Caute Maminy, ako riešite to, keď mate dve rozličné pohlavia s nakupovaním veci? Dosť som z toho nestastna. Dcéra má ponakupovane všetko ruzove, investovala som do kvalitnych veci a teraz mám malého chlapceka. Keďže mám sestru, tak má vôbec nenapadlo, že ľudia majú aj pariky😅 pritom muž má brata, moji rodičia majú bratov, mám 6 bratrancov, ziadnu sesternicu, no mohlo má to napadnut, že môžem mat aj chlapca😂😂😂 ale k veci, nakupovala som nejaké univerzálne veci teraz z výpredaja, ale ono aj tie strihy pre dievcatka a chlapcov sa líšia, čiže ani tým som si nepomohla. Chcela som k tomuto svetu pristupovať ekologickejšie, nekupovať oblecko v pepcu, ktoré sa hneď rozpadne, ale nakupovat skôr take(lindex, next), ktoré mi tie dve deti prezije a ešte ho budem môcť posunut dalej. Človek mieni, pán boh meni.. Mame ruzove odrazadlo, ružovú prilbu, ruzove topánky a je mi teraz luto dceru obliekat len do sedych, oranžových a žltých legin a pod. Ako to riešite vy?
@petulda333 a z finančného aspektu? Ideš do lacnejších a menej kvalitnych znaciek? Tesco, pepco, takko, alebo nakupujes take ako next, Zara, lindex, gap?
@lila1988 tak synovi lidl, pepco, sinsay, tesco ale ma aj znackove veci. Len on vsetko nici 🙄🙄, takze ak znici teplaky za 3-5€ alebo tricko za 2-5€ tak mi to luto nie je. Ale ked znicil rifle za 25 tak ma to stvalo, ze ich mal ,, az,, 2x. Nejak extra ale na cenu nepozeram, kupim co sa mi paci
Mám 3 deti a do ich troch rokov som im nekúpila dokopy nič. Sme tri kamošky a veci pre deti si už odem rokov kolujeme dokola. 70% tých vecí dostala kamoška od jednej maminy po troch deťoch, takže zatiaľ to vynosilo 11 detí. Moja dcéra je momentálne najmladšia a tie bábatkovské veci sú AKO NOVÉ!!! Čím menšie, tým zachovalejšie a značky tam boli rôzne od F&F, Lidl až po Carters, Gap. U starších sa to ničí viac, ale tam sme už každá dokupovali, tak všetko sa zapájalo do tohto kolobehu. Úplne super to je pri bundách, overaloch, vetrovkách ... lebo to sú veci na jednu sezónu. Môj najstarší má 8 rokov a teraz mi jedna známa poslala za veľkú tašku vecí po jej dvoch synoch, či si nechcem niečo vybrať. Vybrala som si asi 8 tričiek, 8 nohavíc, 8 kraťasov, 3 zimné bundy, 2 košele, jedny gumáky (tie vyzerajú, že ani nemali obuté), 2 pulóvre (tiež ako nové) a dohdoli sme sa na symbolickej sume 20€. Značky ja osobne neriešim. Beriem každú príležitosť nejaké veci zrecyklovať. Samozrejme, keď moje deti niečo potrebujú a ja nemám odnikiaľ, tak im veci kúpim, zase to nie je tak, že som odkázaná na to, aby mi niekto dával. Práve naopak, mohla by som si dovoliť kúpiť všetkým všetko, ale nerobím to a aj deťom vysvetľujem, že si veci takto požičiavame, prípadne posúvame, aby sme netvorili zbytočne veľa odpadu a podobne. Iná vec sú topánky, tam majú vždy nové, jedna dcéra má problémy a nôžkami, tam kupujem barefoot alebo konpromisné topánky. 90% majú nových ostatné im dávam aj viacerým, keď sú v super stave, málo nosené alebo sú to len nejaké našuchovačky na záhradu. Všetky topánky posúvam potom kamoškám, oni bez problému dajú po iných deťoch a tak sú znosené aj tie.
Tiež mám párik, ale prvý bol syn. Dcére nemám problém obliecť aj modré veci, na ružovú som sa ako tehotná nevedela ani pozrieť 🤪. Ja som prišla na to, že kupujem zbytočne veľa, kopec oblečenia je aj po synovi ako nových.
Nepotrpim si na značkové, veľa veci sme aj dostali. Mne osobne vyhovujú aj veci z Lidla.
Deti trávia cas 2x denne na ihrisku, v zemi, piesku, takže najviac derú tepláky 😄😄😄
Topánky budem zásadne každému zvlášť!!!
Odrážadlo zelené, bicykel oranžový, takže sa dá použiť pre oboch.
A naďalej kúpim to čo sa mi páči, syn nebude behať len v neutrálnej farbe, ale menej. Lebo človek ozaj nakúpi kopec vecí zbytočne.
Akurát som dcére menila šatník zo 68 na 74. Z tych 68.čiek nemala ani 1/4 na sebe!!!
Ja mam rada aj veci z pepca 😎aj ked to len ked som na sk sa tam dostanem. Inak moje deti maju Oshkosh Gymboree the children’s place Gap sketchers..Mam take hobby ze kupujem vacsie veci aj rok dopredu -v zlavach 40-70% nejake chlapcenske teplaky atd bude mat maly po malej.(od babi) ale tak do 2-3r potom uz mala rada iba leginy . To sa proste moc neda aby chlapec dedil veci po slečinke😝Veci po nej davam jednej znamej ktora mà o rok mladsiu dceru a ona to potom posuva charite do afriky. Dala som mu šortky texaskove co nosila 3rocna 5mesačnemu on je proste chlap 😁odloz pre 3 tie dieta alebo daruj kamoske.
Nové veci do školy kupujem, všetko posúvam ďalej a odtiaľ to ide ešte na dve ďalšie adresy. Práve kvôli využitiu ďalej ma netrápi, ak zaplatím viac za kvalitnejšie zimné či športové oblečeni, lebo vydrží a je príjemné. Od kamarátky a sestry občas prídu staršie veci na donosenie, potešia, tie si väčšinou deti obliekajú podoma. Topánky u nás iba nové, syn má problémy s nohami, dcéra síce nie, ale predsa len nosené topánky sú trochu "vysmatlane", a menšie dieťa nepovie. U nás Lidl, pepco, KiK nie, tie veci kvalitou nevyhovujú, okrem bavlneno-flaneloveho pyzamka z Lidla deti nechceli nosiť, že sú nepríjemné, tak som temer nepoužité posunula. Radšej kúpim v sekaci, občas sa zadarí, či vo výpredajoch po sezóne, netrápia nás zatiaľ módne trendy, potrpime si iba na materiál a funkčnosť.
@lila1988 na margo lacnych/drahych veci.. Kym je babatko male prise mi nezmsel davat 10 eur za jedno body v lindexe ked ho oblecie max 2x, ale nie to som chcela... Mam plno veci GAP, (raz ma chytil povianocny nakupny osial) a plno veci aj z pepca, lidlu a tesca teda GAP sa na ne kvalitou ani nahodou nechyta, co som teda dost nemilo prekvapená. Spokojna som so zn. George kde je velmi slusny pomer kvalita/cena.
No teraz uz s tymi ruzovymi vecami nic nespravis 🙂 my mame chlapca a vsetko som kupovala biele, cierne, sive, béžové, vsetko neutralne a zemite farby. To iste tych par hraciek. Modrú vec nemam na neho snad asi ani jednu 😁
Ja mam tiez prvu dceru o 4,5roka syna. Detom som tuez kupovala na dvojo. Radsej kvalitnejsie veci a potom som posunula v bazari. Sestra mala dievcatko tak co to podedila a po synovi aj kamoskam som davala. Nemam rada take tie veci pepco, kde su hned povykrucane svi a dierky na siti.
@lila1988 ahoj, ja mám len jedno, dievča, ale tiež od narodenia kupujem kvalitnejšie veci - lidl, pepco a pod. absolútne nepodporujem, sú to nekvalitne veci a tá cena je irelevantná, nakoľko po pár opratiach je to na vyhodenie.
Veci, bez poškodenia posúvam, mám v tom síce veľa prachov, ale načo mi je to na povale ? O druhom dieťati zatiaľ neuvažujem a ktovie či by to bolo dievča - aj keď ja vyslovene ružové nekupujem, ale strihy dievča-chlapec sú naozaj iné!
Momentálne dosť nakupujem v HM, pasuje nám strih, kvalita je porovnateľné s lindex a next a cena nižšia.
A k tescu - poviem ti po pravde, že na tie bábätkovské veci majú kvalitu super!
@zuzzqa Ano s tými Gap vecami je to tak 50:50. Dcéra má mikiny, ktoré sú kvalitovo brutálne. Ja periem veci po každom oblečení, aj keď ich mala dcéra na sebe hodinu, lebo mám zvyk nedavat nosenu vec medzi čisté do skrine a sú úplne ako nove. Na druhej strane som kupila synovi overaly a tie sú fakt slaba kvalita, aj jedny tepláky vyzerajú strašne.
@yoxinka ja nemam take blízke kamosky, ktoré by mali deti, skôr majú všetky problem otehotnieť, sestra sa tiež do tehotenstva nehrnie, aj keď na veľa veci mi povedala, to je krasne, to mi odlož, ale brutal sa mi už tie veci doma kopia, že sa mi to nechce moc odkladat, keď neviem, kedy otehotnie a aké bude mat pohlavie, keď ona s tým vlastne bojuje, či chce alebo nechce vôbec dieťa. Takze u nás celkom tazko to kolovanie veci..
@daniela1911 to Tesco išlo rapídne dole kvalitou, keď porovnám 2 roky dozadu a teraz. Vtedy si oprala vec xx krát a bola ako nova, teraz som synovi raz obliekla body a len som ho hladkala po chrbatiku, aby zaspal a prosím pekne, som mu tým hladkanim narobila zmolky😀 a dcere som kupila teplaky a tiež po dvoch opraniach zmolky. Taký lindex body som dcere oprala aj 20x a bez jedinej zmolky. Ona je taký krpček, čo moc rýchlo nerastie, čiže niektoré veci má velakrat na sebe..
A k tým topánkam, dcéra nosi barefoot obuv, máva viac parov napr teraz (sandálky, tenisky, sunray nike k vode, doma capacky), čiže realne tie topánky nejak nezničí a vraj u barefoot až tak nevadi, keď jedno dieťa nosi po druhom, lebo tá podrážka sa nepretlaci, takze v pohode by som synovi dala po dcere, len tazko, keď všetky sú ruzove a ako chlapec vidim, že bude mat širšiu nôžku, takze asi by nebola pre neho vhodná.
Ja kupujem takmer výhradne Lindex, potom špecialitky v Little Angel, prípadne Dupeto. Ale teda ja ružovú neznášam, takže u nás je väčšina že základ biela. Ružové máme prvy krát teraz v roku a to presne 2 veci. Takže u nás by to problém nebol. Až na šaty 😂 samozrejme. Malá podostavala kopec ružových veci 🤦♀️ všetko som odložila a dala na predaj 🤷♀️
@lila1988 ja som s Tescom bola spokojna veci 56-62-68, krásne mi vypralo, farby ostali a bez žmolkou. Samozrejme body z lindexu mám ako by som len vysačku odstrihla. To je naozaj neporovnateľne!
A Tesco teraz čo som dcére kúpila zateplené leginy 86 (pasujú na veľ 80) tak len po prvom praní pred nosením - sa tiež zožmolkovali! Takze v tomto máš pravdu.
@hettinka ved ono pepco a kik aj take su. Ale zas moj syn fakt znici veci a hlavne v skolke vonku. Teraz posledny rok sme zasoby doplnali kazde 2m,lebo aj vyrastol aj znicil. A teda ak mam kupit naraz 5-7ks triciek,alebo 10ks teplakov, tak si tu cenu rozmyslim.
@hettinka sak toho sa bojim. Aj nam teraz strasne vyrastol, plus aj susicka trochu stiahne oblecenie 🙄
@lila1988 Určite nebudem dcére kupovať chlapčenské veci, aby ich potom nosil syn. Jednoducho. Nákup v bazároch, nákup balíkov oblečenia od nejakej maminy a všetko okrem oblečenia neutrálne. Moja má odrážadlo nie ružové, bicykel fialový, len kolobežka nebola iba ružová a modrá, tak tú má ružovú. Ja mám šťastie, synovi nekupujem oblečenie vôbec, lebo kamarátka má syna vo veku mojej dcéry a dcéru vo veku môjho syna. Čiže ja jej dávam oblečenie po dcére a ona mne oblečenie po synovi. Fakt všetko, nemusím kúpiť nič. Toto je skvelé. Hľadajte mamičku, ktorá vám bude dávať lacno oblečenie po synovi. Je škoda kupovať nové.
Ja mam vsetko cierne, sede, tmavomodre, cakame chlapca, ale dievcatko by nosilo rovnake farby. Bo ja som taka v tomto na minimalizmus a dost neutralne farby skrz pohlavie.
@lila1988 Ja neznasam ruzovu. Takze dcere som kupovala zo zaciatku unisex oblecenie. Potom som zistila ze je to uplne zbytocne kupovat oblecenie nove a ked mala rok tak 90% oblecenia co ma je z bazaru alebo s pod ruky. Za cca 40 dol som vyfadovala asi 70 kusov oblecenia, ( dievcenske na 3 roky, kde bolo vsetko). Od zimnej bundy cez mikiny, tricka nohavice a saty.. je tam kopec ruzovej ale tak je to dievcetko. Teraz mam chlalca a kedze 2-3roky nosila dcera unisex oblecenie tak nie je problem. A to ze ma syn zlte alebo ruzove nohavice alebo tricko s kvetinkou mi vobec nevadi. Samozrejme boty kupujem nove, Aj pizama, a castokrat aj bundy. Oshkosh bunda do minus 20°C stoji tu nova okolo 100dol. Ja to kupim s bazaru za 25 aj s oteplovackami. Niektore veci sa proste neoplati kupovat nove, nosi to jednu sezonu a potom co..
Jedna vec sú bábätkovske do 1 roka. Tam okrem Pepco a Lidl vyzerajú všetky ako nové... čím staršie dieťa, tým väčšia veda, musí sedieť veľkosť, sezóna, deti rastu rôzne rýchlo, od 3 rokov začnú aj oblečenie komentovať, najmä dievčatá, že toto si ja na seba nedám a podobne 😁 ale hej, ak by som mala chlapca, ružové posuniem ďalej a kúpim nové. A keď vyrastie, tiež posuniem. Tiež radšej kúpim kvalitu ako shit, čo vyzerá otrasne po pár noseniach
Ja som ani jednému do prvého roka nekupovala takmer nič. Pre syna som mala veľa vecí od švagrinej, pre dcérku zasa od kamošky. Ja som zasa všetky veci posunula a doteraz posúvam kamoške, tá ich nosí na chalupu detičkám, čo sú zo sociálne slabších rodín. Inak my si na ihrisku veci - oblečko posúvame hore dolu. Jediné, do čoho naozaj investujem sú topánky, tie nosia nové. Pri oblečku, hlavne do roka mi bolo fuk, že nie je nové, aj tak bolo vkuse všetko špinavé. Aj kočík sme zdedili, vynosil hádam 5 detí. Dcérke som nechala po synovi pár unisex vecí a hotovo. Syn zasa nosil po dcérkach mužovej sestry veci, čo boli také "tmavšie". Kopu vecí som kúpila aj tu alebo v sekáči.
nakupujem všade, kde sa mi oblečenie pači a pravda je, že vačšinou cez eshopy, lebo s dvomi detmi to nie je vždy jednoduche. Ale zase niekedy nakupim lacnejšie ako v obchode, lebo použivam Zľavove kupony
Nakupujem co sa mi paci a co nepotrebujem posuvam dalej kamoskam