Nápoj od smädu pre 4mesačné bábätko

livs25
27. jan 2019

Ahojte, môj maličky končí 4.mesiac a vôbec mi nič nechce piť od smädu... Keď bol ešte menší tak ako tak mi pil feniklovy čajík, ale teraz nič.. Prevaram mu čistú vodu, kúpila som granulovany čajík hruskovo - mätový (ktorý sa odporúča piť od ukončenia 4m.) a ani to nechce ani dúšok sa nenapije.. Vedeli by ste mi nejako poradiť?

minttu
27. jan 2019

@livs25 Nepotrebuje pit absolutne nic ine okrem materskeho alebo umeleho mlieka.

zuzipolo
27. jan 2019

@livs25 ahoj,je kojený či UM?tie granulované čajiky sa neodporúčajú..inak skúšala si aj len čistú prevarenú vodičku?mojej malej musím striedať čajiky,máme doma asi 8 druhov a občas vodu,ale tak ona má už 8 mesiacov..treba ponúkať,ale nenútiť,zvykne si piť,treba tomu dať čas..inak moja nevypije hrušku,pritom papať ju papá 🙂

livs25
autor
27. jan 2019

@zuzipolo práveže je na umelom mlieku, preto mi odporúčali aspoň trošku vodičky dat, aj čistú prevarenú som skúšala 😖

zuzipolo
27. jan 2019

@livs25 áno,na umelom by mal vypiť aj iné tekutiny..jedine núkať,skús iný čajík,ak nebude nič pomáhať tak sa poradiť s doktorkou..iné poradiť ako núkať a vydržať ti pomôcť neviem,ani moja hneď nepila tekutiny,potom si zvykla 🙂

bobula46
27. jan 2019

@livs25 môžeš skúsiť tú vodu z pohárika alebo po lyžičkách. Mne malý do šiesteho mesiaca nechcel nič. Teraz bude mať osem a doktorka mi poradila pár kvapiek domáceho sirupu. Myslím ale že na to by bolo príliš skoro. takže jedine sa trápiť s tými lyžičkami. Harmančekový si skúšala? Nenechať dlho lúhovať len aby mal trošku chuť. Ten je vhodný od narodenia. Pomáha pri trávení.

pininka
27. jan 2019

Nieje pravda že nepotrebuje pri mlieku piť, a hlavne ak pije um, ktoré môže byť pre niektoré deti ťažšie. A hlavne je dobré aby si dieťa zvykalo piť aj niečo iné, lebo je tu množstvo tém o tom, že sa kojila do x mesiacov, nič nepili, prišlo leto a decko nechce nič piť celý deň. Mám susedu ktorej mala má tri roky a za celý deň vypije možno 100ml, a aj to sa trápia neskutočne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hama007
4. feb 2019

@livs25 nám naša pedina výslovne zakázala dávať granulované čaje našej dcére. Dôvod: nevhodné pre malé deti. Dávam jej vrecúškovo balený Apotheke (značka) - harmančekový pre deti od ukončeného 1. mesiaca. Veľmi jej chutí. Pije z fľaštičky. Vyskúšajte, možno zachutí i vášmu dieťatku 🤗