Máme doma tyzdnoveho novorodenca. Sem tam kychne a trosku chraoci asi ma plny nostek. Ako mu to mam vysat? Mozem aj odsavackou na vysavac ? Poradte.
Libenar v lekarni. Nakvapkat do nosteka. 5-10min pockat, potom vysat. U tak maleho vysajes aj ustnou odsavackou, este sa ti nebude branit ☺ alebo ta na vysavac. Potom opat zvlhcit nostek bud libenarom lebo inymi kvapkami do nosteka pre babatka (napr vincentkou,physiomer). Toto tak 3x denne viac nie. Zvlhcit vzduch a vetrat. Napriek tomu, to ze kycha a chrapci este neznamena,ze ma sopliky. Ked su sopliky, skor to v nose tak "buble", nie chrapci. Ved uvidis ci odsajes biele sopliky. Ak su zelene, chodte na vyter k dr.
A este s tou na vysavac opatrne. Ja som to iste riesila nedavno, a musim povedat, ze s vysavacom som sa bala odsavat u takeho malinkeho babatka. Ale podla mna vela ludi to pouziva uz od novorodeneckeho veku.
@sonik231 chrapci určite od plného nosa? Môže to byť aj zle dýchanie, ak by sa ti nezdal, trebárs že pomalšie dýcha alebo naopak moc rýchlo, treba k dr. To len tak pre istotu, žiadna panika 😉 a ja som malému strekla morskú soľ a vytiahla s vysávačom, po ničom sa mu viac neulavilo. Skúšala som to predtým na sebe a v pohode, neboli to.
Tyzdnovy novorodencek chrapsti lebo este nema vyvinute vnutro nosteka. A kycha lebo sa mu tak nostek cisti. Cistila som len vatovou palickou ked mal vnutri soplik a vytierala vatovou tycinkou namocenou s morskou vodou do nosa pre deti. Neodsavala by so a uz vobec nie vysavacom ak mu ozaj netecu sople z nosa, cize ak nema nadchu. Co zrejme nema. Ja som pouzivala len ustnu odsavacku prakticky az do teraz ked bol 1.x ozaj chory a to ma maly rok. Asi od 3 mesiacov som uz striekla trosku morskej vody a vytiahla ustnou odsavackou. Vsetko na odporucania sestricky a lekarky.
Kupte si alianmare alebo libenar ... Odsávačku na vysávač u takého drobčeka by som určite nepoužila.. skôr klasickú hadičkovú
Ďakujem za rady. 🙂 Mame prvé a človek je opatrný a nechce nic zanedbať.
@sonik231 alebo skus odsávačku na batérie. Ta je jemnejšia.
@sonik231 ja som aj odsavacku na vysávač, ale veľmi jemno a pomaly sa ani nedotykala nosa pre istotu a išlo to a dobre by bolo možno aj cosi na riedenie hlienov.