Ahojte. Ja budem prvý krát mama a chcela by som vedieť na koľkých stupňoch mám prať detské prádlo? Na každých veciach je buď 30,40,50 dokonca 60 stupňov,takže fakt neviem 😒 Poraďte 🙂
ja periem vsetko na 40 stupnov
Zdravím, tiež periem všetko na 40 stupňov, len plienky som prala na 50 stupňov.
ja periem všetko bežné na 40tke, vlnu, flis a jemné tkaniny bez teploty, oblečenie pre drobcov dávam 2x plákať.
ja preriem na 40 tke + dezin. avivaz kupovana v DM a latkove plienky som davala 60 + dezin. praci prasok urceny na plienky 😉
40 - farebné a biele na 60 stupňov, občas aj na 30 - ak sú to mikinky, svetre, flisky, rifle trebárs len deň oblečené
ahoj ja som prala ked bol maličký na 60 plienky biele...... a farebné 40 tak je to dodnes 🙂 no zozačiatku som prala aj na 90 😀 plienky a osušky ešte aj žehlila kvoli bakteriam.. ale to ma preslo rýchlo 😉
všetko na 40 🙂
ahoj, ked bol maly, tak som prala na 90, teraz periem na 60.
Ja som vzdy prala na 40
Bavlnene plienky a uteraciky, biele podbradnicky na 60 a vsetko ostatne na 40 🙂
plienky periem na 90, a všetko ostatné na 40..
ahoj.. ja vždy periem plienky a svetlé veci na 90 a ostatné na 60
podla toho ake su ak su velmi spinave 60 ak nie na 40- tke
Ahoj tak asi všetky maminy sa zhodneme, že biele na 60ke a farebné na 40ke 🙂
40°C, obcas 60°C
periem na 40ke...plienky podla znecistenia bud na 40 alebo 60...
60C, farebne na 30tke, plienky na 90
Plienky, osusky plienkove na 90, ostatne na 60 alebo 50 - 40C plus ako dezinfekciu pridavam ocot do plakania, avivaz nepouzivam a periem v lovele. Plakanie mam intenzivne, do pol roka som davala dvojite plakanie. Pre bábätko by sa malo prat na min. 50tke a co najdlhsi program s dvojitým plakanim. To som dodrziavala cca do pol roka, teraz uz periem aj na 40C. Zehlim ale stale vsetko z vnutornej aj vonkajsej strany.
ja periem všetko spolu 🙂 a všetko periem na 40 stupňov 🙂 pri prvom som všetko separovala a žehlila a....bolo to prvé, teraz už tie deti beriem tak isto ako nás, nie sú z cukru a tak ako sa starám o seba sa starám aj o nich 🙂
ahoj ja všetko periem na 60tke a netriedim ani biele ani farebne proste nazbieram detske pradlo na jednu paračku a pustim aj plienky ak ma tak tiež s pradlo, ak mam nejaku škvrnu najlepšie je na nu obyčajna jar, ak sa ti zafula nalej jar nechaj chviločku posobiť a preper v ruke a potom dam do pračky s pradlom. na 40 periem len dokoviny ako deky, alebo vecičky čo su ako dekovina to tiež dám do jednej pračky spolu.
ja preto netriedim vecičky na farebne a biele lebo nikdy tolko nenazbieram a kedže ani vecičiek nemám nejako vela a potrebujem tak to robim takto a ešte sa mi ani raz nestalo že by som niečo zafarbila a to malej davam každy den čiste vecičky aj na večer tak sa nazbiera behom tyž. ak mám svetriky alebo niečo hačkovane či pletene periem bud v ruke alebo ak mam takeho materialu viac to je jedno či je dospelacke alebo detske tak dám ručne pranie na pračke.
triedim len dospelácke vecičky a plyšok periem často na 40 lebo mala sa snimi hraje tak niekedy s dekami a nieked len samostatne s tymi čo sa nehraje periem 2x do roka. 🙂
na 40tke vsetko
Bavlnene plienky, uteraciky, biele podbradnicky na 60 a vsetko ostatne na 40, používam tekútu lovelu a na biele prádlo občas prášok persil, aviváž zatiaľ nepoužívam
na kazdej veci mas stupen na ktorom ho prat mozes nezabudni pred pranim pozriet....niektore mas 30 ine 40 a plienky aj na 90tke uteraky 60....tak to robim ja 🙂
ja len dodam, ze zo zaciatku (ked boli male babatka) som vsetko 2x plachala a zehlila (trpim ekzemom), ale teraz uz nie
na 40
biele prané na 60-tke sa nezrazí? 😅
všetko periem na 40-ke
ahoj ja biele periem na 60 stupnov a farebne na 40