Náročné bábätko

28. feb 2022

Ahojte, idem sa tu anonymne posťažovať, lebo sa vlastne hanbím že ma trápia takéto “problémy” keď tuto susedia na Ukrajine majú reálne problémy a ja riešim v podstate blbosti .. ale mám vyše 2 mesačne babo.. a nedokážem od nej nič porobiť.. jedine keď mi je dobrá v nosiči, tak že navarím niečo rýchle, ale vtedy sa väčšinou idem aspoň prejsť a potom mi tam už dlho nevydrží.. v kočíku chvíľu vydrží ale nemôže kocik zastaviť inak reve ako tur.. doma bordel lebo s ňou na rukách veľa neupracem a v nosiči ju nemôžem mat pol dňa.. jedine čo stíham je aspoň riady odpratať a to je tak všetko. Chcela by som mať aspoň chvíľu čas na seba.. pol hodinu až hodinu ju uspavam na gauči a ked začnem niečo robiť tak po 4 minútach je hore a môžem zase hodinu uspavat.. ani len zuby si v klude nemôžem umyť! Lebo položím ju niekam a vrieska.. raňajky len take čo vytiahnem z chladničky- jogurt,banán.. ked je škaredé počasie a nejdeme von tak mi spí len na rukách .. občas mi príde pomôcť mamina ale toto dieťa vrieska väčšinou aj na rukách, takźe mi ju mamina veľmi postrážiť nevie .. je nádej že z toho vyrastie ? Alebo skončím na psychiatrii od nej 😃 však aj žena potrebuje aspoň pol hodinu denne na seba 😭 strašne rada by som si išla zabehať, zacvičiť, ale nič sa nedá 🤯😭 a ešte reči typu- “no moj ked bol maly, som si všetko od neho porobila, upratala, navarila aj telku mohla v kľude pozrieť”. Mali ste náročné bábätka a časom to bolo lepšie alebo ma čaká ešte horšie ? 😭😭 chcem tak veľa keď chcem chvíľu čas aj na seba ?

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2022

Ako keby som o svojej mladsej dcere citala. U nas sa to trosku zlepsilo, ked uz mohla v kociku sediet (spat tam nechcela), ona spavala denne 3x20 minut, takze to bolo fakt "super". Ked zacala chodit a presla na jeden spanok, tak vydrzala spat az 45 minut a to by jeden neveril, co jedna zena za taky casovy limit dokaze stihnut. Bolo to tazke, pomoc som mala jedine od manzela a plne som ju vyuzivala, inak by som sa bola zblaznila. Ty o manzelovi nic nepises, ak mas, mala by si ho zapojit. Prezila som, dcera bude mat uz 13 rokov, takze teraz ju zase kvari puberta, ale bolo obdobie-asi tak od 3 do 10 rokov, ked to bolo uplne idealne dieta, potom zacala puberta, ale kedze sme uz doma jednu pubertu zvladli, tak toto je uz brnkacka.

kisha769
28. feb 2022

Ahoj bude to znieť možno hrozne, ale iba vydržať, mala som niečo obdobne, problémy so spánkom, zaspávalo mi malé o pol3 ráno pol roka našťastie manžel mi pomáhal lebo som bola zúfalá, problémy s kŕmením no katastrofa bolo to zle... Nevarila som rok! Nedalo sa vrestalo mi furt... V kocari som chodila okolo kaviarni kde mamičky pili kavu a ja som len smutné pozerala, že závidím im, detto sme nemohli zastaviť ani na 2 minúty furt v pohybe.... Metóda vyplakania? Keď sa rozbehlo v placi začal chytať všetky farby od červenej až do fialovej... Okrem toho mi to srdce trhalo a príliš ho ľúbim aby som ho nechala plakať hold iba na rukách a tiež som musela byt v pohybe doma na rukách ale v pohybe a to tiež rucalo. Potom sme zistili ze v kúpeľni je ticho lebo kukal kade tade tak chvíľu ho zabavilo prostredie. Po roku sa to trochu ukludnilo lebo sa začal konečne zabávať s knižka i a hračkami, dovtedy? Nezáujem... A keď už dosiahlo 2 roky už super už aj varím aj pozrieme rozprávky... Je to zlatíčko moje💓 aj keď som si 1.5 roka furt opakovala hlavne ze je zdravé 🤣... A kamoška ma teraz niečo obdobne a je hotová.... Sú správe deti a nespave a aktívne... Výdrž ono sa to podda... Nepomáhalo nám vyjacat sa... Spánok si posunulo samé postupne sa to posúval, rady typu neboj keď začne papat bude spať, nedávaj mu sladké na noc a podobne dristy proste neplatili, 🤣 držím palce bude to ťažká cesta ale ak ste zdraví obaja je to dar, aj iní si tým museli prejsť... Veľa pomôže keď miesto po stráženia malého ti pomôžu upratať navariť, ak sa pýtajú ako pomôžu, nehanbí sa to povedať všetci chápu aspoň ti normálni l, že deti vyčerpávajú.... Ono sa to podda veľa závisí od partnera, ten môj mi prvý rok pomohol neskutočne boli sme vyčerpaní obaja, VÝDRŽ TO.. Nebudem ti hovoriť vydrž 3mesiace alebo pol roka to hovorili mne, výdrž rok a bude to lepšie 🧭👍👍👍👍 STOJÍ TO ZATO 💓

dencii
28. feb 2022

Ahoj, viem co prežívaš, naša takto prerevala komplet prvý rok svojho života, začalo sa to lámať k lepšiemu okolo troch rokov. Ak je naozaj náročné dieťa (ze to nie sú len chvíľkové problémy-koliky a pod.), tak z toho musí len vyrásť, nič s tým nespravíš. Na druhej strane, naša malá bola vždy najsikovnejsia zo všetkých detí v okoli (pretože sa jej musíme venovať 24/7), tak aspoň takto ta možno poteším 🙂 držím silno palce!

travelllerka
28. feb 2022

Veľa bábätiek je dnes takých, moja prvá taká bola, upratovať u nás musela pani na výpomoc, jedlo nosila donáška. Po roku som si nakoniec zadovážila pomoc, nieco ako žienku na všetko, dcérka s ňou bola schopná zostať sama až od 2r. Ľutujem, že som neriešila pomoc skôr. Mňa to dosť zomlelo, keďže ani spať sa pri nej nedalo, ja som bola hotová. Ak si vieš zariadiť akúkoľvek výpomoc, neváhaj ani chvíľu, všetko si uľahčí, nech to stojí čo stojí. Po tých 2r to už bolo zlaté dievčatko, aj keď stále veľmi citlivá a uplakaná, nejak som sa s tým zmierila, že je to povaha. Aj do škôlky išla až v 4r a aj to si pol roka zvykala. Ale to zas nemusí byť Váš prípad, nechcem strašiť, ale radšej byť pripravena, že to môže byť dlho náročné a zariadiť sa tak, aby si sa úplne fyzicky a psychicky nevyčerpala.

jane1987
28. feb 2022

Toto poznam, ale zas treba uznat, ze je este ozaj malicka, takze je to uplne normalne. Takze nosic, lehatko a davat si ju vzdy tam, kde si, podlozka na zemi, hrazdicka, na upokojenie biely sum alebo prijemne melodie. S tym placom: mozno skusit, ci ju brusko neboli (moj plakaval nevysvetlitelne, bol na UM a nakoniec sme zistili, ze mu nesedelo a casom aj to, ze mal tichy reflux). To su len take tipy, co som poskusala ja a zabralo. Ono matka je vcelku vynaliezavy tvor, ked sa jedna o dieta, takze poskusaj 🙂 drzim palce

viki128
28. feb 2022

A nemá drobček koliky náhodou? Môj bol veeelmi podobný, až na to že neznášal kočík, akonáhle bol v ňom položený tak plač 😅 trápila ho ale novorodenca kolika, veľa sme sa hojdali na fitlopte, jedla som väčšinou tak že na jednej ruke dieťa a druhou jem, a pritom ešte aj skáčem na fitlopte.. Nejako extra mi to ani nevadilo, to bolo len keď muž nebol doma. Horšie bolo keď si zvykol zaspávať len na fitlopte 😅

ivangeline
28. feb 2022

Dopraj si cas aj pre seba. Kolko to svedomie dovoli. A vydrz. Od 4m lepsie. Od 6 lepsie. Od 8 az 10m to bude skoro super. ;)

diamond007
28. feb 2022

To je dieťa, tiež som začiatok pri prvej mala rovnaký. Proste máš dieťatko ktoré potrebuje kontakt tvoj. Môže to byť pôrodom, odlucenim v nemocnici (hoci aj len pár hodín, pre dieťa to je z bruška šok ) , hocičím. Treba iba akceptovať. Mávajú ju v nosiči, ak ti v nosiči spinká tak ju uspi a po 10min prelož na posteľ... Možnosť a tí zo začiatku bude budiť alebo čase si zvykne.
Ja som si začala užívať dieta prvé v polroku keď vedela sedieť, dovtedy by som napísala to čo ty. A v roku to už bolo skvelé.... Ja vravím, čím staršie dieťa, tým lepšie dieťa.
Druhú mám úplný opak,. Spinká od narodenia sama pekne, hocikde, na posteli atď... Každé babo je iné. Ale tu som si nedala od narodenia vziať a tým pádom nemá úzkosť či potrebu ma mať stále pri sebe.

travelllerka
28. feb 2022

@diamond007 u nás to nemalo nič s odlúčenim spolocne, oba pôrody lahke, deti neustále pri mne od narodenia a 2 iné temperamenty, jedna neustále na mne a druhé pohodové bábätko, čo spi v postieľke.

miskamicha
28. feb 2022

Klud. Vsetko je to len obdobie,ktore pominie. Nieco ju trapi..neboki bruško? Moja sa budila takto kvoli tomu ze ju trapilo brusko...nie typicke koliky ale nevedela sa vyprdkat😊

samkolea
28. feb 2022

Ano mala som take a do toho reflux. Nocne krmenie trvalo 2h, hodina “spanku” a znova tortura. Takto to slo 6 mesiacov. Holt to su tie “ruzove sny” ako babatka prespia, mas cas na vsetko, este aj studovat. Realita opacna. Prve dni ked bolo treba ist na wc lebo kadejake pricesy po porode boli tak na kolenach som ho mala 🤣🤣. Refluxy, prdiky, zuby. Teraz ma 6rokov a uz je pohoda. Vydrzat nic viac vela trpezliosto

diamond007
28. feb 2022

@travelllerka mňa nezaujíma ako si to mala ty.
Ja som napísala MOZNO (pôrodom, odlúčenim). Aj pôrod Robi veľa, inak to vníma žena a inak dieťa predsa. Tebe po pôrode svietili reflektorov do očí, naťahovali ťa jak spagat atď? Aj prostredie robí veľa, práve kvôli povahe jednotlivého dieťaťa.
Poznám viac prípadov, kde to bolo práve tým (odlúčenim).
Viac ma do tohto kolotoču nezapajaj , napísala som si názor pre autorku 🙂

lasoli
28. feb 2022

hej ja som mala taku prvorodenu,akurat ta moja sa nevhcela ani v kocari vozit ani v satke ci nosici,ani v aute vizit,ona len na rukach vyslovene.Jasne ze sim okolo nej skakala ako okolo vajka,aby tolko nerevala.Ale viesco uz by som ju nevhala aj si porevkat a tak,a rob to aj ty,nebehaj k nej hned ked si ordbe a predlzuj to.Lebo potom bude taka stale a do 2r mas s nou toto,ze sa to nezmeni ale isto to potrva minimalne do 2r.Ba este to horsie bude. akurat to spanie je take,mne tiez sa stale budila lebo dom ju orelozila do postielky z ruk a uz revala a zsa sa musela usoavat a ak nahodou nebola na rukach,spala len 30' a ked sa zniva neusoala nervna.V noci tiez bolo take ze aj dve bodiny vedela byt hore.Ale urcite ju nechaj samu a nebehaj k nej ked zreve nech si aj poreve.levo to ke minimalne na 2r

andreadobrocka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz