Náročné 3-mesačné bábätko

syla88
23. aug 2022

Ahojte. Povedzte, že nie som jediná, čo má také bábätko. Problém je v tom, že moja malá (3m) vôbec neakceptuje kočík, nosič ani autosedačku. A ani cumel. Pri nosiči som dodržala všetky zásady správneho nastavenia, vždy som ju tam skúšala dať keď bola spokojná a pokojná. Preto sme s ňou nikde doteraz neboli, len u pediatričky maximálne. Spánok cez deň tiež nemá dobrý . Zaspí jedine v závesnej kolíske, ale treba ju neustále hojdať. A keď zrovna nespinká, vyžaduje si neustále moju prítomnosť a pozornosť. Urobiť niečo alebo navariť, je v podstate nonsens....a popri tom sme vlastne v domácom väzení. Viem, že z toho vyrastie. Mali ste to niektorá tiež takto?

tanyan
23. aug 2022

S láskou a úsmevom spomínam na to pekné obdobie, keď som si dieťa všade nosila so sebou na rukách a cez deň spala s ňou, aby bol spánok pokojný a dlhý. Pozri sa na to z iného uhla a skús si to vychutnať. Ty budeš spokojnejšia a dieťa sa potom tiež rýchlejšie "osamostatní."

babovka2321
23. aug 2022

@syla88 na nosic som maleho naucila okolo 4m, na hlboky kocik nikdy, na sportovy okolo 10m, autosedacku ani nehovorim radsej. Skusaj skusaj skusaj. Raz si zvykne. Ja lutujem, ze som prve mesiace nechodila skoro vobec von, lebo stale bol plac. S druhym budem mudrejsia.

hilda08
23. aug 2022

@syla88 ak je to prve babatko tak na par tyzdnov vsetko hod za hlavu a s kľudom sa mu venuj, ine aj tak nebude a budes mat zbytocne nervy, ja som mala taketo podobne druhé dieta, ale ked mal tri mesiace akoby utalo a uz aj kocik aj nosič aj postielka…pride ti to teraz ako nekonečna utopia ale za rok si ledva spomenies

queen_mary
23. aug 2022

Nechat vyplakat. Bude plakat 2krat a potom to prejde. Tam tak odmalicka maly zaspava napriklad sam v postielke, cez den aj nocny spanok. Len polozim odidem a on spinka. Parkrat tak plakal aj v kociku, chvilku som vydrzala, potom zaspal. A potom znasal v pohodke aj kocik 🙂 a nebon sa, dieta nebude mat ziadnu traumu.

tanyan
23. aug 2022

@queen_mary Dieťa možno nie, ale ja by som mala, že som mohla urobiť viac... Vždy som sa snažila urobiť všetko pre to, aby dieťa neplakalo. Je to moje prvé a jediné, všetko ostatné počká.

tosomja
23. aug 2022

@tanyan a ja mám tri a tak isto nenechám plakať ani jedno. Keď mi niekto povie, nech nechám vyrevať, prestane, pokritum očami a myslím si svoje. S každým jedným som varila na rukách, jedla, uspavala, chceli spať vonku v kočíku, ale keď nie, tak som proste nosila na rukách, hrala sa, rozprávala, v noci spali na mne. Cez deň na mne. Večer som si navarila, upratala. A vlastne doteraz je to tak. Najmladšia má rok a stále spí na mne. Aj v noci v posteli so mnou aj 2r syn aj ona 😁

syla88
autor
23. aug 2022

@babovka2321 ani my nikam nechodíme zatiaľ, lebo revy príšerné v kočíku, na nosiči a v aute rovnako des. Neustále skúšam, nevzdávam to, ale ten kočík už nedávam. Ten plač mi za to nestojí a nikdy sme sa nezaobišli bez pohľadov a komentárov okoloidúcich. Či myslíte, že ísť napriek tomu?

K tej stratégií " nechaj vyplakať, zvykne si" - u nás to neplatí a viem to preto, že už som sa prinútila vyskúšať aj toto. Skôr mám pocit, že som bábo len zbytočne trápila.

No nič, chce to pri mojej malej bambulke len fyzičku a veľa trpezlivosti. Ale je fajn vedieť aspoň to, že nie som sama s takýmto dieťatkom 🙂

Ďakujem vám, milé žienky, za vaše komentáre! 🙂

queen_mary
23. aug 2022

@tosomja no ved kazdy ako uzna za vhodne 🙂 ja som spokojna s tym, ze moje dieta zaspi v posteli hocikde, a mna k tomu nepotrebuje 🙂 vdaka tomu vieme zajst s muzom na wellness vikend odkedy mal maly 4 mesiace a stalo ma to asi 2 noci jeho placu. Kazdemu aho vyhovuje. Autorka sa pytala na skusenosti, tak som pridala moju🙂

ivangeline
23. aug 2022

Boli brusko najskor. Proste bude musiet byt na zemi/na podlozke/v nosici,ked nieco robis a skus 4x za den uspavat v rovnake casy. Este raz tolko a uz budr spat len 3x a hadam brusko na to bude lepsie,ked podrastie a zacmu sa prikrmy. Moja mala bola taka ista. Nasilu som uspavala v nosici... ked som to tak nerobila,na noc nevedela zaspat.. vobec..hodiny...

elizabet173
23. aug 2022

@queen_mary trojmesačné? To myslíš vážne? Skúšať by som skúšala dookola, ale by som ho nechala plakať, až kým od plaču a vysilenia nezaspí, tak to nie

nely1704
23. aug 2022

Prejde to. Sľubujem. Príde čas, keď sa bude chcieť voziť. Ak sa nebude chcieť voziť tak bude chodiť. Toto aktuálne,, domáce vazenie" prejde a ty budeš na neho s úsmevom spomínať. Hlavne si pripomínaj, že keď plače nerobí to naschvál. Moje sa takisto nechcelo nosiť vozit, autosedacka otras pozornosť nonstop . Prešlo to 🙂

tosomja
23. aug 2022

@queen_mary trojmesačné ? To rovno v pôrodnici mala nechať revať a učiť že na ruky nie 🙄

queen_mary
23. aug 2022

@elizabet173
@tosomja ved dobre, ja vas nenutim 🙂 u mna to fungovalo perfektne 🙂 so spanim, jedenim, umyvanim zubkov 🙂

nely1704
23. aug 2022

@queen_mary super, ze ti to funguje , viacmenej platí, ako si urobíš tak máš . Ja to nepraktizujem, nemám na to srdce. Ale mňa tiež nechali vyplakávať, som tu a nemám žiadnu traumu 🤷‍♀️

freckled_cat
23. aug 2022

@syla88 Ja mám rovnakú 2-mesačnú. Má sonom potvrdený tichý reflux a koliky. Neznáša kočík, kidvak, nosič, nosenie na rukách, fitloptu, ležanie na nás, Babybjorn lehátko, zavinovačku, cumlík atď. Ak ju nechám samú tak nezaspí a bude plakať kým jej sily budú stačiť, rovnako nefunguje položiť do postieľky a uspať hladkaním, spievaním či tlapkaním, to sa bude iba mrviť pričom to vyvrcholí plačom. Ak má dobrú chvíľku tak zaspí na prse pri kojení (to už tak často nebýva) alebo v šatke Manduce (to tak na 6 z 10 prípadov funguje). Pričom cez deň nič iné nerobím, len sa ju snažím hodiny uspať kopukrát, nestíham veľakrát ani piť a wc, som už frustrovaná ale snažím sa vydržať, veď to musí prejsť, ale chápem ako sa cítiš, tiež sama nevydrží. Držím palce nech sa to čím skôr na lepšie obráti 🙂 ❤️

thoughtfulweirdo
23. aug 2022

Ahoj, ja mám takého syna. 8 mesiacov prevrieskal každý moment, kedy som ho nedržala na rukách. Naučila som sa robiť všetko jednou rukou, na druhej bol on a do cca 4 mesiacov zároveň aj prisaty na prsníku 🤭 nezniesol nič, kočík, nosič, šatku, vajíčko, hojdavak, no proste nič. Vyskúšala som samozrejme opakovane všetky "zaručené" rady 🤭 potom som si zvykla. Má 16 mesiacov a stále je väčšinu dňa v mojom náručí, ale už čiastočne zvláda aj auto, aj kočík, aj chodiť sa stihol naučiť, hoci sama neviem kedy to stíhal 🤣 ale vieš čo, hoci mi to riadne niekedy žerie nervy, vlastne si to už väčšinu času užívam. Staršiu dcéru mám takú "nezávislú" od prvých mesiacov, tento druhý ciciak mi ale ukázal cestu kontaktného rodičovstva. Výrazne som prehodnotila rebríček dôležitosti vecí a prijala ako fakt, že jeho potreby sú momentálne takéto a čím menej proti tomu bojujem, tým ľahšie sa nám žije 🙂

elizabet173
23. aug 2022

@queen_mary u mňa to tiež fungovalo perfektne, ale bez toho, aby som dieťa nechala vyrevať. Spalo od narodenia vo svojej postieľke, ale nemala som problém zostať tam chvíľu s ním, hladiť ho, držať za ruku

babydesire
23. aug 2022

@syla88 curala som s babatkom v naruci, okna umyvala s dietatom v satke (stala som na podlahe), varila s dietatom na boku (az sa mi vytvoril hrbol na pravej ruke)....denne spanky do hodinky, nocne budenie do 4rokov...koliky,reflux,, polrocna snaha odplinkovania...este stale chcu 100%pozornost, spoluucast pri hre (6rocny a 4rocna)...

jannies15
24. aug 2022

@syla88 áno, sú aj takéto náročné bábätká, práve mám už takmer polročné a prvé 4.5 m. boli jedna katastrofa... Mali sme aj reflux, aj koliky, takže si vieš predstaviť. Je to moje druhé dieťa a čo platilo pri prvom, pri druhom absolútne neplatí. Treba iba nejak vydržať a odrátavať dni, kedy bude lepšie. A lepšie naozaj bude, čo sa týka plaču.
Spánok a "neprítomnosť" mamky, to je už iná téma. Niektoré deti sa najedia a spia, iné vydržia hore celý deň (Max.2krat 30-40 min.spanok a ešte aj večer nevedia zaspať), treba si uvedomiť, že také je to dieťa a zvyknúť si, prispôsobiť tomu nejakú rutinu. Prítomnosť mamky je samozrejmosťou, veď inú istotu v živote ešte to malé bábo nemá, takže je jasné, že s tebou bude chodiť ešte aj na wcko a všade.
Skôr odporúčam nejak sa nastaviť, že bude aj trochu lepšie. Po polroku určite. ;)

ajka0207
24. aug 2022

@queen_mary to si ho dve noci nechala plakať? Takého maličkého?

queen_mary
24. aug 2022

@ajka0207 plakal 10 minut, prisla som, pohladkala, odisla. Plakal, prisla po 15 minutach, pohladkala, odisla a zaspal. Takto dve noci a potom uz spal sam 🙂)

ajka0207
24. aug 2022

@queen_mary aha, naša vydržala revat dve hodiny, keď som šla večer mimo dom, mala štyri mesiace.

majla87
24. aug 2022

@syla88 ja mam narocne dieta, ma 2,5r. Cumel nikdy neakceptoval, sedacku az okolo 2r, kocik hlboky nikdy, na sportiak (zatial nalezato) sme museli prejst uz v 4m, ten akceptoval. Satku/nosic som sa naozaj naucila a to na neho fungovalo az okolo 6m (skoda ze som s tym nezacala skor a neskusala- btw satka je lepsia ako nosic ked sa naucis viazat). Spanok ma doteraz totalne na …. Extremne malo spi, mava nocne desy, uspavania nekonecne…
Kym ma tvoje len 3m, este sa to moze zmenit, deti mavaju koliky, chcu citit maminu. To je este priskoro hovorit o narocnom dietati, aj ked naznaky tam su.
Vzdy vsetko prejde, tvoje babatko je este malicke a potrebuje ta. Kasli na domace prace. Ak mas chvilu volna, tak sa radsej staraj o samu seba. Domacnost pocka a vsetko sa bude casom menit, neboj, zvladnes to 🙂
A ako tu jedna diskutujuca prezentuje metodu vyplakania- ta evidentne narocne dieta ale nemala.

julish
24. aug 2022

@queen_mary určite by som nenechala takéto mrňavé dieťatko vyplakať, preboha. Ved potrebuje pomoc

sakaca
24. aug 2022

@syla88 no moja neznášala kočík. V aute rivala aj hodinu. Nosič akceptovala iba s prsom v ústach, vždy zo začiatku plakala, naučila som sa v nosiči dojčiť a tak sa upokojila. Mala som Rischino Flexible a tam je to dojčenie jednoduché. Stačí povoliť 2 pracky a kúsok bedrak a je to. V satke sa mi tak dobre nedojcilo.

queeninthenorth
24. aug 2022

@syla88 náš má 10 týždňov a vie to byť niekedy riadny zahul to teda hej, mne kočík toleruje iba v perinke proste keď je zviazaný a tak musí aj spať v postielke inak ani bohovy, denne spánku max 30min ojedinele dlhšie…reve tiež niekedy až na raty ale zase s ním chodíme von, ku najbližším priateľom a síce sa musí nosiť ale je kľudný a učíme ho na ľudí a on si to užíva, snažíme sa fungovať normálne samozrejme v rámci možnosti 🙂 chcem tým povedať aj keď bude bačať choďte s ním von, na prechádzku, dáke ena terasku aby ste si aj vy smútim našli chvíľu pre seba a aby si aj drobec zvykal, môžem odporučiť u nas je to stále lepšie môžem povedať! (Klopem na hlavu, zuby, drevo) 😂

sasap
24. aug 2022

Ahoj. Moj syn mal jeden cas take obdobie, ze spal iba na mne. Tak som si to zariadila tak ze som bud spala s nim alebo som pozerala serialy kym on na mne spal 😃 mohol mat tusim nejak 3-4 mesiace. Ale preslo to. Neskor ked uz mal cez rok a sj nejaku tu vahu, tak zaspaval jedine na rukach ( min. 30 minut uspavanie) odvedy mam bicepsy jak nejaky kulturista 😂😂😂 ale aj to preslo. Vsetko je len docasne. Skus si aj ty taky cas oddychnut, spravit si pohodlie. Pokial ty nebudes v pohode, nebude ani mala. Viem to z vlastnej skusenosti. Drzim palce

zuzka3211
24. aug 2022

@syla88 predsalen, máš určite správne nastavený nosič? Niekedy rozhoduje aj detail. Kľudne mi napíš aj ss, pomôžem, ak treba

aris2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dceslova
24. aug 2022

@syla88 moja bola narocna asi 6 mesiacov. prve tri bola strasne babatko, revala, koliku, strajk v dojceni, zle spala kratke 30min spanky. nic som nevladala, ziadne varenie, pratanie, do noci som uspavala v nosici som sklakala na fitlopte s fenom v ruke... ale po troch mesiacoch bolo kus lepsie a po pol roku uz o dost a po roku je to uplne o inom. len vydrzat, najat si opatrovatelku alebo spolocnost kamosku zavolat nech je niekto s tebou a pomoze ti..ja som bola sama kym bol priatel v robote a bolo to strasne uz by som si niekoho zaplatila a bolo by mi lahsie, netreba mat predsudky ze si neschopna proste oddychnuts matka je laskavejsia matka. skusaj rozne sposoby a nieco bude drobcovi vyhovovat uvidis 🙂 mna zachranil nosic aj v dojceni. drzim palce!