Môžu sa 10-mesačnému prerezávať zúbky?

mira2222
7. sep 2019

Ahoj malý ma 10tyzdnov v utorok 11 .. a stále si zuzle rúčky a je nervózny volala som aj lekárke a povedala ze mu mám dať kamistad gél tak mu to natieram stále.. hryzatko si chytiť nevie a keď mu ho dávam ja tak nechce🙈🙈 radcej ruky.. neviem či sa mu už prerezavaju zubky .. vraj je to skoro ešte ...a lekárke ideme až 3.10.. vyzerá to nejak takto čo si myslíte vy?

sapetka
7. sep 2019

Mozu sa prerezavat, nas toez v dvoch mesiacoch nervny a na tri mesiace mu vysli spodne jednotky. Uz davno neplati ze deti az v 6m maju prvy zub

arcticcode
7. sep 2019

Nas mal v tretom mesiaci obidva spodne naraz

mira2222
autor
7. sep 2019

Čítala som už takú starú diskusiu že deti mávajú aj skorej. Už zúbky len sa bojím či nejde o nejakú infekciu lebo vraj sa to podobá na to ako keď idú zúbky...

pininka1
7. sep 2019

@mira2222 skús mu povytierat s teplom a ešte je taký homeo gél ktorý sa vytláča priamo do pusinky. Ale z vlastnej skúsenosti ti poviem, že takéto dasienka mali aj moje deti a zuby im vyšli tak,že najstarší mal na tri mesiace dva zuby, stredný na 5 mesiacov len prvý a najmladšia až na pol roka a tá sa trápila dlho kým sa prerezali.

mira2222
autor
7. sep 2019

@pininka1 no veď toho sa bojím.. aj ja..🙈že sa mu budú dlho prerezavat .. tak uvidíme čo povie lekarka .. ale horúčky nemá aj papa..

martinasz13
7. sep 2019

Mojej malej 1.zúbok vyšiel cca 4 mesiace bio (2 korigo, je predčasniatko) teraz má 9 mesiacov bio (7korigo) a má už 6 zúbkov 😁

mira2222
autor
7. sep 2019

@martinasz13 takže je to možné 🙂 dúfam že aj malému tak budú von 🙈

martinasz13
7. sep 2019

@mira2222 jasné, nie každé dieťa je tabuľkové 🙂 ale tie dni/noci každý jeden zúbok máme “odtrpený” vtedy nespala celá rodina 😁

mira2222
autor
7. sep 2019

No tak to si ani nechcem predstaviť 🙈🙈🙈 som rada keď sa teraz vyspím 6hodin na dvakrát 😂😂

martinasz13
7. sep 2019

@mira2222 ja som spávala tak cca 2 hodky dalo to zabrať 🙈😁 teraz našťastie máme chvíľku pokoj 🙏🏼😁

mira2222
autor
7. sep 2019

No mala by som sa pripraviť nato🙈🙈

l222
7. sep 2019

Vyzera to, ze by mu mohli aj ist zubky, ale nema zatial nejake cervene ani zdurene tie dasienka sa mi zda. Myslim, ze to este nejaku dobu potrva. Nas maly mal presne take iste dasienka(este aj tu bielu bodecku tam mal) a ja uz vytesena v 4 mesiacoch, ze konecne mu uz zubok vylezie, co uz bol tyzden nervizny, ale nakoniec sme mali prvy zub az v osmych mesiacoch a to mi este aj lekar povedal, ze uz mu idu zubky, ked mal 4 mesiace. Tak neviem ale asu mu isli zuby 5 mesiacov kym vysiel prvy :D Za to teraz sa mu chudakovi tlaci jeden za druhym. Inak Kamistad gel si pozri ako casto mozes davat. Ja mam tiez. Neviem ci je ich viac druhov, ale ak je v nom lidokain (v mojom je) tak sa smie davat iba kazde 4 hodinky. Odporucam Bonjelu gel, to davam pomedzi, ked ho moc dasienka bolia a ta sa moze aj castejsie 🙂

mira2222
autor
7. sep 2019

@l222 no tak hádam sa toľko trápiť nebude ... Kamistad baby gél mám a ten 3krat za deň môžem dávať ..

w123
8. sep 2019

podla mna ma normalne dasienka a to zuzlanie ruk mi tiez pride normalne... moja si tiez zuzlala ruky aj si past neskor pchala do ust ked uz vedela drzat veci tak potom zase hracky a vsetko okolo .. ale zubok vysiel az v 8 mesiaci prvy.. nenatierala by som nic pochybujem ze v 10 tyzdni mu idu zubky