Ahojte, môj maličky končí 4.mesiac a vôbec mi nič nechce piť od smädu... Keď bol ešte menší tak ako tak mi pil feniklovy čajík, ale teraz nič.. Prevaram mu čistú vodu, kúpila som granulovany čajík hruskovo - mätový (ktorý sa odporúča piť od ukončenia 4m.) a ani to nechce ani dúšok sa nenapije.. Vedeli by ste mi nejako poradiť?
@livs25 ahoj,je kojený či UM?tie granulované čajiky sa neodporúčajú..inak skúšala si aj len čistú prevarenú vodičku?mojej malej musím striedať čajiky,máme doma asi 8 druhov a občas vodu,ale tak ona má už 8 mesiacov..treba ponúkať,ale nenútiť,zvykne si piť,treba tomu dať čas..inak moja nevypije hrušku,pritom papať ju papá 🙂
@livs25 môžeš skúsiť tú vodu z pohárika alebo po lyžičkách. Mne malý do šiesteho mesiaca nechcel nič. Teraz bude mať osem a doktorka mi poradila pár kvapiek domáceho sirupu. Myslím ale že na to by bolo príliš skoro. takže jedine sa trápiť s tými lyžičkami. Harmančekový si skúšala? Nenechať dlho lúhovať len aby mal trošku chuť. Ten je vhodný od narodenia. Pomáha pri trávení.
Nieje pravda že nepotrebuje pri mlieku piť, a hlavne ak pije um, ktoré môže byť pre niektoré deti ťažšie. A hlavne je dobré aby si dieťa zvykalo piť aj niečo iné, lebo je tu množstvo tém o tom, že sa kojila do x mesiacov, nič nepili, prišlo leto a decko nechce nič piť celý deň. Mám susedu ktorej mala má tri roky a za celý deň vypije možno 100ml, a aj to sa trápia neskutočne.
@livs25 nám naša pedina výslovne zakázala dávať granulované čaje našej dcére. Dôvod: nevhodné pre malé deti. Dávam jej vrecúškovo balený Apotheke (značka) - harmančekový pre deti od ukončeného 1. mesiaca. Veľmi jej chutí. Pije z fľaštičky. Vyskúšajte, možno zachutí i vášmu dieťatku 🤗
@livs25 Nepotrebuje pit absolutne nic ine okrem materskeho alebo umeleho mlieka.