Námesačnosť u detí

adka0904
9. máj 2013

Ahojte, uz druhý týždeň sa moja 6 ročná dcéra budí s plačom, volá moje meno a ked prídem vždy si už len niečo pomrmle, namieri si to rovno do postele a hneď spí. Ráno si to vôbec nepamätá. Cez noc sa to zopakuje aj 4 - 5 krát, už som z toho na nervy, neviem ako jej mám pomôcť ☹ , nemáte niekto skúsenosti s námesačnosťou u detí, nejake rady? Až mám obavy čo bude dnes, včera som ju pristihla otvárať skrine. ☹

pacica
10. máj 2013

@adka0904 ahoj.aku ste mali noc?bolo to horsie?

eeffka
10. máj 2013

@adka0904 nechystate sa niekam? na vylet alebo tak? nasa mala taketo zive sny, ked trebalo ist do skoly v prirode, na dovolenku ( zo sna balila :D ) a taktiez mi vykrikovala ked pozerala akcne rozpravky a hrala Xbox , ten som jej zatrhla...

jadodka
10. máj 2013

Ahoj, my máme diagnostikovanú námesčnosť už 5 rokov, takže skúsenosti máme bohaté 🙂 , aj zábavné aj nie,my však nikdy neplačeme, ani nevykrikujeme, to je podla mňa nočný des čo má tvoja dcérka, náš syn vyzlieka paplóny z obliečok, ide si umývať zuby, obúva si topánky, minule išiel spať so špajze, ale tiež nám otváral okno a vyhadzoval von zošity do školy. Nepomáha nám nič, žiadne nestresové ukladanie do postele, snažíme sa mu vytvárať všetky pohodové rituáli a aj tak v noci buntoší, medikamenty odmietam, takže oblbováky nedostáva, z bytu nám zmizli kľučky z okien aj z balkónov, schovávame kľúče večer.. Danik si pochodí, pošomre, a my ho potichúčky odvedieme späť do postele a je pokoj, cez noc sa to opakuje 1x potom už spí pokojne ž do rána

eeffka
10. máj 2013

@jadodka jesisi 😀, sak by som pribila okna klincami , ja som ako decko bola namesacna ale vzdy som len prisla do obyvacky medzi dvere daco som pocomrala, mam ze OK a isla som spat 🙂 ( okolo 10r)

dedenini
10. máj 2013

@adka0904 Ja som bola namasacna od malicka.. Az tak ze som odisla zdomu a mama ma schytila az dolu na schodoch v bytovke... taktiez som otvarala skrinu, a dokonca som sa aj vycurala do suplika... Robila som hocico.. A dialo sa to do mojich asi 11 rokoch. Sme sa prestahovali, a tam sa mi to stalo posledny krat ze som hladala po dome zolikove karty :D vtedy som mala obdobie ze som stale hrala s otcom zolika, tak mozno preto som chodila po dome namesacna a hladlaa karty... 🙂 od vtedy nic. No na vasom mieste zbehnem skor lekarke a spytat sa co sa stym da robit. Nam povedali ze to moze byt nepokojnym spankom, alebo tym ze som stale pred spanim pozerala televizir... no nijak sa to odstranit nedalo... proste namesacnost sama prestala... ale podla mna dost neskoro.... taaak drzim palce

adka0904
autor
10. máj 2013

@pacica spala pri mne, ale v noci sa vybrala do svojej postele, tak som ju len odprevadila a v pohode ulozila,uz prestala plakat, budi sa tak stale max. 5krát za noc ☹

adka0904
autor
10. máj 2013

@eeffka práveže nie, už som rozmyšlala, čím by to mohlo byť, ale žiadna zmena ani žiadny zlý zážitok za poslednú dobu, neviem nájsť príčinu... 😒

adka0904
autor
10. máj 2013

@jadodka fuha, tak to mam oproti vam este v noci v pohode 😉

adka0904
autor
10. máj 2013

@pacica

@eeffka

@jadodka

@dedenini
dakujem baby 🙂

lucia_nr
27. máj 2013

náš malý začne plakať a ked sa pozrie do očí, akoby hľadel na niekoho, koho sa bojí..je vidno, že je námesačný, má nevidomý pohľad a hrozne začne plakať.. až sa bojím čo s ním je

77ema77
9. júl 2013

@lucia_nr a je urcite namesacny?nemate ducha doma?

lucia_nr
9. júl 2013

@77ema77 prečo myslíš??? nemáva to často, tak z času na čas 😖 ale desí to 😒

elenita
31. okt 2013

Ahojte, tak nasa Luci je asi namesacna 😅 Za posledne 2 tyzdne sa nam to stalo asi 3x - chodila do kolecka, mala zatvorene ocka, mrncala, nereagovala, ked som sa jej pytala, ci je smadna, alebo chce cikat...len co som ju dala do postielky, okamzite sa z nej zosuchla a zas sa dala mašírovat..no z tych noci som sa nevyspala ani jednu 😖
Myslíte si, že to je namesacnost? Treba to niekde spomenut? O par tyzdnov ideme na vyber mandli v celkovej anesteze...

csina
25. aug 2016

Ozivujem tuto temu...pravr sme zazili pre nas asi najvacsiu epuzodu namesacnosti... to, ze dcerka mava nocne desy uz davno...to uz sme zvykbuti...pred casom sme prerobili detsku izbicku a zacala spavat aj s mladsim bratcekom...cakali sme, ze budu problemy s nim..ale kdeze..pokojne spinka. 6 rocna vsak zacala chodit po byte..uz niekolkokrat som ju v noci odcgytila a odviedla do postele ale tteraz sme este sedeli s muzom pri telke a ona odrazu vypochodovala z izby a masirovala rovno do kupelne..otvorila sklenenu zastenu a vliezla do vane a zastenu si za sebou zavrela..nasli sme.ju tam.cupiet a ked sme zasvietili zdala sa dezoriebtovana+.zhasli sme, muz ju vzal na ruky a spiacu niesol do postele... bojim sa aby si neublizila..ved v tej vani sa mohla smyknt...mohla sa poranit ak by omylom zastenu rozbila... zacina to gradovat.. co ma este caka? Snad si v noci nepojde nakrajat jablcko ci nezacne s vystrihovackou narabat...nehovoriac o oknach..byvame vysoko

veroncsi86
9. dec 2016

Prosim o radu, neurologicka ma upokojila ze je to namesacnost z coho deti vyrastu a prejde to. tesne pred mesiacom sa to prihodilo tiez, maly mal mensie horucky, dala som mu sirup na horucku a diazepan lebo ako 4mesacny dostal krce, odvtedy si musim dat pozor. ako aj teraz zaspal a po 2 hodinach si otvoril oci a len sa usmieval, som ho zacala hladkat a potichu sa prihovat k nemu lebo som vydela ze sa este neprebral a zrazu sa mu navelko otvorili oci akoby sa pozrel namna, stiahol si ruky nohy a zacal vykrikovat mami pomoct, a zjapal ako by ho niekto tyral a celymi rukami, nohami a telom triasol akoby mal epilepticky sok, trvalo to cca 5min kym som ho upokojila a ked sa celkom prebral nic si nepamatal, a teraz zasa pred tyzdnom rovnako z horucky zaspal raz si otvoril oci a zasa vykriky, kricanie a triaslo mu cele telo. trvalo to cca 10-15min. nevedela som ho prebrat. velmi som sa zklakla este v ten vecer sme leteli do nemocnice, kde mi dalsi den neurologicka ze je to typ detskej namesacnosti. mame uz termin na EEG a kontrolu u doktorky ale bojim sa ze ak sa to prihodi treti krat co ked ho neviem prebrat zo spanku, vtedy je cely vystraseny, srdiecko mu bije ako po behu... bojim sa aby sa neprihodilo nieco horsie. na nete nic konkretne s takymto typom namesacnosti nie je prosim napiste ak ma niekto skusenosti ako to riesit ... dakujem

csina
11. dec 2016

@veroncsi86 a co isty typ nocneho desu? Moje deti mali, velmi podobne namesacnosti..len nechodili a kricali zo spanku.. teraz desy uz menej sa vyskytuju ale zase chodi a rozprava zo sna... ja si ako dieta tiez pamatam, ze som mavala nocne mory a desy a vykrikovala som.zo spanku..bojovala a mlatila sebou... Nervova sustava u deti je velmi krehka ..stacia nevhodne programy v televizii alebo nejaky neprijemny prezitok vo dne a uz sa to premietne do spanku.

veroncsi86
12. dec 2016

@csina ano urcite, strach, ale nechapem preco, nic ma nenapada co by mohol take vidiet, alebo zazit. snazim sa nato prist ale nenapada ma nic, problem je ze to ma uz asi podvedome a podla mna uz ani on nevie, len vsnoch sa mu to vracia. ja som pocula tiez o viacerych namesacnostiach ale nikde som nic podobne este nepocula, prv som si myslela ze epilepticky zachvat.. bolo to nieco hrozne. hovoria ze ztoho vyrastu. ale kebyze je to ako u inych, chodenie, a tak ale nie takto ..