Pekný večer,mám malú dcéru 2 ročnú keďže som musela nástupit do prace o malú sa staráme ja,priateľ a moji rodičia a chcela som ju dať do jasliciek aj som podala prihlásku a dnes bola na adaptácii a ja som začala zvažovať,že či fakt ju tam chcem dať či ju ešte nenechám doma a pôjde v septembri do škôlky 🙈ale teraz neviem ako to mám povedať riaditeľke a či vlaste to môžem zrušiť?🙈uznavam moja vina,že som tak neuvážene konala
Neviem odkiaľ ste, ale na vaše uvoľnené miesto čaká hneď niekoľko iných deti, čiže nikto sa s vami hádať nebude. Ale aj keby tak nebolo, prečo by mala kričať? Však normálne povieš, prepáčte, rozmysleli sme si to.
@rira Aha, pozerám, že tiež z Košíc, neboj sa, tu je o miesto v jaslickach často bitka, skôr ocenia, že sa ozveš včas, aby mohli dat miesto niekomu, kto čaká 🙂
@oblecenie99 áno z Košíc
@oblecenie99 tak mrzí ma to,ale tak dieta je prvorade a nieje mi to veľmi prijemne
@rira chápem, môj chodí do jasliciek ale keďže niekedy riešime aj choroby, tak ja som ta, čo musím volať, že nepríde a tiež to nerada riešim 🙈 ale stále sú v pohode 😉 Dokonca sú mamky, ktoré dieťa vyberajú z jasiel počas roka, lebo zistia, že im nevyhovujú, či už jasle ako také, a vtedy majú dieťa doma, resp. zmenia konkrétne jasle. Kričať s tebou určite nebudú, slušne vysvetlíš ze sa zmenila situácia, naskytla sa možnosť zostať ešte s dieťaťom doma a tebe to nateraz takto viac vyhovuje, preto sa ospravedlňujes, ďakujes za doterajšiu spoluprácu hotovo 🙂
@rira ináč, odradil ta ten prvý adaptacny deň či tak celkovo si si zmenila názor? Tie prve dni sú náročné, máloktoré dieťa sa tam bude hneď hrať, jesť, spat..moj chodil dlhé týždne na pol dna, učiteľky povedali, kedy je už pripravený tam zostať na celý deň.
@rira Ahoj, nemaj strach. Ja by som si dohodla stretko a povedala, ze si nesmierne vazim ich pristup a ochotu, no necakane sa nam zmenila rodinna situacia tak, ze by malu nebolo vhodne umiestnit do jasliciek. Doniesla by som im dajaku pozornost formou cokolad, kavy a pod. a rozisla sa v dobrom a korektne.
Ak by bola nahnevana povedala by som, ze rozumiem, ze sa hneva a toto je nestastna situacia aj pre teba a nemala si ako vediet, ze sa u vas veci doma zvrtnu a viac o tom nechces ani hovorit... ze sama mas tazke srdce a trapi ta to, no riesis to ihned ako si sa dozvedela.
@oblecenie99 trochu aj to a potom som nad tým tak uvažovala,že keď robím na 6 hodín a mala je rada s babkou a dekom a stále si vieme nejak zariadiť kto je s malou potom ma odradilo to,že pôjde do kolektívu a nevyhneme sa chorobám sa samozrejme nas to neminie tak či tam neskôr v škôlke takze tak dokopy všetko
@rira Ak máte vyriešené, že mala môže byť s niekym, tak potom ani nie je o com.. V kolektíve bude ešte habadej. Ja som sa chcela vrátiť do práce a rodičov mam jednak ďaleko, jednak pracujú, tak iná možnosť nebola, malému sa tam ozaj venujú, vidím, že to má zmysel..ale toto je iná situácia. A áno, na rovinu napíšem, že tým chorobám sme sa nevyhli, je to na prášky, teraz sa to už asi zlepšuje (aj poklopem) ale tie deti prakticky sú niekedy viac doma ako v jaslickach a rodič môže riešiť očr, dovolenku ci home office donekonečna. Ja som môjho rovno vybrala na mesiac a pol od polky novembra do konca decembra, lebo to nemalo zmysel a začal opäť chodiť az od januára. Ano, aj v škôlke pravdepodobne niečo pozbiera, ale predsa je to už staršie dieťa, ináč to zvláda. A riaditeľky sa naozaj neboj, som presvedčená, že to zoberie v pohode.
@rira no záleží akú zmluvu si s jaslami podpísala....zrušiť sa určite dajú ale v zmluve by malo byť uvedené aká je "výpovedná doba".....ďaľšia otázka je či ti od septembra dieťa do škôlky vezmú, lebo ak nie a teraz v jasliach povieš že si si to rozmyslela, tak v prípade že ich budeš naozaj potrebovať, ti už dieťa nemusia zobrať