Prosim poradte skusenejsie.. Robim prikrmy pre pol rocnu dcerku - kupujem napr bio kuracie prsia. hned si ich nakrajam, rozdelim do balickov na porcie a hned zamrazim. Otazka je: ako dlho mozem toto maso pouzit? Vacsinou to stihnem do 2 tyzdnov, Musi sa uplne rozmrazit pred pouzitim? Davam ho do parneho hrnca take polorozmrazene, uvarim ho samozrejme do biela, len mi napadlo ci to je ok. Varim na dva dni, ten druhy den ohrievam v mikrovlnke. Rozmyslala som aj nad vodnym kupelom, ale neviem ci to mozem v avent pohariku ohrievat..
Mäso rozmraz úplne. Rozmrazuj pomaly v chladničke. Mesiac v pohode zamrazené vydrží.
Mrazene maso predsa vydrzi v mrazaku aj niekolko mesiacov
@haileybaileys Nikdy som nerozmrazovala. Supla som k zelenine ci ostatnému.
mäso v mrazničke môže byť aj 3 mesiace...pred varením úplne nechám rozmraziť - vyberiem večer pred varením
@deti95060810 Kvôli comu? Ja som hneď "fukla" do hrnca.
@evittam ja som čítala že sa to tak má....a ak idem s mäsom pracovať napr. klepať, plniť, ...tak s rozmrazeným je to v pohode...
ale jasné dá sa aj tak ako ty...
@haileybaileys mrazit maso môžeš asi pol roka. A kľudne variť aj polozamrazene, akurát ho tam nechaj dlhšie povariť
@viestta super dakujem 🙂 ja ho vzdy krajam na male kusky a rovno porciu dam do sacika na mrazanie, tak by to malo byt ok. kupujem len cerstve a to potom spracujem. len som si nebola ista, ked je to pre babo aby to bolo ok.
vdaka vsetkym 🙂
@maris5 aj ja striedam telacie, kuracie a vajicko 🙂
a hovadzinu nedavate? ja som mala peknu hovadzinku, uvarila som vyvar, rozmixovala masko uvarene, aj masko so zeleninou( zeler nie) a naplnila nadobky na lad a takto vyberam zmrazene kocky. moze byt ci nie dobre?
@lija22 ja co viem, tak by sa malo davat telacie alebo mlade hovadzie, normalne hovadzie az okolo toho roku. ale zas asi sa nic nestane, urcite lepsie ako kupovane 🙂
@haileybaileys jaj vidis, toto mi pediatricka nepovedala a ani som to neskumala. Dobre, ze som sem nakukla. Dakujem
Ja som si spravila také také malé pomleté guľôčky z mäsa a každú som obalila do celofánu. A teraz moja otázka je, môžem to mäso variť v celofáne? Ak to z neho vyberiem, bojím sa, že sa mi vo vode rozlezie.
Maso mrazim aj ja. Pred varenim ho necham uplne rozmrazit. Ak nestihas, ponor ho v sacku do studenej vody. Rozmrazi sa rychlejsie. Maso mam aj mesiac v mraziaku. Mam 2 druhy, ktore striedam plus vajicko.