Námesačný syn

katka1191
13. jún 2013

ahojte baby,
môj syn(12) býva niekedy(veľmi málo - možno raz za rok) námesačný a to väčšinou ide sa vycikať a spí pritom, ale túto noc nás strašne vystrašil. ☹ Túto noc sa išiel v noci vycikať a na WC začal mrnčať a jačať. Manžel utekal za ním čo sa deje a on stál na WC a trieskal si hlavu o stenu a strašne reval( nedá sa to nazvať ani plakaním, lebo to bolo dosť divné revania ako keď sú postihnuté detičky). Manžel začal s ním komunikovať, ale nepomohlo tak ho potom otočil a začal ho triasť aby ho prebral(zvyčajne to pomôže), lebo mal aj neprítomný pohľad. Nepohomlo. Ja som akurát vtedy dávala dcérke lieky. Keď som pribehla tak som skúsila s ním komunikovať a tiež nepomohlo. Dala som mu facku - takú na prebratie a obliekla som ho a odniesla do obyvačky nech si lahne. Odmerala som mu teplotu a mal 37,9( aj on má angínu ako dcéra). Stále mal ten neprítomný výraz tváre. Nekomunikoval. Potom som ho vyzliekla a odniesla do vane a osprchovala. Začal konečne trošku komunikovať. Obliekla som ho do čiestého pyžama. Už komunikoval normálne ako pri prebudení.Dala som mu lieky čo berieme na angínu a potom zaspal. Celú noc potom spal.
Strašne nás vystrašil ten výraz tváre a hlavne to trieskanie hlavou o stenu.
Viete mi niekto poradiť čo to bolo? Prečo? Máte s tým skúsenosti? ☹

hradnapani
13. jún 2013

@katka1191 tak plati, ze namesacneho nebudit a len dohliadat, aby si neublizil. Ale toto nebola taka "bezna" jednoducha namesacnost, takze chapem, ze ste ho z toho chceli prebrat. Zrejme sa mu nieco zdalo aj z tej choroby, pokial sa to stalo prvykrat, nejaku velku vedu by som z toho nerobila, ale lekarke to povedala urcite.
inak, tieto stavy aj vcelku dobre poznam (viem, ako si asi bola vystrasena 😒 , ale u dospeleho muza (ale to buchanie hlavou nie), len ten nepritomny vyraz, rozpravanie, chodenie zo spanku... napokon z toho nebolo nic vazne ... iba celiakia 😉 Po zavedeni diety tieto nocne stavy vymizli.

katka1191
autor
13. jún 2013

@hradnapani volala som lekárke. Inak malý si nepamätá ani tú sprchu. Nič. lekárka povedala že musím ho zajtra doniesť a urobia sa testy a vyšetrenia. Určite musíme navštíviť neurológa. že sa s tým strestla pri nočnom dese, ale že to treba cele pozrieť. nech sa nič nezanedbá. ☹

sherynkamalinka
13. jún 2013

toto robil moj syn, vzdy ked dostal lieky na znizenie teploty. nebolo to teda az take ze by si ublizoval ale jacal, mal nepricetny pohlad....a rozpraval nezmysli niekedy hrozne krical ...som zvedava co vam povedia, ja mam pocit ze je to tymi liekmi

sherynkamalinka
13. jún 2013

rozpamataj sa ci take stavy nema prave vtedy ak je chory...

evening_star
13. jún 2013

Ja som tiež bývala v tom veku námesačná, a tiež som bola mimo, nikdy som si nič nepamatala, a vselico som postvarala, aj som si tv zapla, aj z bytu vysla, aj som vrieskala, a nikd som si nic nepamatala. Preslo to vekom. Urcite namesacneho nebudit!!! Pekne za ruku zaviest naspat do postele, upokojit, zaspat. Nie nasilu budit! To ze si buchal hlavu o stenu a krical, ja som tiez vselico robila- prisla som do spalne k rodicom, sadla do kuta a zacala jacat o dusu, ze nasi skoro infarkt dostali. Ale to je najhorsie take stredoveke metody ze sprcha a fackanie, aby sa prebral, to sa nesmie robit. Len upokojit a docielit, aby dotycny znovu zaspal.

sumenkaaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sherynkamalinka
13. jún 2013

@evening_star no moj aj vidi ludi ktori v miestnosti nie su...stale mi krical ze mam poslat prec toho uja co mu stoji pri posteli 🤐

hradnapani
13. jún 2013

@katka1191 to je normalne, ze si nepamata. Ale do buducna radsej ziadne sprchovanie a nasilne budenie. Vyzera to sice hrozne, ale skor je prvorade zabezpecit, aby si neublizil. Je to dost bezna porucha spanku, maju to mnohe deti i mladi a vyrastu z toho. Teraz bol chory, bral lieky, mozno aj nejaky stres, ci nebol velmi prejedeny a tak...
nebojte sa zbytocne vopred, mozno to bola iba epizoda, ked sa stretlo naraz viacero faktorov, ktore to vyvolali.

katka1191
autor
13. jún 2013

@hradnapani ja viem že sa nesmú budiť, ale to sa nedalo

katka1191
autor
13. jún 2013

@sherynkamalinka také poznám mala som to ja v detsve aj bratranec. Bratranec to má aj v dospelosti. Vyhýba sa tak tomu že nesmie byť cez noc sám v byte.

andreatekely
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka1191
autor
13. jún 2013

@sherynkamalinka aj keď bol niekedy chorý toto nikdy nemal. Niekedy bol námesačný ale maximalne netrafil na WC. To som ho nikdy nebudila, ale toto nikdy nemal. Hlavne ten výraz a búchanie hlavou.

katka1191
autor
13. jún 2013

@andreatekely ja dávam fórum a na pravom boku hore je založiť novú diskusiu alebo otázku 🙂

katka1191
autor
14. jún 2013

@sherynkamalinka dnes som bola s ním u lekárky. Musela som sa ísť objednať k neurologičke pre istotu. Na budúci štvrtok sme objednaný 🙂 Len ma zarazilo, že neurologička ma dopredu informovala, že vyšetrenie má spoplatnené na 10 eur ☹. Ale radšej zaplatím, nech máme istotu. 🙂. Inak obvodná povedala, že to je detský nočný des, že to deti mávajú, ale určite si to chce ešte u neurologičky preveriť či jtam nieje nič iné.