Mykanie rúčkou pri zaspávaní u bábätka

lucy1311
30. apr 2013

Ahojte, mam 5 mes chlapceka a dnes sa mi stalo ze ako zaspaval pri kojeni tak zacal ruckou ktoru mal na mne opretu mykat ale take kratke sekave pohyby par sekund. Ked som ho oslovila tak sa nezobudil ale prestal. Robia to aj vase deticky? Zlakla som sa kedze sme mali tazky porod...v piatok ideme neurologicke kde sme sledovany ale bojim sa....

unavenasom
30. apr 2013

to sa stava aj dopelym, ze pri zaspavani im mykne rukou, ci nohou..netreba deti az tak rozoberat na ciastocky 😉 chapem, ze po tazkom porode sa bojis..ale nie kazdy pohyb ci nepohyb znamena nieco 😉 ..ved neurologick povie, povedz jej o a ona skontroluje

zuzulica
30. apr 2013

Aj ja to sem tam robím keď zaspávam a môj chlap stále,malo by to byť ok 😉

lucy1311
autor
30. apr 2013

@unavenasom
@zuzulica ja viem co myslite ale nebol to len ten typicky zasklb ale trvalo to niekolko sekund kym dom na neho neprehovorila a tu na konikovi sa nieco rozoberalo a spominaju tam westov syndrom tak uz som ddnes pekne na prasky. Kedze mal apgar 1 a po 5 min 7 tak sa bojim nasledkov ☹

kattrin5
30. apr 2013

Ahoj moja mala ked bola mensia robila nieco podobne vzdy ked papala mikala rukou a bila sa po hlavicke vzdy som jej musela drzat ruku, ale po par tyzdnoch prestala..to mozu byt len reflexy kazdpoadne to spomen u lekara a uvidis

lucy1311
autor
30. apr 2013

@kattrin5 boze ja dufam ze to nic nie je ten westo syndrom mi nahnal paradny strach chudak maly len ho sledujem

javalla
30. apr 2013

môjmu synčekovi sa to niekedy stávalo cca do roka (riadne donosený, pôrod v pohode), že tak mykavo sekal rúčkou, keď zaspal, ja som ho vždy silnejšie chytila za rúčku a prestal a spinkal ďalej. Celkovo to prestalo samo od seba. Nikde som to neriešila a doteraz sa nič neprejavilo, poradňa a prehliadky u dets.lekára boli vždy v poriadku, vývoj normálny (zúbky od 4m a chodil od 9m), onedlho bude mať 7r - prváčik, učí sa dobre, pekne píše, matika super... ale pýtaj sa, nič tým nepokazíš... a potom si prečítam, či to niečo znamená...

grundia
30. apr 2013

To je v poriadku.Male deti to robia.Aj moja mala to robi,tiez sa az po hlavicke bije,vacsinou je to lava ruka,a poznam dalsie 3maminky,kt.deticky to tiez robili.
Ono to casom prejde,aj mna dokyna ubezpecovala,tak sa neboj 😉

kattrin5
30. apr 2013

Vobec netreba mysliet na najhorsie..babatka maju reflexy ich mozog je vo vyvine a taketo mikanie a pod je celkom v norme ja som sa tiez zopar krar nalakala preco to mala robi ale Dr nam povedal ze to je celkom normalne

lucy1311
autor
30. apr 2013

@javalla
@grundia
@kattrin5 dakujem baby trosku ste ma upokojili straaasne sa o neho bojim ten porod ma max poznacil ☹

gaby21
30. apr 2013

@lucy1311 Nebojkaj sa aj moj to robil, myslim, ze je to iba reflex 😉

milota164
30. apr 2013

treba to neurologovi spomenut ale podla mna ta len upokoji ze to je v poriadku a normalne a casom to prejde

zszudorova
1. máj 2013

🙂keby si videla moju malu co stvara....myka sa neústale,aj sa ,,trha,,...ruky,nohy...nevie byt v klude....iba ked tuho spi...zo srandy vravim ze je blazon🙂neboj sa!podla mna je to normalne.ty to mas psychicke,kvoli porodu.nesustred sa na take veci.sama viem co dokaze psychika. Malinky je zdravy,silny,zivy chlap🙂hehe

lucy1311
autor
1. máj 2013

@zszudorova od piatej rana ho sledujem sem tam s nim myklo uz si namyslam ci nema epilepsiu som totalne na nervy ☹ aj ked lezal a pozeral na mna tak len take spravil rozhodenie s ruckami 3x ako ked sa zlaknes

lucy1311
autor
1. máj 2013

@zszudorova aj teraz lezal kludne v lehatku a zrazu mu len jedna noha vystrelila ... Fakt sa bojim doteraz som si to nikdy nevsimala az ked som si nacitala o epilepsii u deti

gaby21
1. máj 2013

@lucy1311 Ale vazne, prestan ho sledovat, neštuduj nezmysly a nehladaj problemy tam kde nie su, ak sa fakt tak velmi bojiš, vyhladaj pedietra, ale podla mna maš krasne zdrave dieta 😎

lucy1311
autor
2. máj 2013

@gaby21 chodime neurologovi preventivne a zajtra mame termin tak mi to dobre vyslo, poradim sa a skusim sa vypytat na eeg lebo inak klud mat asi nebudem, fakt mam velky strach a s tym studovanim mas pravdu, chcem najst nieco pozitivne a vzdy najdem nejaku hrozu ktora ma vykolaji ☹

zankaj
2. máj 2013

To aj nasa robka a vzdy ju to zobudi tak jej jemne chytim rucku a prestane chyti ma za prst a zaspinka. Stare matere vraveli ze ked ma dietatko taketo myky ze to rastie :D no neviem co je na tom pravda

lucy1311
autor
2. máj 2013

@zankaj a robi to niekolko sek vkuse? A tak dost vyrazne to mykanie?

zankaj
2. máj 2013

@lucy1311 ano stale 🙂 ale prestane potom to ako keby sa jej nieco snivalo alebo daco.

mamainprogress
2. máj 2013

aj moj to robi...ked zacne svacat rukou a udierat ma, to viem ze uz je spanok blizko....asi do minuty spi. ked sa mu snazim tu rucku chytit aby nemykal, tak sa precitne a vzpiera sa nech ho pustim.

michaelamilan
2. máj 2013

aj môj synček to robí 🙂 Niekedy sa mi celé postieľka trepe ako seká tými rukami.......robí mi to aj počas spánku.....Ničoho sa nebojkaj

gaby21
2. máj 2013

@lucy1311 Budem drzat palce, prosim ta daj vediet, ci ste niečo zistili, ale pevne verim, ze budete v poriadku 😉

lucy1311
autor
2. máj 2013

@zankaj
@mamainprogress bolo to ako keby das rybu na sucho a tak sa trepe alebo ako to opisat...ja som uz asi na nervy, musim asi samu seba najprv poriesit, mam pocit ako by sa mi pustala pomaly popprodna depka a s depkou ako takou mam svoje skusenosti zial ☹ ... Hned ma vsetko na smrt vydesi a vidim to najhorsie...neviem sa prepat, ten porod ma totalne zmagoril ale aj tehu som tretinu prelezala .... Dufam ze bude maly ok, docitala som sa az aj nasa neurol by mohla mat eeg ked tak ju poprosim nech ho pre istotu kuk lebo aj monitor dychu nam parkrat uz v noci pipol a bojim sa ci tam nie su ejake suvislosti ☹

mamainprogress
2. máj 2013

@lucy1311 samozrejme treba spravit vsetko preto, aby si bola kludna, ak je to vysetrenie u lekara, tak chod, ale ak povie ze je to OK, uz sa tym nezaoberaj. nie je ani dobre nosit zdrave dietatko po doktoroch.
vidis ze to robi vela deticiek...asi to nic nebude 🙂

lucy1311
autor
2. máj 2013

@mamainprogress hej ked ma dr uisti ze vysledky su ok uz sa tym nebudem zaoberat... Len takto ho len sledujem a to by ma ukludnilo...

lucy1311
autor
3. máj 2013

Tak dr povedala ze sa jej zda v poriadku tie mykania mozu byt ppcas zaspavania ale v pondelok nam pre istotu spravi eeg nech sme si naisto

lucy1311
autor
10. máj 2013

@unavenasom
@zuzulica
@kattrin5
@javalla
@grundia
@gaby21
@milota164
@zankaj
@michaelamilan tak baby boli sme na eeg. chvalabohu zase raz zbytocna panika. Maly mal dobre vysledky, dlho to skumala, ani som nedychala a vraj na jednej strane mu trosku ciapka odstavala ale ze to neva lebo tu pravu stranu mal o mna opretu a ze keeby to bol west tak to vidi z kilometra zeskreslene to by tnemoze. Ma silnejsie spankove tiky asi po tatovi. Tak sa strasne tesim boli to najdlhsie minuty mojho zivota ked ten zaznam skumala...dakujem vam velmi zapodporu

zankaj
10. máj 2013

@lucy1311 to je super 🙂 aj nasa ma po tatovi tie tiky ale nevadi hlavne ze ste zdravucky

javalla
10. máj 2013

@lucy1311 skvelé, aj náš synček to "zdedil" po tatkovi, mm aj teraz ruky vystrájajú, tak držte sa 😵

lucy1311
autor
25. aug 2015

baby preslo to uplne same, maly ma uz 2,5 roka a chvalabohu nic ... takze ak by to tu este niekto cital, tak to dobre dopadlo 🙂 ... je to asi naozaj tym burlivym vyvinom nervoveho systemu sposobene ...