Baby, zaujíma ma ako riešite nakupovanie s 2-3 ročnými deťmi, ak Vám ich nemá kto postrážiť. Dnes sa mi totiž stalo, že som s 2r. krpcom nedokázala nakúpiť ani len dve mlieka v DM-ke, lebo buď niečo na seba zhadzoval alebo utekal von z obchodu.... A to ani nehovorím o väčších nákupoch v potravinách. Nejaké tajné tipy ako zvládnuť nakupovanie s chodiacimi mierne hyperaktívnymi deťmi by sa nenašli? 😀
Ja mam odskúšané iba to, ze malu zapojím. Kedze je ale este male trdielko, tak som radsej, ked posedí vo voziku a potom "pomaha". Naaranzujem šunku na nižšiu policku a poviem, ze este toto kupime. Ona to zoberie a hodi do vozíka. Potom ideme spolu po ryžu, dam jej ju do ruk a hodi ju do vozíka. Vsetko jej rozpravam a ona so záujmom počúva, co to kupujeme. 2-3 rocne deti by uz mohli nakupovat podla zoznamu. Spravit kartičky s nejakými základnými potravinami a spolu ich hladat v obchode. Jaska, ze take nakupovanie trva dva krat dlhsie. No a aspon tak to mam v plane 🙂. Urcitr ale zavisi aj od temperamentu dietata..
V DMke maju male vozíky, tak ten si tlaci sama. Dopredu si povieme, co ideme kupit (tycinky a vyzivky) a sama si ich hodi do vozíka. Uz chápe, ze potom sa ide k tete do pokladne a tam sa musi zaplatit.
Ja neporadim, nakupovanie s detmi je horor, uz sa tomu vyhybam a ked mysim, tak co najrychlejsie a velke nakupy potravin riesim cez to tesco potraviny domov, co mi donesu priamo do bytu. Inac sediviem pri nakupovani.
no ked sa da, tak sa vozi vo voziku a ked sa neda, tak davat na neho pozor, ale on je dost poslusny, len obcas vybera rohliky a ine veci, je dobre ak sme s mm podeleny, jeden nakupuje a druhy ma deti 🙂 ... a ze v Milk Agre dostane Sabinacika do ruky, to je samozrejmost. Sam si ho nesie a da tete pri pokladni. Alebo mu davam veci a on dava do vozika ci kosika.
Keď nemusím, nejdem. U nás to bola vždy katastrofa. 😀 😀
nasa ma dva roky a jedine, co pomaha je ju zapojit do diania. Ukazujem jej co treba a kolko toho treba a ona naklada do kosika. Obcas ked uz nevie co so sebou, tak ju necham nieco niest k pokladni, maslo, spagety, daco, co sa dobre chyti a ma pocit, ze ma plne ruky a nieco robi (a musi sa na to trosku sustredit). Ked je velmi zla, tak do kosika, nieco na jedenie do ruky este pred vstupom do obchodu a je to. Najhorsie je to pri pokladni, ked je na volnobeh, tak sa zvykla pustit svojou cestou, ale aj to sme vyriesili. Vzdy sa kupi aj nieco, co ma rada, v nasom pripade banany, pripadne syr a mala potom caka pri mne kym zaplatim a dam jej to do ruky, aby sa do toho mohla pustit.
@cecil36 Ja som chodila s malým na nákupy do 2,5roka v kočíku, pekne tam sedel, aj ked vonku už behal bez kočíka, ale naučila som ho, že ked ideme do obchodu, tak jedine v kočíku, najskor protestoval, potom si zvykol. Chodili sme len do Tesca, lebo malé obchody nemal rád. Vždy som mu dala do ruky nejakú hračku alebo celozrnný rožok a ten obhrýzal, zatial som si v pohode nakúpila. Tiež bol dost hyperaktívny, ale mal aj rád svoje stereotypy, takže toto bola taká naša tradícia, manžel pracoval v zahraničí, takže som musela chodit na nákupy sama.
jezisi baby ake mate dobrucke deti, ze vam pomahaju nakupovat 🙂 my bud sedi pri hrackach a ani pohnut odtial (cestu uz k nim pozna 😀) alebo uteka (co logicky nic nenakupim) alebo jaci ako tur a pomaha akurat vyviest z obchodu. V kosiku nesedi, jedlo nepomaha....
@cecil36 tak potom len dáku kamošku, nech ho postráži pred obchodom inak to nevidím 😉
skús popruhy-vodítko na chodenie 😉
jednoducho sme ho naucili ze v obchode sa ma spravat.....a netreba ani jedlo ani nic,Jednoduche!
takmer vzdy nakupujem aspon s jednym dietatom. ked mam so sebou mladsieho, mam ho v kociku, ma v ruke nieco, co papa, pripadne hracku a ja viem v pohode nakupit. ked nakupujem so starsim, 4rocnym je to tiez celkom ok, bud nakup skratim na minimum alebo ho mam vo velkom voziku a debatujeme. dnes som bola v lidli s obomi, vacsi tahal ten kosik na kolieskach, mensi sa viezol v kociku. nehovorim, ze nakupovanie s detmi je top najvacsia zabava, ale da sa. aspon s mojimi. mozno by pri tvojom aktivnom dietati bolo riesenim, keby sa predtym niekde dost vybehal, napr. na ihrisku, potom by si v kociku odpocival. urcite by som nesla nakupovat s malym dietatom, ktore by mi volne behalo po obchode. to je nezmysel.
@cecil36 no ja chodím bežne na nákupy (momentálne s 5 ročnou dcérou a takmer 2 ročním synom)...mne ich nemá kto postrážiť, lebo vyhovorka mojej mamy je, že ona je pracujúca babička a jej tiež nemal kto pomôcť a svokra ani nevie, že existujeme...
ja to riešim tak, že buď idem na nákup kým je dcérka v škôlke. Ale ak ju musím brať som sebou na nákup, tak už vie že nesmie behať po celom obchode, lebo by sa mohlo niečo stať (aspoň takto som jej to vysvetlila). čo sa týka syna, tak toho dám do nak. vozíka a pokiaľ nie je k dispozicii nák. vozík tak ho mám na rukách, ale snažím sa takým obchodnom vyhnúť. A kým bola dcérka menšia tak som ich mala vo vozíku obidvoch 😉
moj muz mi vzdy poradi-nestazuj sa,niekedy to zeny zvladli a nepotrebovali ani auto....a som vybavena
nas nakupovanie zvlada super,ked ideme len samy dvaja,akonahle ide niekto s nami tak uz sa predvadza a robi hluposti,takze velke nakupy robime len raz za tyzden a ked mi nieco nahodou chyba tak zbehneme samy tak na rychlovku,zobereme a ideme co treba a ideme domov
Ahoj.mne kamos poradil ze mame chodit do obchodu odkedy dietavie chodit a zaujima ho to....dat mu maly vozik.nech nakupuje.a.tyvykladas spat do regalov....je to o drzku niekedy lebo nestihas...ale vyplatilo sa...teraz chodim s obom
a nakupovat...dcera mi naklada apomahahladat...chlapcek este sedi v kociku...
@cecil36 normalne som ho posadila do vozika, ked robil cirkus a vyliezal, tak som ho priviazala salom o vozik - stacilo raz. neskor, ked mal cca. 3,5r, tak dostal vlastny maly vozik - on nakladal, ja vykladala, ale dalo sa. a postupne uz len tlacil svoje veci. a ked mi s vozikom u usiel, tak stacilo pohrozit, ze pojde zas do nakupneho kosika a priviazem ho salom...
a to, ze reval - no tak reval. väcsina kupujucich sa opytalo, co sa stalo - tak som vysvetlila. normalni pochopili, ostatni mi boli ukradnuti. 😉
mne sem tam pride mama postrazit byva par minut ale to je take strazenie ze mam obchod 1km tak som naspet za 30 minut a potom este 15-20 min upratujem bordel co pri nej narobili tak sa mi to ani neoplati 😒 😀 tak ja ich radsej zoberem zo sebou a dam ich do kosika co je ako auto ony su tam celkom spokojny, prve co ideme je do pekarne a tam im da teta nejake susienky co maju nachystane pre zakaznikov... a zvladnem to raz dva...celkom dobre aj ked by bolo lahsie bez nich 😉
@cecil36 zmier sa s tým. Ja mám dve deti - starší má 12 rokov - má ADHD do 4 rokov nerozprával a poviem ti som rada, že si môžem nakúpiť keď je v škole. Všetko chytá, stále niekde odbieha, nahlas rozpráva a vôbec ho netrápi, že v danom okamihu sa to nehodí alebo nepatrí., Keď bol menší vždy sme ho hľadali,pobehal sklady....sama to poznáš. To nenaučíš, to chce len pevné nervy a chápavé okolie. A preto mám taký vekový rozdiel medzi deťmi. Menšia 3 roky tá sa odo mňa nepohne- rozpráva od 1 a 1/2 roka, všetko si dá vysvetliť, pomáha, dáva do košíka, ešte keď z domu odchádzame poviem jej aby mi nezabudla pripomenúť kúpiť napr. chlebík a ona mi to pripomenie.
Musíš to vydržať a keď pôjde do škôlky tak bude lepšie. Naozaj viem o čom hovoríš a nikdy to nebude ako zo zdravím dieťaťom, vždy bude iný, sú nepredvídateľný
@beatricer konecne niekto kto je na tom ako ja... velmi ti dakujem za tieto riadky, ani nevies ako.... uz som si myslela, ze ja som neschopna nieco s nim spravit. Je to na prasky, sklady aj moj ma rad, zasite miesta... vysvetlit sa neda nic. Vies, ako sa tesim na skolku 😀 , ja viem, znie to blbo, ale aspon si nakupim, vybavim s nim sa neda nic, len to co on chce. Nezvlada ani male potraviny. Este raz dakujem 🙂 Tak budem sa musiet este na par mesiacov obrnit trpezlivostou 🙂
@cecil36 ja sice malu nemam,nejak prehnane hyperaktivnu,len,normalne zivu,cize mat ju len tak v obchode a chciet nakupit nie je dobry napad. Zasadne nakupujem,s kocikom,cize tam sedi a je priputana,lebo nesoferujem,a,vsetky nakupy teda absolvujem,peso. So synom,som,to tiez tak riesila (vtedy som este aj tehotna bola). S malym to uz neskor bolo v pohode,ked sa mu narodila sestricka,mal dva roky a od asi 26 mesiacov som s nimi zacala chodit uplne sama (dovtedy pomahala rodina,lebo mala bola kolikova a ja po sekcii) a uz sme,to zvladli v pohode,moj je zivy,dokonca zivsi,nez mala,napriek tomu to bolo ok,muselo byt,inak neviem,neviem..
Tebe poradim len jedno, ak mozes,strc ho do kocika a nakupuj tak,dobruky mu daco daj,nech si drzi,aj ja to tak robievam-mala,drzi daky jogurt,syr,ci bracekov dzusik..
do dmky idem len ked je muz doma a to iba s mladsou v nosici.. starsieho tam nebravam uz vobec.. no a potraviny a oblecenie nakupujem len cez internet, aby som si zachovala psychicke zdravie troska dlhsie.. 🙂
Ja mam osvedcene dve veci, dieta do nakupneho vozika, ksade moze pozerat, komentovat, no nema moznost chytat a rozhadzovat. Dalsia vec je nosic. Mame manducu, dieta supnem do nocica na chrbat, ma vyhlad, nedociahne, nerozhadzuje. Ak by ste namietali ze velke deti sa v nocic nenosia lebo su tazke, tak moj krpec ma 15 kil a nosime sa bze problemov, hoci mam problem s chrbticou... Na nakup idem so zonamom a zbytocne ho casovo nenatahujem. Vsetci sme tak spokojni...
@cecil36 niekde to uz bolo riesene tu na MK, tema dieta v nakupnom voziku a tam mamicky pisali. ja ti neporadim, tiez mam totiz male deti, a dokonca dvojicky a k tomu starsiu a teda je to adrenalinovy sport. sama s nimi ani nejdem, a aj ked sme s muzom na ne dvaja akj tak to dava zabrat. pokial si sama a mas moznost zobrat vozik a maleho posadit, tak to je najlepsie riesenie. a dat mu nieco do ruky s cim sa zamestna. 😝