Uspavam malu na prsniku, aj cez den (ked nejdeme na prechadzku, to spi v koci) aj v noci, doteraz to bolo tak, ze za 5 min. zaspala a prelozila som ju do postielky. Lenze teraz, ako je chora, tak by cucala cely cas, ako spi. Cize musim spat s nou, akonahle sa zdvihnem z postele, je hore. Uz ma to aj riadne boli. Navyse sa uz ani sama neprehra, nikto iny ju nemoze nakrmit, hrat sa s nou, chodit s nou. Ked sa chcem najest, ist na wc, tak ju nechavam v ohradke jedine s placom. Strasne ma to unavuje. Myslite, ze je to chorobou?Alebo sa dostava do fazy, ze len mama. Co robit?
@martina833 nepises ako je stara.. mozno je to len take obdobie.. urcite to bude tym ze bola chora ale treba jej to vysvetlovat.. tazko sa radi ked neviem aka je stara
@martina833 nenapisala si, kolko ma rokov 🙂 Deti vsak mavaju taketo fazy bezne... A uspavat dieta na prsniku nie je ziadna pasca. Moj syn bol na to tiez zvyknuty a sam si odvykava momentalne, je uz na to pripraveny.
@martina833 v prvom rade ked sa naje, nenechat ju na prsniku... ano som hrozna, nenaucila by som si dieta na toto.. patrim k tym zlym mamam ktorym deti od 4 mesiacov prespia celu noc a nebudia sa ani nahodou, rezim mame ako na hodinky.. ale aj tak radim, ked sa vylieci (teraz by som jej nerobila stresy ked je chora), nenechat ju spat na prsniku... nech si poplace, ked place dlhsie, pohladkat, postiskat.. ale prsnik by som jej na spanie nedala... radsje dudel 🙂)
Určite to bude tou chorobou. Všetko ju bolí, je chorá a najviac zo všetkého jej pomôže tvoja blízkosť a starostlivosť. Veď si len spomeň, keď si ty bola malá a chorá, ako si bola rada, keď sa o teba starala mamina. Uvidíš, keď sa vyzdravie, bude to zase veselé dievčatko. 🙂 Tvojej dcérke prajem skoré uzdravenie a tebe veľa trpezlivosti.
Ma 11 mesiacov,
vzdy ked ju "odpojim", tak je hore, skusala som ju aj nechat plakat, ale nepomohlo.
V noci predsalen spi tvrdsie, tak sa odpoji sama, ale musim byt pri nej. Cumel nechce ani vidiet.
Dakujem
@hradnapani no podla mna je to pasca!aj lekar ti povie-ked dieta dopapa, dat z prsnika prec, preco by na nom malo byt?chapem,ze dieta chce byt pri mame, ale zasa toto je dvojsecna zbran..a ako pise martina833,ukazalo sa to v plnej miere!to ze tvoj syn je pripraveny na odvykanie neznamena,ze ine dieta bude!
@martina833 no uz je na to velka, ked sa vylieci oducit ju treba 🙂 ved nie si trpitelka, ale mama... a tiez sa musis o seba starat a nieco doma spravit... ked nechce, prejde ju to.. lebo raz zaspat musi...
@veriiii mne je prednejsi moj matersky instinkt ako lekarove rady, ktory sa nestara o moje dieta den-noc. Jeho rady respektujem, pokial je moje dieta chore a uprimne povedane, niekedy mu lepsie pomozem ja ako on.
Podla mna to pasca nie, nikto mi to nevyvrati. Staci sa pozriet do minulosti, prestudovat si par antropologickych studii, nieco z biologie, psychologie atd. Ano, 20 mesiacov mi tak dieta zaspavalo, ale vedela som, ze ta nebude navzdy.
Je na kazdej matke, aky druh zaspavania zvoli a vela zavisi aj od samotneho dietata. Nevidim dovod, preco to nerespektovat. Ak niekomu dieta zaspi bez dojcenia, super. Ak niekomu zaspi pocas dojcenia, aj tak super.
@martina833 v tomto veku pojde zrejme o separacnu uzkost, teraz zhorsenu este chorobou. Aj mne to syn robil. Neboj sa,prejde to, je to len faza. Cim viac sa budes silit do toho, aby si to nejako potlacila, tym dlhsie to potrva. Ak to vezmes tak, ze sa sprava normalne, tak to aj prejde. Prajem vela trpezlivosti a mysli na to, ze to naozaj nepotrva naveky.
@martina833 ked je môj syn chory - ma 3 a pol roka, tak sa mu snazím venovat čo to dá. ty más 11 mes dcérku ,choru a vadí ti ze sa sama nehrá, ze chce len teba, ze plače ked chces ist preč? ked vidím ako moje dieta trpí, ako lezí s horučkou, nedokáze sa postavit z postele, kasle, tak sa od neho ani nepohnem, vtedy ma potrebuje najviac. kaslem na umyté dlázky , na poriadok, a lahnem si s ním.
@hradnapani no,suhlasim,ze je to pasca,lebo tak sa neda existovat-uz aj zakladatelka temy to "zistila" a napr.nie kazda zena si to moze dovolit, mat dieta na prsu zavesene cely den,uz aj zakladatelke to vadi.. a v minulost ,v akej minulosti?ked ludia boli este ludopy?ze mali deti zavesene na sebe cely den, a nic nerobili, neupratovali, nevarili-lebo jedli surove maso?prepac,ze som pouzila taky sprosty priklad!ale mat 11 mesiacov dieta na sebe nalepene, to je ozaj na"zblaznenie"..a co bude robit,ked pojde do skolky/skoly?cim skor sa oduci, tym lepsie..vies, ono si mnohokrat mamicky myslia,ze je to v dobro to dietat,ale v skutocnosti je to len na dobry pocit matky..ano,dieta potrebuje vela nehy a lasky,ale ja ako zena musim aj viest domacnost, a co domacnost -svoj vlastny zivot..aj ja mam svoje materske instinkty ale aj zdravy rozum😀
@hradnapani A inac asi sa nerozumieme-je ine,ked dieta tak zaspava ,ale martina hovori,ze ona sa nemoze kvoli tomu od dietata pohnut, o tom hovorim ja, USPAVAT SI MOZES DIETA AKO CHCES,SAMOZREJME,ale ked to prerastie do problemu,ze nic nemoze spravit aby si sa pohla od neho, to uz nie je o uspavani!
@veriiii a hlavne ked mas viac deti. uplne s tebou suhlasim.
tak isto ako sa dieta s laskou naucilo, s laskou sa da aj preucit.
taku opiciu lasku neuznavam. materinsku ano. dieta vnima a nasava dobru a pokojnu energiu matky.
ale na to ta matka musi byt oddychnuta a nezabudat aj na seba, nacerpat tie silly niekde treba.
@martina833 dojci ked sa zobudi, nie ked ide spat. samozrejme to teraz nejaky ten den potrva ked je naucena inak, ale da sa to.
len tak sa dostanes zo zacarovaneho kruhu.
@sante81
@hradnapani
no neviem, ale nezacina detske vyvadzanie a vymyslanie prave takto? Tu nejde o to ze je iba chora, uz je to velke dievcatko co ma zaspat pekne same a zobudit sa rano... myslim ze vychova ktoru opisujete vedie iba k tomu, ze sa deti hadzu o zem, ked nieco chcu, ze nepocuvaju, nevedia sa bez maminky ani pohnut, nevedia obsediet pri jedle a podobne. Ja som to zatrhla a mala bude pocuvat, je to rozumny clovek a zaaazrak funguje to, samozrejme ked je chora dostane vsetko co potrebuje (aj ked nie je chora), ked s nou lezim v posteli cely den ako napr. vcera ked mala horucku tak nevadi.. ale keby to trvalo dlhsie tak neviem, alebo keby som nemohla ist na wc, do inej izby na 5minut (proste malej v klude poviem ze idem, lebo musim a ona nech tam pocka a ona aj pocka, samozrejme plakavala mi za to na zaciatku...)... tiez musim pracovat a doma upratat a navarit (lebo dieta jest musi... co tam po mne...) a sem tam sa musim aj osprchovat a ist na wc (co sa nepacilo zakladatelke temy, ze ani na wc bez placu nemoze ist...).
@veriiii nuz, asi si naozaj nerozumieme. Zakladatelka pise, ze dieta chce byt pri nej nonstop len v poslednom obdobi, ked ochorelo.
Ja som reagovala na prvy prispevok vyssie, ktory pausalne odmietol uspavanie na prsniku ako pascu.
A co sa tyka historie -je to na dlho. A nie, nemusime siahat ani do praveku, este do predminuleho storocia nase prastare matky nepoznali kociky, ani postielky a nosili si svoje deti v satkach, deti sa dojcili kedy, chceli a casto tam aj zaspavali.. (dnes sa k tomu vraciame napriklad satkovanim). Takze nemuseli mat nervy z toho, ze im dieta reve, ked sa chcu ist vycurat 😉
A 11 mesacne dieta, zmietane separacnou uzkostou, sa do satky alebo ergonosica priam pyta. A nie, nie je z toho znicena chrbtica. Pokial zena nema zavazne problemy, tak sa jej nic nestane, pokial sa nauci satku spravne viazat a dobre rozlozit vahu dietata.
(ano, uz pocujem tie hlasy, ktore protestuju, ze dieta si nenavykne sa samostatnost. Navykne! to tvrdia len tie, ktore to nerobili...) @martina833 mozno toto bude schodna cesta: nosic alebo satka, aspon ked je to takto "zle" obdobie.
@simca06022011 napisem ti moju skusenost: ako som pisala, uspavala som pri dojceni (do 20 mes) a vela som nosila (do jedneho roka). Dieta mam v pohode samostatne, vie sa sam pohrat, vydrzi bezo mna, teraz sa uz uci zaspavat sam, sam sa krmi uz davno, rozumie,ked povie "nie", atd... zatial sa nemozem stazovat - uz len cakam, kedy zacne to povestne obdobie vzdoru, ale to pride tak ci tak...
mam viac deti, ale obe deti zaspavali an prsniku, maly ma 2r a 8 mesiacov a zaspava tak doteraz, niekedy aj cez den, ale denne spanie uz vynechava obcas, ale vecer zaspava na prsniku. Som tak spokojna, stihnem navarit, aj upratat, aj sa sebe venovat, je to o tom,ze zena to tak musi chciet, pokial ju to obtazuje, tak je problem tam a nie v dietati. Moje dieta sa ani nehadze na zem, takze suhlasim so vsetkym co napisala @hradnapani : Je to hlavne o tom ako to chce matka, nakolko sa chce dietatu prisposobit. Moja svokra sa doteraz cuduje ako to,ze mi obe moje deti dennodenne vravia,ze ma lubia a casto ma objimaju, samozrejme aj ja ich. Takze ja vidim,ze to zmysel malo.
@sante81 na upratovanie ani nemyslim, spominala som len jedno a wc, samozrejme, ze som s nou cely cas, ale najest sa musim
ahoj, my sme mali podobne obdobie, sep. uzkost, spojena s chorobou, bolo to tazke, ale preslo to a u vas to prejde tiez. Tym , ze ju budes prenaucat, tym to mozes este zhorsit. nemyslim si, ze uspavat dieta na prsniku a nosit ho v satke znamena opiciu lasku, ked to tak citis, rob too a nenechaj sa odradit. deti vychovavane podla vztahovej vychovy byvaju neskor samostatnejsie, ako ine deti. Ked chces napis mi IP a poslem ti clanok o tom, preco to tak je. Ked teraz do malej zainvestujes, bude sa ti to vracat. Ver mi, ze to obdobie prejde a suhlasim s hradnapani a zuzana76. drzim vam palce
@hradnapani noo, musim skocit do optiky😀
Urcite je to znasobene tou chorobou a urcite to bude o par dni lepsie. Sama som to zazila v poslednych 3 mesiacoch 2x, ked bol maly chory, tak spal iba v mojej pritomnosti. Normalka.
@martina833 myslim ze si si na seba sama nasila pascu kedze si ju naucila zaspavat na prsniku.