Baby, maly ma 3 mesiace, doteraz mi spaval velmi pekne v noci. Ukladame ho cca okolo tej 19:30-20h, az do minuleho Stvrtka vedel spat uplne v pohode do tej 4-5h rano, co som bola neskutocne stastna. Avsak zo dna na den minuly Stvrtok ako keby utalo. Maly sa pravidelne budi zrazu uz okolo 12h, pripadne o 1h rano s nervoznym placom, a pije ako divy. Potom to druhe nocne spanie je take trhane, tazko zaspava, vrti sa v postielke ako stuka, ani bohovi zaspat. A okolo tej 5 je uz zase hore a zase pije ako divy. Toto vobec doteraz nerobil. Cim to je? Stretli ste sa uz s niecim takym aj vy? Strasne mi chyba moj spanok v noci, a rada by som vedela ako maleho znova naviest na ten stary rezim? Myslela som, ze cim su babatka starsie - tym lepsi nocny spanok, ale u nas je to presne naopak ☹
@emmushka ahoj tak toto by som aj ja rada vedela pretože moj malý prvý mesiac spal tiež celu noc cca od jedenastej vecer do siestej siedmej rana.... potom sa zacal budiť o piatej neskôr o stvrtej a to už som bola v soku zacala som ho davať spať o osmej a zvykol sa mi budiť každe tri hodiny.... ešte to bolo fajn ... ale teraz ja už neviem co robiť.... budi sa mi každu chvilu o 20.40 sa mi zobudi prvy krat potom o desiatej potom o dvanastej potom o jednej druhej tretej stvrtej piatej ... a ja som už tak unavena že netušim čo robiť... v noci ho dokonca prikrmujem dva krat lebo nechce odomna tahať.... no somz ufala tiež.. tak ak ti niekto niečo poradi tak snad to pomôže aj mne... ☹
@martinka_martinka pomoze to ak to akceputujes. deticky rastu, a dozrievaju. je to normalne. zvyknes si
@emmushka nám sa toto stalo v 6.mesiacoch a teda nie že chcem strašiť, ale u nás to bolo už len horšie a horšie (aj vdaka kojeniu a necumlíkovaniu) až do 2,5 roku ☹ ku koncu s nočným vstávaním každých 15 minut ☹
Držím palce, nech sa vám to upraví čím skor....vraj každý 3 mesiac sa bábätká menia 🙂
@xlucia ja to akceptujem, len už som z toho unavena vstavať každu hodinu... jednak kym ho nakrmim a uspim trvat to cca dvadsať minut čiže spavam tak polhodinku do dalsieho zobudenia... ved ani babo ani ja niesme potom vyspatí ... ☹
aj moja mala mi v noci krasne spinkala a od tretieho mesiaca zacala vyplakat. bolo to tym, ze ju trapili zubky a takto sme sa trapili az kym nevysli vsetky.
@petrisia1 a kedy jej vysiel prvy von ???
prvy v 4. mesiaci a posledny v 2 rokoch. uz ked velmi vyplakavala dala som jej sirup od bolesti alebo gel na zubky.
@emmushka tie prvé 3 mesiace si mala šťastie ktoré niektoré maminky vôbec nemajú 😅 deti trápia zuby, potom v noci spracovávajú to čo zažili počas dňa no proste stále niečo. A ako hovorí @xlucia treba to jednoducho akceptovať, prestať počítať koľko krát a o koľkej bolo bábätko hore.... mne to veľmi pomohlo. A poviem ti nikdy by som neverila že človek môže fungovať aj keď sa vôbec nevyspí 😉 najskôr som z toho bola podráždená, ale už som v pohode lebo som sa s tým vnútorne vysporiadala. Síce ma láme zakaždým ako sa dostanem do horizontálnej polohy ale zvládam to celkom pozitívne naladená 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
nám sa to tiež horší v noci.. po troch mes. akoby uťalo..zobudí sa už tri krát (pred tym 2) ale kojenie trvá hodinu, a ešte stále nespí.. dnes v noci bol napr. hore od pod 1 do 3, teda 2,5h kojili sa z toho asi dve hodiy,,spal, potom plakal, potom sme ho uspali na rukach a od 5,30h ako vzdy uz je hore a spi rano az o 9tej. takze noc desna..minimum spanku, a cez den ma iba tri hodinove spanky..nechcem čakať že kedy sa to zlepší samo..chcem niečo preto urobiť ale ešte neviem čo 😝
už fakt uvažujem že mu začnem davať na noc UM.. nech je ticho a nech spi..
@silsil UM nie je zárukou že dieťa bude v noci spať 😅
v 3m sa nemoze rozpravat o nahlych zmenach to dieta sa este stale uci a meni si rezim ako jemu pride lepsie a rodicom horsie - keby zmenilo svoj spankovy rezim 1r-2r dieta tak to sa moze naozaj hovorit o zmene - teraz len trpezlivost a hladat co je dobre pre tvoje dieta a pre teba
Ahoj, mozno, ze to bude zubkami. Alebo si proste musis zvyknut, deticky casto menia z nicoho nic napriklad rezim spanku. 🙂 🙂
@marcelatje ja viem...
U nas to bolo prave naopak, do 3 mesiacov kazdy vecer vrestala ako pavian od nejakej 19,00 az do 23,00, pravdepodobne tie typicke vecerne koliky,no a presne v 3 mesiacoch akoby utal a spanok od 22,00 h. do 7,00 rano, a uz sa to nezmenilo, ale mala bola od 2 mesiacov na UM
Hm, tak toto terajsie tvoje nocne vstavanie mam ja od prveho dna, ako sa malicky narodil 🙂 takze pre mna je to uplne uz prirodzene vstat o polnoci, potom o tretej, stvrtej, siestej...kedy ako. Tiez ho davam spat cca o 20.00, a spi pekne do tej polnoci, ale presne druha cast noci je uz len o vstavani a papani. Pripadne odgrgavani...ale vzdy som to brala s usmevom, ze je to babo a nepotrva to vecne. Vydrzim, nech to stoji co chce. Bola uz aj noc, kedy som bola komplet kazdu hodinu hore...a cez den fungovala normalne bez dalsieho spanku, kedze mam este 6 r.dcerku :D drzim prsty, vydrz.
príčin môže byť veľa....hlavne rast. ak sa kojite tak sa asi este prispôsobila tvorba mlieka na zvysenu potrebu 🙂 , taktiež zubky, no a nám sa toto stalo ako 15 mes. po očkovaní. a nepresvedčí ma nikto že nie. zo dňa na deň nám uplne vymenili dieta.len plakal a plakal...trvalo to 2 týždne a prestal....už je to ok : 🙂
Ja som to tak mala do cca 7 mesiacov,ze mi mala prespala od 20,00 do cca 6,00. Potom prišli tie strašne horúčavy a ako keby utal,budí sa aj každú hodinu.som myslela,ze ked sa ochladi,tak to bude lepšie a nie..:/tak čakám,kedy sa to zlepší🙂a moje riešenie na prebdete noci je-poobedny spánok spávam s malou. A este pre pokojnejsiu noc som ju presťahovala k nám do postele,ked sa zobudi,tak strcim prso a spim ďalej;)
My sme mali to isté v 3 mesiaci. Do vtedy spinkal tak že sa zobudil o 1:00 a o 5:00 a nadobro vstal o 7:30. Ako uťal 3 mesiac tak sa začal budiť prvý raz už o 22:00 a potom každé dve hodiny, teda bol hore aj 5-6 krát za noc, vždy sa najedol (len som kojila) a zaspal a o 1,5 hod až 2 bol zas hore a zas odznova. Tak som si povedala že no čo už tak budeme vstávať 6 krát v noci... Ale trvalo to 3 týždne a zrazu začal spať celú noc, dala som ho spať o 20:00 a spal až do 7:00. Tak som sa potešila že super ale toto tiež trvalo nejaký mesiac a zas sa budí v noci, zhruba tak ako prvé 3 mesiace (2 krát) ale vstáva až o 8:00 takže som spokojná. Ono to je stále iné, bábätká si menia režim, takže treba sa asi len prispôsobiť a povedať si že možno tá ďalšia noc bude tá keď začne nadobro spinkať celú noc, lebo aj to sa môže stať 🙂
u nas spinkanie ale do 3 mes....pre mna...horor...mala spinkala ale tak ze 20min,,,,potom hore...zase chvilu a tak dokola, v kociku prespala aj 3 hod vonku....tak sme sa s manzelom zacali striedat vecer pri nej ja som isla spat ale o osmej tak na 4-5hod a potom sme sa vymenili pri "stráži" malinkej 😅 potom sa to nejak samo ustalilo...mala zacala spavat menej za nej a dlhsie...a teda aj noci sa ustalili....teraz bude mat 11 mes a budi sa tak cca 2kr za noc co sa musi najest...a je jedno ze od 2mes je na UM....musi sa aj tak napapat alebo cajik si pyta...ale to spi dalej....ma uz rezim nadstaveny takze kazdy den chodi tak do 21 spavat....a vstavame okolo 8.....ale ze by prespala celu noc...tak skoro este nedufam 😀
@emmushka mate rastovy spurt. a deti menia navyky velmi casto. kludne zo dna na den. a pojdu mu aj zuby...