Náš život so svokrovcami

zienka21
9. máj 2020

Sme mladí manželský pár, máme dvojmesačné dievčatko a vopred poviem ze samostatné bývanie pre nás tomto nebude to práve aktuálne riešenie problému keďže budeme čo chvíľa verím stavať vlastný domček, až potom to bude možné a tieto problémy sa stratia keďže budeme sami, ale dovtedy by som so svokrovcami chcela aspoň ako tak vychádzať.
Inak s nimi máme v celku dobrý vzťah snažíme sa im rozumieť podporovať a prijímať, sú to normálni ľudia so srdcom ale povahami.
Idem si k vám po návrhy názory inšpiráciu ako povedať alebo naznačiť (?) hlavne manželovej mamine ale i otcovi, že vnímam plač svojho dieťaťa že si ju viem upokojiť že viem prečo plače a nepotrebujem k t asistenciu a pomoc.
Ide totiž o to ze akonáhle malinká začne byť kúsok nepokojná alebo začne plakať už hrr utekám k nej, a tam sa nahromadím okolo že jooj čo sa stalo a bruško boli a pokakaná nie je a.... Keby som aj chcela časom že si ajpoplače potrénuje hlas tak to sa nestane lebo vlastne nemá ani šancu zaplakať. Podobne je potom problém sa k nej dostať lebo hrba je okolo a riešia jej plač ale nedovolia mi to riešiť resp nenechajú má resp nás s manželom že veď plače ale už sme pri nej,
Neviem dúfam som aspoň trochu priblížila problém ktorý potrebujeme vyriešiť
Radi by sme si dcéru vychovávali a nie úplne tak ako boli vychovávaní manžel so súrodencami alebo ani ja so súrodencami mali na ňu vplyv a súkromie, chápete tiež posilniť rešpekt a naše slovo a vôlu o vlastnom živote aj vlastnej dcére. Hoci by sme bývali pod ich strechou a sme a navždy im budeme za veľa vecí vďační.
Pôjde to? Ako to vidíte? Prosím len normálne podporujúce resp konštruktívne návrhy 😉
Vlastne šancu nanie, podobne potom aj
Podobne

amelia000
9. máj 2020

@zienka21 pojde to ak su svokrovci normalny. Skus im to tak povedat ako si napisala tu 🙂 skusala si to uz? + kym v druhej teme (takej istej) nemas koment tak ju zmaz. Netreba zakladat duplicitne temy 🙂

zienka21
autor
9. máj 2020

Nie, ešte nie ale aj keď sme zatiaľ len na návšteve (zatiaľ bývame sami v nájme čakáme či budeme teda naisto stavať a tým pádom nájom zrušíme) to takto stále je a veľmi ma to vyhádza z pokoja až niekedy rozčúli.. :( som smutná až z toho ako im to povedať aby sa neurazili aby som sa ich nedotkla aby sa vzťah medzi nami nezhoršil,
A asi sa budem musieť ozvať ja lebo manželovi je to ešte ťažšie niečo môcť povedať :/

amelia000
9. máj 2020

@zienka21 urcite sa ozvy, telepaticky to proste nepojde. Ale proste nejako milo, dakujem za radu ale zvladnem ti sama. Radi by sme si dcerku vychovavali po nasom. Urob to este skor nez pojdete k nim byvat 🙂

jana005
9. máj 2020

@zienka21 len chcem reagovať na to, že plačom si natrénuje hlas, to je blbosť. Kedysi nechávali deti plakať, aby si precvičili pľúca. Chudák deti
A svokre jemne naznačiť, že si chcete malú vychovávať podľa seba, vypočuť si rady a niečo si z toho môžete zobrať. Alebo aj nie

majah212
9. máj 2020

Vysvetluj, vysvetlu a vysvetluj im ako ked nieco vysvetlunes dietatu. Ak mali iny styl vychovy, ako chcete vy tak im to v ramci rozhovoru skus vysvetli aby videli iny pohlad na vec napr. Dieta chcem nosit a nie ho nechat lezat v postielke a plakat pretoze ..... (Proste ukazat im iny pohlad na situaciu . u nas to tal fungovalo) a tiez chcem len mierne naznacit ze placom si dieta nic netrenuje (ani hlas, ani pluca). 🙂

basska_b
9. máj 2020

Kým budete s nimi bývať, do výchovy vám budú zasahovať. Žiaľ, je to tak. Ono, z ich strany videne, je to ťažko pre nich nájsť tú zlatú strednú cestu. Napríklad predstav si, že by ti plakalo a oni by to úplne ignorovali... tiež by som nebola osobne šťastná. Táto ich reakcia je zasa opačný extrém... čo ti poviem. Veľa budeš musieť skusnúť pri spoločnom bývaní, ktoré bude o kompromisoch, hlavne z tvojej strany

egnivia
9. máj 2020

Jsem přesně v tvé situaci již 4 měsíce. Je to k zbláznění stále malou berou nosej. I když řeknu že jdeme papat tak si ji vemou že se sní chtěj pomazlit... Už od 3 měsíce si ji posazují na koleno do sedu i když jim vysvětlujeme ať to nedělaj tak to nadále dělají... Malou učíme na ritual večer vykoupat nakrmit spinkat a po většině to tchýně sabotuje tým že malou uspí hlandou nevykoupanou na rukou. A to uspávaní na rukou je kapitola sama o sobě... Už bych si nikdy v životě neudělala dítě pokud bych měla rodiče nebo svokrovce za zadkem. Prajem upřímnou soustrast😅.

zienka21
autor
9. máj 2020

@jana005 ah áno zle som sa vyjadrila myslela som to tak ze však dieťatko môže chvíľočku aj plakať