Ahojte mám dvoch synov, 4r a 6r. A obaja poslednú dobu, nie spolu ale každý zvlášť, pri inej príležitosti hovoria mužovi že zomrie .. napr. Starší vonku na prechádzke z ničoho nič povedal : Tatik zomrie ... pýtame sa čo hovorí a on že ved Tatik zomrie som povedal.. a ďalej nič.
Alebo mladší syn len tak bol s ockom na gauči a zrazu si sadol a hovorí mu : ocko mi budeš chýbať keď zomrieš.. a on že odkiaľ vieš že zomriem ? Syn : no lebo ťa zrazí auto na ceste a zomrieš vieš, budeš mi chýbať...
Muž hotoví že už dlhšie, resp. Viac krát mu niečo v tom zmysle povedali... až ma to desí.. prečo to hovoria ? Alebo čo vedia deti a dospelý nie ?
Prečo mu to hovoria ? 🫣

dadka128
14. sep 2023

@natalie171923 nepripúšťala by som si to k srdcu..

bolarazjedna
14. sep 2023

Verím, že to znie desivo.... Ale mohli niekde niečo zachytiť, čo vy si ani nepamätáte.... Chvíľku z nejakého filmu, kde sa riešilo niečo podobné, alebo počuli hovoriť o smrti niekoho otca v električke, v škôlke, atď....

nika23t
14. sep 2023

@natalie171923 deti majú neskutočnú fantáziu. Tiež sa prikláňam k tomu, že niečo videli alebo počuli. V podstate také malé deti toho o smrti veľa nevedia, vôbec si nemusia uvedomovať, že čo to vlastne znamená, tieto ich slová. NA Tvojom mieste neriešim, nerozoberam.

jana_eyre_2
14. sep 2023

Mňa by to tiež vystrašilo, verím ti.. avšak tiež si myslím že si to len s niečím spojili, jeden aj od druhého pochytili a tak sa toho držia.. porozprávajte sa o tom, vysvetlite že nikto nevie čo ho čaká a ako čo dopadne, ale že si užívate život ako ide a že je všetko v poriadku..

reanda
14. sep 2023

a co na to muz?

euka210
14. sep 2023

@natalie171923 v takom veku si to mozu vseliako pospajat...staci zacut nieco v spravach, co hovorite, ci niekde zacuju v skolke, v obcgode, starki, pojdu dusicky o chvilu...pre nich je to fakt, extra by som to neriesila...nech povie, ze raz urcite zomrie, ale zatial sa nechysta a bude tu s nimi.

babulkomale
15. sep 2023

@natalie171923 pravdepodobne mate TV a mavate ho zapnuty - deti vsetko nasavaju.

ankare
15. sep 2023

@natalie171923 wau... toto je veľmi zaujímavé. Dúfam,že nie to nie je tak, že vidia naozaj budúcnosť. No držím palce!

bluemoon24
15. sep 2023

@natalie171923 a mluvili jste o tom s detmi? Vi, co znamena, zemrit? Treba to nekde videli, spatne si to spojili s vyznamem a ted to proste rikaji. Pravda je takova, ze tvuj muz jednou zemre, a bude jim chybet (stejne jako jednou umreme vsechni), tak to proste rekli. Zrejme to nemysli tak, jak dospeli. Promluv si s nimi. Existuji i detske knizky o smrti, treba by to z toho lepe pochopili.

mogaa
15. sep 2023

sú veci medzi nebom a zemou, deti majú veľkú intuíciu, ale rovnako aj veľkú fantáziu....najviac pravdepodobné ale je, že jeden z nich niečo počul alebo videl v TV a rozprávali sa o tom medzi sebou....

lilke
15. sep 2023

Z vlastnej skúsenosti, ak majú "predpoveď" len jedinú, nič predtým nebolo a nikdy sa nepreukázali ich jasnovidne schopnosti, tak naozaj len zapoculi niečo, videli v TV, poprepajali si. Bežné v detskom veku.

danielle21
15. sep 2023

Na jeho mieste uzavriem životnú poistku 😩😬

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
15. sep 2023

@natalie171923 nikdy nepovedali nič prorocke?

charliee1980
15. sep 2023

@natalie171923 Neprikladala by som tomu ziadny vyznam, resp.nadprirodzené schopnosti, pretoze deti v určitom veku tieto veci riesia….aj moje to riesili chvilu.
Vzdy som im povedala, ze ja budem zit 120 rokov a budeme spolu dlho ako sa da.

Realne si v tomto veku deti nevedia vysvetlit smrť, uz vobec nie smrť rodica, len si zacinaju uvedomovať, ze clovek nie je nesmrteľný a vidia aj proces starnutia. V skutocnosti riesia nieco, co videli, počuli a nevedia si to vysvetlit.

svokrinjazykmonika
15. sep 2023

@chodec15 🤣 super, dík za vtip. 🤭😂

basska_b
15. sep 2023

Mozno si len zacali uvedomovat, co to znamena, moje deti takto posielaju do hrobu vzdy najstarsieho clena rodiny, deti v tomto veku si to spajaju s vysokym vekom alebo dosledok choroby. Moja dcerka si žužle palček a uz ma 3 roky a ked ju za to hresime, tak mne povedala "Ked pojdes do roboty, budem si aj tak žužlať palček" a muzovi povedala "Ked zomrieš, budem si žužlať palček" 😅

gomak
15. sep 2023

@natalie171923 Deti v istom veku chápu pojmu smrť. Jednoducho ho majú radi a boja sa oňho. Aj ja som to tak mala keď som bola malá. Bála som sa , že stratím rodičov a čo bude potom so mnou...