Ahojte, dcéra má zajtra 10 týždňov a už pár dní sa mi tak zvláštne napína...keď ju dám na hraciu podložku, sem-tam úplne vystrie nohy, napne sa, zaprie o ruky a hrudník vypína dohora...a rozčuľuje sa...neviete, prečo to môže robiť? Zvažujem zájsť za fyzio
@andreatytler nie, do luku nie...do luku sa napne len na pár sekúnd, keď sa zobudí, to je ok... Ja keď ju položím na chrbátik na rovnú podložku, tak po čase sa akoby zaprie ramenami do podložky a hrudník napína dohora...najprv sa nerváči a potom začne plakať...úplne je vystretá, nenapína sa do strany... Robí to posledných pár dní, odkedy ju viac dávame na bruško, na brušku už je stabilnejšia, pekne drží hlávku aj 5-6 minút
Je mozne ze jej zosilneli svaly a tak objavila novy pohyb ale frustruje ju. Asi to nie je to co by chcela urobit. Prvy pokus o pohyb u nasho syna bol taky ze sa prehybal takto dozadu ked lezal na chrbte, a snazil sa tym niekam dostat. Ale samozrejme sa nikam nedostal.
@andreatytler A cvičili ste nejako alebo to vymizlo samé?
mojej dcérke tak bola diagnostikovana epilepsia.
To co opisujes ale je prehybanie do luku. Luk nemusi byt len na boku 🙂 a je to velmi casty prejav refluxu. Skus si vyhladat ine prejavy, hlavne skryteho, refluxu a porozmyslaj ci ti to nesedi. Pokial je inak dieta spokojne, nie je drazdive, nedrzi stale ruky v past a na brusku sa mu paci, tak zrejme nepojde o hypertonus. Ale navsteva dobreho! fyzioterapeuta nikdy nie je na skodu, ked sa ti nieco nezda.
@anavixy Ona reflux má od narodenia, ale už sa jej lepší postupne...kamoške som poslala video a mi vraví, že jej malý toto robil tesne predtým ako sa začal pretáčať na bruško
To je mozne, ale v troch mesiacoch, vlastne 10 tyzdnoch, sa na brusko pretacat nezacne… pokial ma reflux tak podla mna mas jasnu odpoved a nic dalsie by som za tym nehladala (ak teda plati ze je to jediny problem z hladiska drzania tela a pohybov). V kazdom clanku o refluxe si to potvrdis, ak zagooglis.
My sme cvicili na vela veci, ale nie na toto. Toto bolo vyslovene ze mal hroznu snahu sa niekam dostat ale nevedel ako a tak skusal vsetko mozne. Trvalo to mozno 2 tyzdne. Potom zistil ze ked skusa na brusku je to pohodlnejsie ale aj tam nervacil ked sa nikam nedostal v zaciatkoch.
Ukaz to video doktorke alebo skoc na tu fyzioterapiu, Nic za to nedas a budes v klude.
Cize sa prehyba dozadu ako luk? Lezi pri tom na bruchu alebo na chrbatiku? Ak sa vytlaca na rukach ked je na brusku, tak to je dobre, ale deti su pri tom skor stastne, lebo sa mozu pozerat. Ak ju to rozculuje, tak je to pohyb, ktory sa jej nepaci. Deti ked zacinaju dvihat hlavicku a pokusaju sa o prve pohyby su castokrat frustrovane, lebo velmi chcu sa pohnut, ale nejde im to. Tam kludne staci ju nechat trochu ponervacit, alebo niecim zaujat a po case zmenit polohu. Ale prehybanie do luku, moze byt sposobene hypertoniou a koli tomu by som to isla dat skontrolovat k fyzioterapeutovy.