Námesačné 1,5 ročné dievčatko

dreamer4
11. okt 2012

Mamičky, velmi ocenim Vase rady. Uz niekolko krat som sa pytala na spanie a skusala som vsetko mozne (od rady, cez knihy o spanku, ale nikde som nic nenasla....co by mi pomohlo)!!! Moja mala od narodenia nespi dobre...najprv som ju uspavala na rukach, ale ked mala pol roka, tak sme presli na spolocne zaspavanie v posteli. Prestala som ju ako rocnu aj kojit, ale nas problem nie a nie poriesit. Mala proste zaspi o osmej, no o polnoci sa "zobudi" - chodi po 4, rozprava si, taha ma za vlasy, ale nie je ani hore, ani nespi...proste je v takom polospanku, akoby bola namesacna. Ide o to, ze tento stav trvacca 3 hodky a potom sa mi len hadze po posteli. Rano sa zobu uplne svieza, no ja som uz ako mrtvola..... Na jednej ruke by som spocitala noce, ktore normalne prespala. Lekarka mi radila prestat dojcit, ale nezabralo to. Dakujem za akukolvek skusenost.

dreamer4
autor
11. okt 2012

vavrenka
11. okt 2012

@dreamer4 skoda, ze ti lekarka poradila takuto prvoplanovu vec, na vela deticiek totiz ukoncenie dojcenia "nezabera", co keby si skusila si ju dat na prsnik, aby si ho aspon "pomokjkala"? 😉 , kamoska to takto vyriesila so syncekom. odstavila ho, ale nepomohlo, hlavne v noci bol nepokojny, a tak po case vyskusala, on si podudlal a zaspal. inak, dojcene deti spia prerusovane, nie je to nieco nenormalne, len- vycerpavajuce pre mamu. a este co mi napadlo - mozno je mala v obdobi silneho rozvoja, motorickeho, slovneho , popr. rastoveho - vtedy deti spia velmi prerusovane. Inak, ja este dojcim, mam 26m dcerku a ta je v noci hore, neviem kolkokrat, fakt vela a je to v poriadku.

maria444bb
11. okt 2012

bože to ako keby si písala o mne, môj malý má 19 mesiacov. My sme tiež skúšali hocičo, môj začal zle spávať od 4 mesiacov, dovtedy bolo super, tiež zaspí o 8, o dve hodiny je už hore, potom zase zaspí, o chvíľu je hore, a v noci sa tiež hocikedy zobudí, začne sa po mne liepať, sadne si mi na hlavu, kope do mňa, no čistá katastrofa. Známa mi poradila homeopatiká na lepší nočný spánok, tak mu to teraz dávam, konečne sa to zlepšilo, zobudí sa ešte pár krát, ale aspoň už nevystrája 🙂

kilian
11. okt 2012

To je aj nas pripad,moja dcera sa v noci zobudi a Take 3-4 hodinky sa mi prehadzuje v postielke,smeje sa nahlas,brble atd.potom rano vyspava do 10 hodiny!!
Teraz ma 22 mesiacov,ale uz to trva aj rok,co takto spava..

dreamer4
autor
12. okt 2012

@kilian panecku, ale aj je namesacna, ci sa normalne zobudi? ja som skusala ju cely den nedat spat, ci sa to vnoci nezlepsi, ale aj to bolo este horsie, bola viac nervozna...

dreamer4
autor
12. okt 2012

@maria444bb a ake homeopatika beriete? ja som len na zubky skusala davat, ale mala som pocit, ze to nezaberalo...

maria444bb
12. okt 2012

@dreamer4 konkrétne minerálne soli, dozvedela som sa o nich cez modrého koníka, jedna mamička o nich písala, že im to veľmi pomohlo, tak sme to skúsili.U nás je ich problém zohnať, hlavne čo sa kvality týka, najlepšie sú z Nemecka, mám aj link od tej maminky http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=165801. Ja tiež keď som dávala homeopatiká, ktoré dosťať v našich lekárňach, tak nám nezabrali. Želám veľa šťastia 🙂

dreamer4
autor
12. okt 2012

Bola som sa poradit s inou pediatrickou, lebo som chcela aj iny nazor, ta mi odporucala navstivit dets. psychologa....☹

maria444bb
12. okt 2012

@dreamer4 a pôjdeš?

dreamer4
autor
14. okt 2012

@maria444bb vobec neviem, dnes som zistila, ze ma saz hrcu v puske....ale ja uz nevladzem....tak asi ano, neviem...☹

maria444bb
14. okt 2012

@dreamer4 presne viem ako sa cítiš....a akú hrčku, aj ho to bolí?