Naša 6-týždňova dcérka nechce spávať

pokynka
17. okt 2022

Dobrý deň mamičky mám 6 týždňovú dcérku a nechce spávať,jediné vonku v kočíku pospi. akonáhle sme doma je problém,pohojdam na rukách ako náhle dam do postieľky preberie sa. Naposledy som ju uspávala od 19 do 23,30 som už zúfalá 😥

fiafia
17. okt 2022

@pokynka moja dcéra nebola dobrý spachtos. Zo začiatku spávala na rukách v zavinovačke a potom neskôr v kočíku aj vnútri,deň,noc. V postieľke spávala až od roka. Vyskúšala som všetko možné no inak nespala. Držím palce

kaca222
17. okt 2022

Mne teda v noci spí, tak s tým neporadím, ale denné spánky jedine v kociku. Našťastie, keď je unavený, nevadí mu že sa kočík nehýbe. Riešim to teda dvoma dennými spánkami v korbičke na balkóne, tretí od 6 do 8 večer vonku - to ho pekne skľudní, doma ešte kúpeľ a pekne už potom zaspí na noc v svojej postieľke. Do tej večernej prechádzky sú tak od 4-5 revy, lebo bojujeme s witching hour 🙃

pokynka
autor
17. okt 2022

@fiafia ďakujem no ona tiež zavinovačka musí byť a ešte v kočiari pospi ale musí byť v pohybe

pokynka
autor
17. okt 2022

@kaca222 no musím teda skúšať čo by na ňu zabralo

beata_k
17. okt 2022

@pokynka Potrebuje ta citit. Nie kazde dieta bude spat v postielke. Kup nosic. Spi strasne malo a to nie je dobre.

bluemoon24
17. okt 2022

@pokynka u nas to bylo tak stejne, bohuzel do cca 3m se nic nezmenilo, at jsem se snazila jakkoliv, pak se neco zmenilo a najednou to slo. Ale musel s nama spat v posteli, jinak se budil. Takze za me musis vydrzet. No po 3m se to otocilo i tak, ze kocarek uplne zrusil :D a od te doby tam nezaspal ani jednou. Spanek deti se vetsinou meni casto.

pokynka
autor
17. okt 2022

@beata_k v nosiči nechce byť skúšala som a mávam ju na rukách hojdam, hladkam nech ma cíti

pokynka
autor
17. okt 2022

@bluemoon24 bodaj by sa to fakt zmenilo 🙏

cyberk
17. okt 2022

Moja od mala cez den spi v kociku v izbe s otvorenym oknom, dam dudel, mojkacika, zakryjem, trochu pohojdam a necham spinkat.. 🙂 (trz ma 8mesiacov) ja nevidim dovod aby dieta spalo v tom istom prostredi co cez noc

pokynka
autor
17. okt 2022

@cyberk tiež si myslím

beata_k
17. okt 2022

@pokynka A neciti z teba nervozitu? Deti su na to mimoriadne citlive.

elenka.k
17. okt 2022

@pokynka a je v perinke? alebo bez nej ju dávaš do postieľky? Ak bez perinky, skús jej niečo dať aby sa cítila bezpečne, vankúšik ...

lucka_ke
17. okt 2022

pevne ju zabaľ a daj jej k nošteku niečo s tvojou vôňou (napr. tričko) bude mať pocit, že si pri nej, alebo si ľahni k nej a spite spolu, môj bol podobný, zaspával schúlený tesne pri mne a cez deň len v kočiariku, ktorý sa hýbal

kaca222
17. okt 2022

@pokynka držím palce, ja som tiež skúšala milión vecí, než sme prišli na to, čo funguje 🙂 ja som ho chcela mať v prázdnej postieľke v spacom vaku - tak, ako to má byť. No stále sa mi aj v noci budil s plačom, musela som hojdať na rukách, tam pekne zaspal a po preložení do postieľky zase oči otvorené. Až som mu raz dala do postieľky hniezdo a perinku. Od toho momentu len položím do postieľky nespiaceho a on sám zaspinká 🙂 Len ho pohladkám, dám pusu na čelo a idem preč. Ešte sme to potom upgradovali a v perinke ho zavinieme plienkou, aby sa nebudil na ručičky. Vďaka tomu sa znížil počet zobudení v noci 😀
Tie denné spánky sú bieda, ale ako vravím, u nás pomohla korbička na balkóne. V postieľke by mi cez deň nezaspal ani za svet 🙂
Každé dieťa je iné, treba skúšať, skúšať, skúšať. A navyše, čo funguje jeden deň, nemusí fungovať druhý :D

pokynka
autor
17. okt 2022

@beata_k môže byť lebo som unavená a hádžu somnou hormóny

pokynka
autor
17. okt 2022

@elenka.k áno v perinke

pokynka
autor
17. okt 2022

@kaca222 áno v postieľke ma hniezdo a do neho ju ukladame v perinke kde má ručičky presne zviazané plienkou,v noci to ešte nejako dávame len ten deň

aris2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elenka.k
18. okt 2022

@pokynka aha, tak neviem, lebo ja som moju začala dávať bez perinky a ako keby začala chytať signáli s ručičkami a toto mi poradila moja maminka, aby som jej dala niečo aby cítila istotu, a ten tenký malý vankúšik jej ostal do 11 rokov. 🙂 najprv som jej ho skryla, aby naň zabudla a potom vyhodila.
Tak tvoje bábo, skôr potrebuje teba cítiť 😉 , ináč syn bol taký mojkač, jeho som počas dňa dávala do kočiara, ktorý som brávala stále ku mne, kde som bola v izbe, aby má počul, cítil, keby trebalo 😉

sakaca
18. okt 2022

@pokynka cez deň keď máš možnosť chod na prechádzky teda keď v kočíku spí a doma skus nosič, mňa Rischino nosič zachránil.

lenkalienka321
20. okt 2023

@pokynka nosič/ šatka a ruky voľné. Aj popracem, nakupim aj si pocvicim ( áno, s dieťaťom v nosiči sa to dá, organizujú aj nosicsky aerobic). Popocuvam audio knihy a pod. Skrátka poodychujem..