Ak si malý po kojeni neodgrgne, je to zle? Mal by si po každom kojeni odgrgnut? Alebo ak negrcka,alebo sa mu necikutka? Sú to príznaky že sa nedobre nakojil?
@vasjar Aké staré je bábo? Moja mala prvý týždeň a možno aj dva tak dve plienky ocikané len a aj 4-5 okakaných. Teraz sa to otočilo a mám pocit, že len jej dám čistú plienku, rovno ju ociká 🙈. Teraz má mesiac a odgrgnúť po kojení sa jej darí len niečo vyše týždňa. Predtým som ju nechávala odgrgnúť, ale nič a namiesto toho neskôr trochu grckala. K štikútke mi povedali u pediatričky, že u takto malých bábätiek ide hlavne o prejav nezrelej nervovej sústavy, kedy ju môže spustiť akýkoľvek podnet (svetlo, tieň, závan vzduchu, skrátka čokoľvek). A že sa to zlepší postupom času. Asi keď bude väčšia, už sa to bude dať pripisovať dojčeniu.
@vasjar prvý syn negrgal ani po kojeni ani po UM, mohla som ho natrasat aj trištvrte hodinu. Jedine keď som ho dala na bruško tak občas odgrgol alebo z neho vyšla grcka. Druhý syn si grgne skôr ako ho stihnem po kŕmení vyložiť na plece alebo niekedy ešte aj v ľahu, ani zdvihnúť ho nemusím. Takže asi je to individuálne. Obidvaja dobre jedli a prosperovali, na to to asi nemá vplyv. Takže ak si aj neodgrgne a všetko ostatné je v poriadku, netráp sa. Podstatné len aby si ho dala na bok a zapla monitor nech mu grcka nezabehne a nezadusi sa.
@vasjar deti ktoré sú plne kojené si odgrgávať nemusia vôbec pokiaľ papajú normálne. Tie ktoré sú na um tak by mali. Nie u každého je to ale automatika. Pokiaľ bábätko nebolí bruško tak sa nič nedeje
nie kazde dieta si potrebuje odrgrgnut, ked je dobre prisate nenasaje vzduch a tym padom si nepotrebuje odgrgnut 🙂
Pokiaľ bol dobre prisatý, nemusí si odgrgnúť. "Dobré nakojenie" neznamená, že má grgať/grckať odušu spasenú a štikútať. Stačí, že vidíš, že pije efektívne a má dosť pocikaných plienok.