Náhla zmena správania 3,5 mesačného dieťaťa

bonnie29
7. aug 2016

Ahoje, moj maly bol strasne placlivy a nespavy od narodenia, medze mal koliky. Tie ho v cca 2,5 mesiack presli, uz cez den vobec neplakal, v noci sa zobudil 2xna papanie..proste pohoda...posledne 4 dni z jedneho dna na druhy zacal znova cele dni mrncat, plakat, nic ho nezaujme, zacal trochu menej jest, budi sa v noci asi 15x...nechapem co sa to mohlo stat...nic som nemenila...mohli sa mu zase vratit koliky po mesiaci ked uz ich nemal? Nespokojny je aj na rukach..aj tam place..mna napada jedine zuby, ale uz takto skoro to moze byt? Nezda sa mi, ze by mu na dasnach bolo nieco vidiet

dominikav123
7. aug 2016

Ahoj kľudne to môžu byt zuby. Naša ma tiež občas stavy aké popisuješ, pýtala som sa doktorky, ona ze je to skôr ojedinele ale jej syn mal tiež prvé dva zuby ako 3,5 mesačný.
Este ma napáda aj teplo, deti si s ním nevedia pomôct a bývajú aj take nervózne.

bonnie29
autor
7. aug 2016

@dominikav123 my mame byt tak ze vacsinu dna chladok, tak tie tepla by mu vadit nemali...von a nim nejdem ked je hic...mne zas dr hovovorila ze zuby tak skoro urcite nie :(

mily7
7. aug 2016

Môžu byť zuby. Áno nemusia vyjsť teraz ale až v ôsmom mesiaci,pritom od tretieho budeš mať pocit,že už určite idú. Prešli sme si tym,viem o čom rozprávam.

bonnie29
autor
7. aug 2016

@mily7 tiez ste mali podobne spravanie?

maminkaat
7. aug 2016

Moj mali ma pol roka tiez posledne dve noci nespi zubky este nema ale tiez nam doktorka povedala uz v 3 mesiaci ze sa mam pripravit na burlive noci a aj teplo mu vadi mi sme zacali pre jeho dobro spavat pri otvorenom okne aj ked je chladnejsie

domafi
7. aug 2016

@ bonnie29 dobrý deň, chcem sa opýtať, užívate vigantol? ak áno, odkedy?

bonnie29
autor
7. aug 2016

@domafi nie neuzivame...uz od zaciatku sa mi zdalo, ze mal z neho bolesti a po precitani roznych diskusii nedavam..mozno iba 2t som davala... tak nahradzam devitom

jonnie
7. aug 2016

Skus mu umytou rukou-prip. Cez latkovu plienku masirovat dasienka-uvidis reakciu.

mily7
7. aug 2016

@bonnie29 áno aj my mali také. Žiaľ. Koliky des,potom zuby hneď od tretieho išli,nervózny a vyšli v ôsmom mesiaci! Potom pp roku som si užila rok a potom vzdor! Teraz z neho ale múdry junak žiaľ len pevné nervy, psychohygienu dodržiavať,padať z domu na chvíľu sama a prežiť to😊je mi ľúto. Dá sa to ja v jeho roku a pol išla do druhého dieťaťa.

mily7
7. aug 2016

Ešte ja som kojila a nosila v manduce,satke,to nás zachranilo prežiť to.

surrender
7. aug 2016

A nie je náhodou po očkovaní?

petulda333
7. aug 2016

Moj bol kludne dieta a od narodenia prespal celu noc a v cca 3-4 m zuby zacali,vkuse plac,krik a v noci ani na sekundu oci nezavrel a prve zuby vysli v 8m.to ze ich nevidno ani dasna nie su opuchnute neznamena ze ho netrapia

hrjanka
7. aug 2016

Moja zacala v 4 mesiacoch nervozniet, xkrat za noc hore, stale rev... dalsie 4 mesiace to trvalo, kym jej tie dva zuby vysli, takze ano, mozu to byt zuby, aj ked nic nevidno

nataliuska
7. aug 2016

Nooo.. Nasa mala ma 16 mesiacov a spravanie sa jej meni prakticky od narodenia. Mozu to byt zubky, mohlo sa mu podla mna vratit brusko, mozno aj nejaka viroza z okolia, prilis vela podnetov, vacsia potreba maminky alebo proste len momentalny nepokoj. Pozoruj, ak sa ti bude zdat nieco fakt nebezpecne podla mna to vycitis. My sme mali dobre obdobia, horsie obdobia, niekedy jeden-dva zle dni a zas lepsie obdobie. Napr. teraz tyzden dcerka prespala celu noc do 7:30 cca a posledne 2 noci mrnka a je od 5:00 hore... Drzim palce, ale podla mna sa to bude menit kazdu chvilu.

bonnie29
autor
7. aug 2016

@surrender ano...ale ockovali ho v pondelok..toto mu zacalo v piatok...uz by to hadam nemalo byt z toho...lebo bol ok po ockovani...nemal cervene nozky a teplotu jeden den iba 37.7 najviac

surrender
7. aug 2016

@bonnie29 Preto som sa pýtala za očkovanie, lebo aj nás sa po ňom úplne zmenil - niekoľko týždňov po očkovaní sme mali doma úplne iné dieta či sa týka správania. K tomu sa aj iné prejavy pridružili... A keď sme zvážili aj moje a manželovo autoimunne ochorenie, dospelí sme k záveru, že už nikdy viac žiadne očkovanie...

bonnie29
autor
7. aug 2016

@jonnie a ked by to boli zuby, zabolelo by ho to a plakal by...ci?

bonnie29
autor
7. aug 2016

@surrender cize potom sa to vratilo do povodneho stavu? Ja som velmi rozmyslala ockovat/neockovat...ale radsej som dala, zatial teda raz...uz teraz mam panicky strach z toho dalsieho...

bonnie29
autor
7. aug 2016

@nataliuska ja som dufala, ze sa to ustalilo k lepsiemu a tak to aj zostane...ked mi kazdy v okoli tvrdi vraj prve 3 mesiace su najhorsie a potom sa to uz len lepsi

pimpa12
7. aug 2016

Nemohol by to byt reflux?

bonnie29
autor
7. aug 2016

@petulda333 moj nikdy celu noc nespal...ale cim dalej horsie spi...a to je aj na um a vraj to skoro vsetky deti prespia celu noc...u nas nehrozi...a nepomahaju nejake tie geliky na dasna?

surrender
7. aug 2016

@bonnie29 Vrátilo, ale dosť času prešlo a ja si to dodnes vyčítam... 😢 Dali sme 2x Hexu a Prevenar13, tretíkrát sme to už odmietli a samozrejme taktiez aj MMR.

bonnie29
autor
7. aug 2016

@pimpa12 negrcka vobec..ani ked bol malicky..s kolikami sme boli aj na gastro a reflux vylucili uplne

bonnie29
autor
7. aug 2016

@surrender my hexa a synflorix...bojim sa aj ockovania a aj nedat ockovat...tazko vybrat...a to mmr sa kedy ockuje?

hrjanka
7. aug 2016

@bonnie29 to, ze sa to po troch mesiacoch zlepsi, nepocuvaj...ja som mala taketo recickyna tanierri kazdy mesiac a nic...moja ma dsva roky a prespala tusim tri noci dotreraz, stale sa budi

surrender
7. aug 2016

@bonnie29 Ja vela-vela čítala ohľadom očko., No nakoniec som sa s úplne s cistym svedomím rozhodla neock. A za rok som ani raz nad tym rozhodnutím nezapochybovala 😉 MMR je v 15 mesiacoch.

worldtravel
7. aug 2016

ked som si citala titul prispevku ma hned napadlo ockovanie. Nas prvorodeny plakal prv3 tri mesiace 24/7 non stop, dodnes je citlive dieta. Nasmu tretiemu sme MMR nedali az do 5 roku ale musime ho teraz zaockovat kvoli skole. Aspon mam istotu, ze sa do 5 roku normalne vyvijal a mal viac obrannych latok aj na moznu reakciu (a pripadny autizmus) prvy bol ockovany na cas, druhemu sme tiez odialovali MMR - mal asi az 24 mesiacoch.

petulda333
7. aug 2016

@bonnie29 tak mojmu nie lebo on ten gel zlize jazykom a nema cas zaucinkovat..skus mu dat vecer sirup panadol alebo nurofen proti bolesti..ak zaberie tak vies ze su to zubky

marionmarion
7. aug 2016

tiez ma hned napadlo ze to moze mat suvis s ockovanim, aj ked sa to neprejavilo hned. Nikto presne netusi co vakcina v tele vlastne narobi a kolko trva kym sa skutocne prejavia neziaduce ucinky. Na tvojom mieste by som dalsie ocko minimalne odozila a zacala o tom studovat, studovat a studovat, aby si vedela ci naozaj ano, alebo naozaj nie. Odporucam tuto skupinu:https://https://www.modrykonik.sk/group/1799/
a je tu este ja taka ze Mame nasledky po ockovani, tam by ti mozno tiez vedeli k tomu cosi napisat. Drzim palce, nech je drobec ok...

sanchezia
7. aug 2016

Ja si myslim, ue ockovanie to nebude, my sme mali takuto zmenu presne tyzden pred ockovanim, este som si robila srandu,ze ma predockovacie priznaky. Je to vyvoj a menit sa to bude stale, bude lepsie bude horsie