Ahojte dievčatá, moja babka leží v nemocnici na internom. O poschodie vyššie je infekčné. Môžem zobrať 4 ročnú dcéru a 7 mesačného syna do nemocnice za babkou? Zajtra má narodeniny a viem, že by sa potešila. Pred dvomi týždňami prekonala mozgový infarkt, pred pár dňami jej našli nádor v hlave. Chcela by som ju ísť potešiť, aby stále neplakala. Len neviem, či tam môžu ísť deti.
@augustovkaa Na internom majú určite telefon a stačí zavolať, asi je to rýchlejšie dopracovať sa k informácii, ako celý den čítať diskusiu. 😉 😉 😉
@billam aha, lebo neviem ako to chodí na takych oddeleniach. Rozmýšľala som, že aspoň tu staršiu, ale obidvoch nechám doma.
@romana19 veď zavolám, len som chcela vedieť, či máte skúsenosti
@augustovkaa má to svoje opodstatnenie - bacile, infekcia...a deti sú veľmi vnimave - nie je dobre im ukazovať chorých leziacich ľudí...ak babka prejde von z izby, bud na chodbu, alebo von niekam na lavičku, tak je to ok...ale na izbu nie.
nepustia ju.
@billam praveze dcéra bola pri babke keď dostala mozgový infarkt, utekala nám to povedať, zachránila jej život. Odvtedy sa stále pýta, že kedy uvidí babku.
@augustovkaa ...aj ked by sa babka potesila.....nikdy by som take male deti nevzala do nemocnice na taketo oddelenie....ani ic tam nepustia a keby aj....nerob to!
@lyzzy ok, pôjdem sama
@augustovkaa .... 😔 ....drž sa!
ked moj manzel lezal po mozgovej prihode na JISke na neurologii, dcera mala rok aj dva mesiace... a vybavili sme, aby nas pustili za nim a ked uz bol na normalnej izbe na neurologii aj na rehabilitacii, tak mala chodila pravidelne....
ked moj otec lezal na internom v tt na dverach bolo ze detom do 15r zakaz vstupu, no moja mala tam vbehla (sedeli sme na chodbe pred oddeleni) isla s dedkom zaniest veci na izbu a nikto nemal nic proti, aj v nr na urologii bola snami na izbe a vsetko ok
@augustovkaa urcite by sa babka potesila ale predpokladam ze ked je po cievnej,na chodbu za vami asi nepride.Riskujes infekcne prostredie a stresovu situaciu pre deti.Moje dieta pravidelne chodi do nemocky od babatka a berie prirodzene ARO aj JISku no smrad a dochodcov co sa casto premavaju i na ostro po chodbe interneho kadial prechadza len rychle prebehne.
Ahoj normalne by som tak male deti nebrala do nemocnice... ale citala som to podrobnejšie a pokial malá ( 4 roky) videla babku dostat mozg. porážku. a stále sa na nu pýta, pravdepodobne potrebuje spatnú vazbu. Ja by som isla s niekym napr. s tvojou mamou aby ste sa prestriedali. Zobrala by som len ju, na 5-10min. ukázala babku, aby ju pozdravila, pohladkala a potom preč... bud pojdeš aj ty hned preč, alebo sa napr. s mamou prestriedate. A muž bude s malým doma.
ja osobne som zažila ako dospelá ako moj otec dostal mozg. porážku, a potom zomrel. Bol to šok...a malá ho potrebuje spracovať...i ked to nedáva nejako traumaticky najavo. U detí je to možné, to že sa na nu pýta stále , môže na to nasvedčovať.
Bacile tam sú, ale môže si zobrať rúško a prikážeš jej aby sa nikde nemotala a nič nechytala... Potom si s nou umyješ ruky.. Do školky isto chodí a tam ( aspon u nas) je 22 bacilonosičov... OStatné ,,babky" nemusí kukať. A infekčné je na inom oddelení ako píšeš, takže by som sa nebála.
urhuj
@hanah25 keď babka ležala na urologii, boli sme ju pozrieť aj s dcérou a nikto nenamietal
@bianca ja ich tam nezoberiem kvôli chorobám, ale praveze dcéra bola pri tom, keď babka dostala mozgovú príhodu a pýta sa, kedy ju uvidí.
@gabusiki Áno, keď malá videla ako sa to babke stalo, ako ju odviezla záchranka. Preto som rozmýšľala, či ju tam zobrať, aby videla, že babka žije.
@augustovkaa Vzala by som na chvíľočku potešiť. Vysvetlila by som malej, ako tam banícke pomáhajú vyliečiť sa, aby to prostredie nechápala stresujuco. Bežné na take oddelenia púšťajú, ale pre istotu by som oslovila lekára.
@abbey1 Ok, ďakujem.
@augustovkaa tu staršiu by som zobrala aspom na chvilku pomože to babke a aj mala sa poteši.moj ocino bol zle na tom tiež na internom a pustili nas s malym lebo vedeli že mu to doda chut žit aj ked choroba rychlo postupovala.a keby si nemala ine vychodisko ako ja že som zobrala ocina domou zomriet a chvalabohu maly je zdravy nič mu neni.nič nedostal a prežili sme spolu všetko do konca
nebrala by som ich, nielen pre ochranu babky - ani nevies, mala moze v sebe mat skolkarske chutovky a byt zatial bezpriznakova, tvojej babke to vsak riadne zavari. Ani ja som k svojej starej mame nebrala deti, presne pre tento dovod. A dobre som spravila, kedze decka soplili a stara mama bola na tom velmi zle, vycitala by som si to. Za dalsie, ani pre deti toto nie je vhodne prostredie - tiez z dovodu bezpecnosti pokial ide o zdravie. Spital je plny svinstiev, najma babatku by to nemuselo prospiet. Ale toto ber ako moj nazor, rozhodnut musis sama.
Ahoj,no je to dosť zvláštna a ťažká situácia...oficiálne by tam deti nemali chodiť,ale...Ja byť na Tvojom mieste,isto kontaktujem sestričku a spýtam sa jej na to.Možno by to tvojej starkej pomohlo,no musíš brať ohľad aj na deti,je to oddelenie,kde sú ťažké stavy,tvoja babka môže byť na tom "relatívne " dobre,ale ak ma niejaký ťažší prípad vedľa seba....Taktiež záleží na zrelosti tvojej dcéry...Ak je Tvoja babka mobilná a prejde na lavičku niekde pred oddelenie,možno by som tam na chvíľu zobrala dcéru,no babo nie..nech ide stebou ešte niekto,kto bude s babatkom vonku sa prechádzať a po chvíľke môže prísť aj pre druhú dcéru a ty sa môžeš potom v pokoji porozprávať s babkou...
@augustovkaa Ja by som nebrala, ale ja som celkovo uzkostliva matka. Ak by to pomohlo, odfotila by som deticky a ukazala babke, a naopak, v nemocke odfotila babicku a ukazala doma dcere, ze je ako-tak v poriadku.
@augustovkaa ja som nedávno ležala na internom, a pustili za mnou 7 ročnu dcérku, ale je pravda, že som bola na súkromnej izbe, takže žiadny iný pacienti tam neboli...
Pekné od Teba že tak myslíš na babku, ale ja osobne by som deti do nemocnice silou mocou nebrala, mysli trošku aj na ne.
No tak som sa rozhodla, zajtra idem do nemocnice sama. Nebudem riskovať zdravie detí. Dcéra nekreslila babke obrázok, ten jej odovzdám.
@augustovkaa Ano ja by som ju zobrala aby videla, že žije...ale aj to je riešenie že jej nakreslí obrázok... Však uvidíš či sa s tým uspokojí alebo sa bude potrebovať uistiť... 😉
nie.a viem,čo píšem.bohužial.
@augustovkaa podla môjho nazoru by si starsiu dceru mohla na 5 minut zobrat k babke. Tu by to urcite velmi potesilo a zaroven si myslim, ze dceru to urcite nebude traumatizovat. A k tym bacilom... je urcite vacsia pravdepodobnost chytit bacila v skolke ako na internom. Vela zdravia babicke prajem.
@augustovkaa určite nie....nepustia ich tam...deti do 15 rokov nemôžu ísť na lozkove oddelenie ako návšteva