Môžem ísť na prechádzku s bábom, ktoré má nádchu?

s_katka
6. feb 2012

Môžem s bábätkom, ktoré sedí v kočíku ísť von na prechádzku? Už týždeň má nádchu a nechodíme von, tak už by sme aspoň na pol hodinky išli, len strašne mrzne a to sa mi nepáči. Svokra mi hovorí, že môžem, že lepšie sa jej tam bude dýchať, ale bojím sa že jej uškodím. Čo si myslíte vy? Vopred ďakujem za vaše názory.

luba142
6. feb 2012

Ak bude zababusena dobre a cez pusinku das salik, tak na pol hodinku by si aj mohla, na nadchu je dobry cerstvy vzduch, ale musi byt riadne zabalena 🙂

petkave
6. feb 2012

Môj má tiež nádchu už týždeň, takže ak sme niekam šli, tak iba autom k starým rodičom a zase domov. Ale dnes je muž autom v práci a potrebujem ísť na nákup, takže malého šupnem do kočíka a pôjdeme. Hádam to za pol hodinu obídeme. Tiež sa mi tie mrazy nepáčia, ale sme doma už od minulého utorku bez prechádzok. Tiež dúfam, že malému nijako neuškodím. U nás je teraz -7, tak mu asi soplíky zamrznú v nose a nebudú mu tiecť, lebo doma mu vkuse tečú až po bradu 😀

stanislavao
6. feb 2012

pokial nema teplotu, tak mozete ist von. otocte kocar tak, aby na dieta nefukalo a na chvilku mozete, lebo ved ani vo vnutri stale byt nieje dobre. treba cerstvy vzduch, aj ked je strasna zima.

katy1979
6. feb 2012

ak nema teplotu ci iny problem tak mozes. na nadchu je prave najlepsie byt vonku. teda aspon co viem ja. zababusit a aspon na chvilku. ci v case spinkania vsak to bude zabalena az az po usi

oskorusa
6. feb 2012

@s_katka dobre sa zababušte a kľudne na hodinku, treba chodiť von každý deň. Aj so zvýšenou teplotou do 38°C v kočíku, poprikrývané - nič sa nedeje. Skoré uzdravenie prajem 🙂

lussy666
6. feb 2012

jasne, mozes...i ked ja som dnes po 15 minutach pakovala domov...fakt hnusne bolo🙂

luky1313
6. feb 2012

v tej zime a mrazoch určite nie, ťažko sa dycha aj zdravym ľudom a nie to ešte malym detičkam a zasoplenym, najlepšie im je doma, len samozrejme často vetrať, to je len moj osobny nazor, v jeseni čo v jari chodim so sasoplenou dcerkou aj ja ale v take j tuhej zime nie, aspoň čo u nas je -14c

marcella5
6. feb 2012

ahojte, moj mal nadchu a doktorka povedala ze mozeme, pri teplote povedala, ze nie, ked ustupi, radsej 3x ist von, ale len na pol hodinu

ootaznik
6. feb 2012

v piatok hovorila na markize pediatricka, ze male deti v takych mrazoch nie, batolata len na par minut a skolkari max 30min.........ked nema teploty, tak na chvilku by som isla

alex31
6. feb 2012

urcite ano .... nasa lekarka to stale odporuca aj ked pri tomto pocasi ani ja by som radsej dlho nebola a urcite salik tak aby zakryl nos aj usta ....aj ked moj maly to nema velmi rad ale ked ho chcem presvedcit tak si na chvilu salik tak dam aj ja aby videl ze aj maminka tak ma 😀 .... vonku sa precitia dutinky a samo vsetko povychadza ovelalepsie ako tou najlepsou odsavackou 😀

zuzana17
6. feb 2012

Jasné že môžeš, čerstvý vzduch mu prospeje, samozrejme ak nemá teploty 😉

lubina
6. feb 2012

precitaj si clanok na Baby-webe, ktory tam pribudol prave v tychto mrazivych dnoch http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2452-S-novorod...

fialkaa
6. feb 2012

isla by som, ale skor popoludni, ked je "teplejsie", ale sal by som na tvaricku nedavala, pretoze ako dietatko dycha, sal sa mu zarosi a na tvaricke bude mat mokry studeny sal. sal na krk a snazit sa vyhnut,aby do kocika fukal vietor.

vinifred
6. feb 2012

..ja mám deti s kašlom a nádchou doma 2 týždne,už bolo lepšie,dala som šál cez nos a pusu a hajde sa vyvetrať na pol hodinku a veru rozkašlali sa ešte viac ,aj viac začali sopliť..takže sme si nepomohli..zase sme doma 4 dni vkuse a už je opäť lepšie..podľa mňa je najlepšie to poriadne vystrábiť,ja by som ani psa nevyhnala von..

pepiminarik
6. feb 2012

chodte aspon do obchodu a naspat. troska cerstveho vzduchu treba. navyse ak ste uz tyzden vonku neboli, tak pekne pozvolna. netreba to po takej dobe presvihnut. 🙂 ked sme my boli deti, byvalo chladnejsie. kolko krat sme boli vonku a valali sa v snehu az do mokrych spodarov a neboli sme tolko chorlavi. teraz troska tecie sopel a uz sa sedi doma v prekurenom byte. a ked je este v kociku, nebude ti lietat ako behajuci neposedkovia a nenadycha sa tak strasne toho studeneho vzduchu.

janka_pn
6. feb 2012

jasne ze mozes! ak nema teplotu.... poriadne pozakryvat a sups vyvetrat bacily 😉

maca_p
6. feb 2012

musis ist von! preboha, ved aj dieta potrebuje cerstvy luft. ked fuka silny vietor, hod mu cez sportak prsiplast. ved na sopel sa neumiera. nehovorim, aby ste sli na 3 hodiny, ale hodinka mu urcite neublizi.

nat_marcipanova
6. feb 2012

S babätkom do pol roka by si nemala vychadzat von pokial je menej ako -5 stupnov. So starsim v tychto mrazoch max. 20 minut.

lenka268
6. feb 2012

Ja nechodim v tychto mrazoch ani zo zdravym synom von, nie este keby mal nadchu. Taketo mrazy su moc, a skodia dospelemu nie este dietatu. Inak keby nemrzlo velmi tak max do -5 alebo tak by som sla na chvilku, je urcite pravda ze to prospeje ked ma nadchu pokial nie je teplota.

salma22
6. feb 2012

@s_katka jasne ak nekasle a ma len sopliky bez teploty... mozes ist von ak lepsie sa mu bude aj dychat vonku...... vzduch pomaha aj nasa mala spoliky bez teploty sli sme von uz ich tolko nemala a na druhy den jej vsetko preslo+ aj teple cajiky pijala 😉 neboj nic