Ahojte, môžem spať s malým bábätkom pod jedným paplonom? Alebo radšej dať do zavinovačky? Je to bezpečne ?
Urobit to mozes ale ja by som to neriskovala a ani ma to nenapadlo nikdy pre jeho bezpecnost
Ja som spala s dvomi deťmi, keďže to bolo mliekožrúti a fakt sa mi nechcelo každú hodinu vstať a nejak ich uspať. Úplne malinké boli v zavinovačke a potom mali deku - vlastnú. Lebo ja sa v noci dosť mechrim a perinu poťahujem k sebe 🙂.
Ja mam tri deti a so vsetkymi som spávala na jednej posteli do nejakých 7 mesiacov, potom uz spavali v postielke...kup si hniezdo, ak sa bojis. Pod jeden paplon ale babatko nedavaj, to môže byť nebezpecne.
Od narodenia sme takto spali s oboma dcérkami 🖤
Naše kontaktné deti neakceptovali perinky, zavinovačky, hniezda… a už vôbec nie odluku v postieľke 😂
Tak spali s nami… a bolo fajn 👌🏻
Alebo daj babatko do spacieho vaku, ja by som sa tiez bala ze by som si paplon uchmatla nevedomky pre seba a babatku by bola v noci zima
Ja s malinkou spavam pod jedným paplonom, spinká v strede medzi mužom a mnou resp.pri mne 🙂
@mikadooo a dojčila si dieťa v zavinovacke alebo ako? Lebo sa bojím že ju prebudim, ak ju budem po dojčení dávať do zavinovačky ..
@blska22 a nebála si sa, že sa nejako zamoce do tvojej periny?
@diamond007 od narodenia tak spíte ? 🙂 ja sa obávam, aby som jej nenatiahla paplon cez hlavu alebo čo.. ale keď pri mne zaspí, už sa tazko prekladá do zavinovačky
Od narodenia spali obaja so mnou - vedľa mňa. Keď boli úplne mini tak v zavinke, potom v spacom vaku prikrytí dekou. Pod jeden paplón by som dieťa nedávala, môžeš mu v spánku nechtiac prehodiť tvár a nebude môcť dýchať.
Ak si trúfaš. Ja som tak spala. Materinský inštinkt ma nútil pravidelne kontrolovať, či je vsetko v poriadku, čiže vždy pri prebratí som sa pozrela na bábätko.
S oboma detmi som tak spala, prvy mal zavinovacku takze to pohoda, druha nechcela by v nicom iba na mne zalepena ,to bolo horsie a veru vtedy som davala spanky s takymi polohami , ze by som nikdy tak nezaspala mimo toho obdobia, ale unavena a laskou nadopovana mama to dala 🙂 cize s druhou sme boli pod jednym paplonom a ked nahodou bola odomna odlepena,mala svoju prikryvku 😊
Od narodenia spia deti s nami. Syn teraz 2,5 a dcéra 4m... ona ma vlastný malý paplon a syn tiež, ale keď sa veľmi odkopuje v noci alebo mrvi, tak ich prikryjem svojim a spíme ďalej 🙂
Dokym bol uplne maly, spal s nami v posteli, ale tak, že bol v strede medzi nami, v hniezde. Az keď už sa v noci hemžil a pretáčal, dali sme ho z hniezda preč. Vtedy mal vlastnú deku, ale aj tak sa vždy odkopal, teraz, ako dvojročný, spí s nami a keď mu je chladno, je pod mojím paplónom.
A teda ešte, paplón naozaj môžeš v spánku nechtiac cez dieťa prehodiť, takže dokým sa nevie samo spod neho dostať, neprikrývala by som ho ním. Malý bol v hniezde v zavinovačke, na kojenie som ho vytiahla a rovno väčšinou aj potom prebalila.Bol.s tým ok takto.
malicke dieta bolo v zavinovacke, neskor v hniezde, par mesacne popri mne spalo tak, ze som davala pozor aby som ten paplon nemala vysoko a neprikryvala mu hlavu, inak priamo pod paplonom nebol, ani nechcel byt sam od seba
Od narodenia spi dcera s nami (zial 😂).
Kojila som v noci asi prvy tyzden v zavinovacke, potom uz bez.
Kym sa “nehybala”, cize 0-3m spala so mnou pod jednou perinou. Mavala som ju vysoko, mali sme cca zarovno hlavy, takze sa nemala ako zamotat do paplonu, resp nemala som jej ako zakryt hlavu paplonom, kedze by som tak zakryla aj sebe hlavu😃 ale ja mam ultra lahky spanok.
Ked sa zacala hybat, uz aj tak nechcela byt prikryta, takze spala v spacom vaku, s nami v posteli.
Teraz ma 2roky, na zaspavanie a po prebudeni sa zakryva nasim paplonom (tuli sa), pocas spanku je odokryta (v spacom vaku).
Jasne, ja tak spavam uz 1,5 roka. Hlavne cez maleho dam deku, aj tak sa vacsinou odkope a rotuje ako hodinky.
Áno kojila som v zavinovačke.
Kym bol maly uplne, tak som ho davala do postielky, lwbo som sa absolutne nevyspala, co som mala strach ze ho privalim. Poslednych par mesiacov spime spolu, ale kazdy ma vlastny paplon. Najdi si na internete zasady spatia s babatkom v jednej posteli, uvidis ci ti to bude vyhovovat, ja sa takto aspon trochu vyspim, kedze v noci aj desat patnast krat som hore na kojenie.
Dve deti,dokonca syn mal iba 2.5kg,kojila som,mala som ich v posteli pod 1 paplónom,syn tým že bol maličký bol v zavinovačke v postel ale nie úplne poviazany iba tak letmo a lenna zaciatku , dcéra sa narodila skoro 4kg tak ona vôbec
nikdy som nespala s bábom...