Čerstvé maminky chcem sa Vás opýtať ako je teraz . Musia sa baliť bábetká naširoko?
@biancapa pri ani jednom synovi som nebalila - uz maju 5 a 10 rokov
Balíla som a aj kazali u lekára
Ortoped odporuci na zaklade usg bedrovych klbov ci je potrebne balit nasiroko. Pri prvej nebolo potrebne, pri druhej dcere som balila 4 mesiace..
Ja som nemusela, ale balila som na noc. Neuškodí to.
Ja som balila len pri prvej pokiaľ doktor nepovedal že uz nemusím.Pri druhej som nemusela
Dve deti, nebalila som ani pri jednej🙂
Rodila som takmer pred 3 rokmi, zijeme v cesku a nebalila som. Po porode bolo urobene sono klbikov, kde bud odporucali balenie na siroko alebo nie. V 6 tyzdnoch sme sli na kontrolu, lekar skonstatoval, ze je to ok a zas povedal, ze nie je potreba balit na siroko. V pol roku sme boli na poslednej kontrole s klbikmi a vsetko ok.
Tu sa bali na siroko len na odporucanie lekara. Mam v okoli len dve maminy, ktore balili na siroko lebo im to odporucili v porodnici, pretoze sa na sone klbiky nezdali byt ok.
Ak chces, mozes balit, urcite to neuskodi. Ale nie je to nevyhnutne ;)
Slovania majú predispozíciu mať problém s klbami a preto to že sa v Nemecku nebáli naširoko u nás neobstojí. Aj moja detská lekárka aj ortopéd mi potvrdili,že vôbec nemajú menej prípadov kedy bábätká majú problém. Ja som najstaršieho balila dosť dlho naširoko, druhého do 6 týždňov a dcérku mi v nemocnici po kontrole nekazali baliť, ale balila som aspoň po prvu návštevu u ortopéda.
Ďakujem Vám baby všetkým ❤❤❤ za odpoveď. Malá ma 12 rokov, tak neviem ako to teraz chodí
Nebalila si pred 22 rokmi pri prvom a ani neskôr pri dcerach. Ak je sono klbikov v poriadku, nie je najmenší dôvod baliť.
Ja balím 🙂 ale keď je príliš horúco tak nie ale na noc vždy do 3 mesiaca budem.