Nakričala som na bábätko

eva1235
16. jún 2022

Ahojte maminky, chcela by som pocut vase skusenosti.. v navale hnevu som na babatko nakricala aj pouzila velmi nepekne slova v amoku, potom som si uvedomila, ze ako som mohla nieco take povedat ☹ velmi ma to mrzi.. stalo sa to aj vam niekedy? Dakujem

viestta
16. jún 2022

Áno, stalo. Nevyspatost, únava, pocit bezmocnosti to síce neospravedlnia, ale niekedy sú silnejšie ako rozum.

soffi_
16. jún 2022

@eva1235 Prvá vec, ktorú ti chcem povedať je, že si úžasná mama. Pre svoje bábätko znamenáš celý svet. Je úplne normálne, že si nervózna a niekedy vybuchneš. Neznamená to, že si zlyhala.

anjelicek26
16. jún 2022

treba ist do inej izby a vykricat sa tam, to dieta za to prd moze... nehovorim, ze som nikdy nevybuchla, ale pri babatku som skutocne sla mimo predychat... unava, pretazenie, nova situacia, samozrejme, ze to s psychikou mava...ale tie babatka to nerobia naschval, ze placu...

nikpa
16. jún 2022

@eva1235 a uľavilo sa ti? Možno na chvíľu a teraz ťa to zožiera keďže sem píšeš. Stane sa, hlavne keď sú deti jedovaté a nespokojné plus sa k tomu pridá tvoja únava a proste ti praskli nervy. Nič také hrozne sa nestalo, pokiaľ sa jedná len o to, že si kričala. Niektoré ženy sa bohužiaľ neovladnu a dieťa aj zbijú, to je horšie. Ide víkend, ak nás možnosť nechaj dieťa mužovi, babke a choď si niekam sama oddýchnuť, zašportovať alebo rob niečo čo máš rada a zlepší ti náladu.

salamistka
16. jún 2022

myslím, že skoro každej mamičke sa to niekedy stalo...ale je dôležité, aby si sa naučila zvládať svoje emócie, nejaké techniky na ukľudnenie, aby si sa potom nemusela trápiť, že si sa nevedela ovládať...nemusíš hnev v sebe dusiť, len nájdi spôsob, ako ho vyventilovať primeraným spôsobom, ale rátaj s tým, že pri cholerickej povahe to je boj na celý život....a keď nájdeš ten spôsob, daj mi kľudne vedieť :D

ibajaanikiny
16. jún 2022

@eva1235 moja ma 10 mesiacov, po tyzdni som sa rozplakala,ze to nezvladnem,po tomto sa mi ulavilo a sla som ako pila,ked mala 4 mesiace a jeden hrozny,ale naozaj hrozny den,vtedy som nakricala,muz nas nasiel urevane obe,potom dlhoooo klud a minule som zase zvysila hlas a potom mi to bolo luto…poslal ma “von”,oddychnut,prevetrat,dosla som s cistou hlavou,vydychla som,po hodine mi uz obaja chybali,od vtedy som to zase “ja”. Stane sa to asi kazdej,tie vycitky zozierali aj mna…teraz ked ma svoj “den”,predychavam to a ratam v duchu do 10…pripadne pustim ventil pri muzovi,nejaku tu slzu,potom mi je lepsie😄

misana84
16. jún 2022

nakricala aj ospravedlnila

eva1235
autor
16. jún 2022

Myslim tak ze padli aj nadavky… :( je to este len babatko

dagmarovita
16. jún 2022

@salamistka
ako ze sa skoro kazdej mamicke stalo ze nakricala na bábätko? Si si istá? ..na bábätko, ktoré nevie ani chodiť, ani hovoriť, iba leží, ci sa otocí na bruško
ziapať? No to sme dopadli potom spolocnost velmi zle ked sa to stáva casto.
@soffi_ ako vieš ze je uzasná mama, to je riadny kec, to nemozes vediet a ved to ani neni pravda, nakricat na babatko je divné a divné je niekoho za to chvalit a klamat mu ze je nieco nenormalne v poriadku, viac jej tym pomozes aj tomu dietatu ked ju posles k na psychoterapie a okrem toho byt matkou sa ucis pocas jazdy, ziapať na babatko, to si skor mohla kupit psa a na toho ziapat..

hederamonstera
16. jún 2022

Nadavky su len slova, neber to tak vazne.
A nebud na seba taka prisna, lebo sa uplne zdeptas. Mne to pomaha, ked mam nejake vycitky, povedat si pre seba:nebud na seba taka prisna. 😉
Ber tuto situaciu ako lekciu, uvedomila si si to, to ti pomoze aby si nabuduce tak nevybuchla, alebo casom to bude klesat ;)

misana84
16. jún 2022

@dagmarovita dalsia dokonala a pozitivna matka? :D

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misana84
16. jún 2022

@eva1235 babatko tomu nerozumie, že je to nadavka...vy ste vybuchla, mate toho vyse hlavy,snažite sa aby vsetko bolo najlepsie ale to je babatko....ja Vas chapem aj mne sa to stalo....nebojte sa vsetko bude ok...

eva1235
autor
16. jún 2022

@misana84 ved prave za hodinu bolo vsetko znova ok… vsak je moje vsetko ale v tom navale hnevu je az zvlasne co dokazete povedat a potom sa trapim ze co som to povedala.. len vzdy si to tak vazne zoberiem ako vsetko a trapi ma to

misana84
16. jún 2022

@dagmarovita no myslim si, že sa to stane ked je žena v napati...ked sa snaži aby vsetko bolo dobre a sa nieco stane a proste sa" zruti"...a zasa predstierat že je vsetko ok a usmievat sa tiež nie je zdrave ked sa neciti dobre

misana84
16. jún 2022

@eva1235 nerieste to už...babatko aj vy ste už ok....len je potrebne si uvedomit co vas vytocilo a ci to je zivotne doležite...ak nie nerieste...smiem sa opytat co Vas rozculilo?

betka233
16. jún 2022

@eva1235 nic si z toho nerob, nie si jedina, aj mne sa to stalo ked som bola strasne nevyspata par noci a dni v rade... proste emocie, zufalstvo a hormony lomcovali... teraz po rokoch sa nad tym uz len pousmejem, hlavne manzel ma z toho zabavu, odvtedy ma velmi rad napodobnuje ako som to hovorila 🙈

eva1235
autor
16. jún 2022

@misana84 cely den plac, ziadny spanok ani lezkat ani na brusku ani na rukach isla som von kocik vzdy pomohol ale aj v nom bolo zle

misana84
16. jún 2022

@eva1235 tak v takom pripade sa snažte najst pricinu preco place....ako ja by som bola urcite z toho zufala ale aj by som sa bala ci ju nieco neboli...preco place....nahodou zubky?natriet s niecim...hlad(nakrmit,ponuknut)...

marzuz89
16. jún 2022

@dagmarovita dakujem, oci mi isli vypadnut z jamiek, ked som citala, ze ziapat a NADAVAT malemu babatku je v poriadku a ze je uzasna maminka ❤️

@eva1235 miesto nadavania skus najst pricinu placu, neolace len tak 🤔

eva1235
autor
16. jún 2022

Zas nemozem povedat ze som kricala to isto nie len to nebol standartne jemny hlasok ale hlasnejsi ton 🙂 ale najlepsie na tom je, ked mam taky iny ton ako je zvykom tak mu to prislo hrozne smiesne a potom uz aj mne ze ja hresim a on sa smeje ze co to 😀

salamistka
16. jún 2022

@marzuz89 nie kričať a nadávať na bábätko, ale byť niekedy vystresovaná je normálne...

eva1235
autor
16. jún 2022

@salamistka veru tak zufalost vie urobit divy a ja som clovek co si to velmi zoberie k srdcu a potom ma to stve

vierka0508
16. jún 2022

Aj ja si zanadavam, ale tak vseobecne, ved mi este nerozumie 😀 pri starsom si to nedovolim samozrejme. Ale nikdy sa mi nestalo ze by som nadavky adresovala dietatu.

ninkainka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
16. jún 2022

raz sa mi to tiež stalo. Potom už som si dávala pozor. Clovek je nevyspatý, podráždený, a už to ide.

evica17
16. jún 2022

@eva1235 pri prvom s mi to nestalo nikdy,pri tomto druhom je to náročnejšie,dakedy sivynadam, a už som aj kričala že tichoooo, ale to skôr asi tak pre seba ako ventil , jemu to bolo na nic. Ale radšej som odišla do inej izby v tomto momente kedy sú nervy na krajíčku,trochu sa ukľudniť.

kataka10
16. jún 2022

@eva1235 neboj sa, to dieta z toho dozivotnu traumu mat nebude. Aspon si vyventilovala, co sa nahromadilo. Ved ta to samu zamrzelo, takze si sa poucila a ide sa dalej. Hlavne o tomto nepis na mk, lebo vidis, ze dokonale übermatky ta uz idu ukrizovat ako krkavciu mater roka.