Mykanie 3-mesačnej pri zaspávani

kikimon88
1. máj 2020

Ahojte maminky. Moja malá, má 3 mesiace, pri zaspávaní doma sa myká ako keby sa niečoho zľakne. Potom zaspí a pol hodinku sa znovu zľakne a je po spánku. Ale iba cez deň, večer keď zaspáva tak nie. Ani vonku. Počula som, že zavinovačka pomôže. Máte skúsenosti aj z niečím iným čo vám pomohlo? Ďakujem 😊

catherine1989
1. máj 2020

Volá sa to Motorov reflex a časom to zmizne... Ja som syna mala pomaly do pol roka v zavinovačke, môže to pomôcť

kikimon88
autor
1. máj 2020

@catherine1989 áno viem 🙂 u nás už zavinovačka nehrozí. Len či niekomu niekto nenašiel aj iný spôsob 🙂

777januska777
1. máj 2020

@kikimon88 zmiznúť to nemusí, manžel to máva aj teraz keď zaspáva 😀

0kristina0
1. máj 2020

@kikimon88 vyskusaj ulitku

0kristina0
1. máj 2020

Alebo spanie na brusku, u nas pomohlo len to

kikimon88
autor
1. máj 2020

@0kristina0 mne malá na brušku nespala ešte ani raz. A na bruško ju dávam ale nejako sa jej to nepozdáva zatiaľ. Neviem či by zaspala tak.

kikimon88
autor
1. máj 2020

@777januska777 je to možné, aj dospelý to mávajú ale asi nie tak často

0kristina0
1. máj 2020

@kikimon88 nam tak zaspala nahodou ked pasla konicky a odvtedy sme ju tak davali

kikimon88
autor
1. máj 2020

@0kristina0 mne tak malá vydrží len chvíľku potom sa začne jedovať

siska012
1. máj 2020

Môj priateľ má 27 a vždy keď zaspáva ho myká :D

simona11sim
1. máj 2020

@0kristina0 spanie na brusku? Aby sa dieťa zadusilo? Ma len 3 mesiace!!! To co je za radu???? Určite nie na brusko

simona11sim
1. máj 2020

@kikimon88 ani ju tak prosím ta nedávaj. Je to nebezpečné. Iba ak by si nad nou stala a sledovala ju. Je to iba oddychová poloha pre male babatka

kikimon88
autor
2. máj 2020

@simona11sim ona mi tak ani dlho nevydrží takže spánok nehrozí 🙂 a viem, veľa krát som čítala že je to aj nebezpečné

0kristina0
2. máj 2020

@kikimon88 volakedy sa tak bezne davali deti spat, aj ja aj moji dvaja bratia sme tak spavali, ale dcera sa takto najleosie vyspala, predtym sa stale budila rukami a v zvinovacke a ani v ulitke nechcela byt. Ved si kup monitor dychu ked mas strach.

0kristina0
2. máj 2020

@simona11sim a cim sa ma akoze dieta zadusit? Skor sa ti zadusi na chrbte zvratkami ako na bruchu, nedramatizuj tolko

simona11sim
2. máj 2020

@0kristina0 nedramatizuj? Poloha na bruchu zvyšuje riziko nahleho úmrtia dieťaťa. Je nebezpečná pre babatka ktore sa sami nevedia otáčať!!! Nedávaj takéto rady prosím ta. Po druhé, zvratkami sa babatko neudusi lebo ma inak vyvinuté hrdlo a nos aby sa toto nestalo (podla lekarov). Nacitaj si viac o deťoch...

kikimon88
autor
2. máj 2020

@0kristina0 monitor mám. Tak ja neviem, nejdem mudrovať ale veľa krát som čítala že spánok na brušku je nebezpečný. Ale hovorím že mne tak malá nejako nechce byť. Tak pochybujem že by zaspala

simona11sim
2. máj 2020

@kikimon88 ešte ma napadlo, používaš sum? Nemôže sa trhat lebo niečo zapocuje a zlakne sa? Ako je normálne ze babatka sa trhajú len možno keby máš zapnutý nahlas šum tak ju to od iných zvukov dištancuje. Ja mam vždy keď spi (okrem noci) zapnutý cez YouTube zvuk fenu a nemyka sa mi.

0kristina0
2. máj 2020

@simona11sim a ty zase prestan tolko toho citat, spanok na brusku nie je vobec nebezpecny, jedine iba pre nedonosone deti, apropo zaujimave ze syndrom nahle umrtia mozu mat aj deti co nespia na brusku, tak asi tolko o tvojej scitanosti

simona11sim
2. máj 2020

@0kristina0 😀 ok nechaj tak... Ja čítam aby som mala vedomosti a nespravila svojmu bábätku niečo co môže ohroziť jej život. A ty keď to tu poradíš a niekto ta vezme za slovo, tak sa môže stat nešťastie. Preto nebudem tvrdiť niečo co je nebezpečné aj keby len sčasti nebezpecne. To je tak ked sa na modrom koníkovi hráme na lekarov/znalcov... 😀🙈

0kristina0
2. máj 2020

@simona11sim pozri sa, nase mamy o internete ani nechyrovali a vtedy to nebezpecne nebolo, zrazu zacal existovat internet a nebezpecne je uplne vsetko. Riad sa zdravym rozumom a nie co pisu na internete, ten toho znesie vela. A ked sme pri tom nebezpeci, ovela nebezpecnejsie je ked si matka ulozi vedla seba do postele babatko a spi tak. Co tak sledujem, robi to vela matiek.

elviku11
2. máj 2020

Moja sa tiež tak myka pri zaspávani. Pomôže tesná zavinovačka alebo spánok v šatke/nosiči. Tam sa tak nemyka, lebo jej nemá kde rozhodit tie ruky 🙂

kikimon88
autor
2. máj 2020

@simona11sim ak zo šumom a bez... Odskúšané

kikimon88
autor
2. máj 2020

@elviku11 asi skúsim tú zavinovačku a uvidím