Ahojte, maly sa nam narodil 11.1., myslite ze uz mozme ist kocikovat vonku? Ak ano, na aky cas cca?
Jasne môžeš...nemá sa ísť s takým malým iba ak sú mínusové teploty napr. - 15
@katka281 samozrejme, uz ste mohli ist davno, hodinu kludne doobeda aj poobede. Teraz je celkom fajn, ine by bolo ak by ste zili na Orave a pocas dna bolo minus 14.
jasne že ano, pokiaľ vyslovene nemrzne, cez obed ho treba zobrať na vzduch, na slniečko pokočíkovať.....kludne aj na hodinu, dve.....podľa počasie, dnes bolo pekne, bolo treba ísť von.....ak by fúkal studený vietor alebo mrzlo, tak nie.....ale inak treba aj v daždi, snehu....dieťa je naobliekané a v kočíku tam mu zima nie je....
mozte zacat postupne doma.par minut na balkone pri otvorenom okne a podobne
Jasne už dávno. Dcéra má práve dnes narodeniny. Narodila sa pred 4 rokmi a to bola iná zima. Cez deň sme normalne kočíkovali.
Jasne, však je krásne pocasie. Prospeje Vám to obom.
@lucia147852 to si pamätám narodil sa nám vtedy mladší syn: Žijeme na Liptove v dedinke pod horami a keď som prišla s malým domov bolo -22, 2 týždne sme neboli von čo bolo v kuse poriadne mínusové teploty a malý bol predčasniatko ani nie 2 kilové 🙂 Spomíname na tú zimu dodnes 🙂
@bellovag veru to bola riadne tuhá zima. U nás na obed sa dalo. Ale z nemocnice nás pustili večer o 21 a veru muž dlho vyhrieval auto, vonku bolo -20.
Dakujem zienky, potesili ste ma. Neviem preco skoro kazdy z mojho okolia na mna pozera cez prsty ked poviem, ze by som uz isla na prechadzku, ked cez den mame plusove teploty 🤷♀️
@katka281 cez prsty na teba zrejme pozeraju starsie rocniky, mozno to robia aj z nabozenskych dovodov, kedysi sa s dietatom islo von az po krste, na druhej strane ten bol co najskor.
@cookie29 nemyslim si, ze su zvyknuti, spomenula som to preto, ze som to citala prave na MK pred par mesiacmi. Ale dovtedy som o tom v zivote nepocula a to som uz vo veku, ked by som mohla mat vnucata. Ak ma zena okrem novorodenca dalsie dve male deti, to ani tie nejdu do krstu von? Ved je to nezmysel. A niektore zeny isli z porodnice s dietatkom v kociku, aj byvaju blizko.
@bellovag my sme mali uplne opacny extrem. Tiez predcasniatko, 2 kilove nam ho dali domov a zrovna boli 36 stupnove horucavy. Na dialnici bolo snad 50 stupnov, v aute peklo, klimu sme moc pustat nechceli, aby ho neofuklo, hodinova cesta domov, stres, aby sa neprehrial :D Tiez na to leto asi nezabudneme :D S kocikom sme chodili von az uplne vecer, lebo cez den sa nedalo vonku vydrzat..
@elizabet173 zalezi, kde byvas... ja som to vzdy vedela, proste je to zauzivane, ze s dietatom sa nejde von, kym nie je pokrstene, pretoze by ho mohli urieknut... ale kedysi bol krst tak do 3-4 tyzdnov od narodenia. Ja nehovorim, ze to je spravne alebo nie, ja som bola vonku s novorodencom a osobne s tym nemam problem. Ale vela ludi tak este stale funguje. Tak ako sa nekupuje kocik pred narodenim alebo nechysta postielka... a takychto "povier" je nemalo. Vsak si kazdy robi co chce. nehovorim, ze suhlasim, len vysvetlujem... su oblasti, kde maju zvyklosti tvrdsie korene a inde je to benevolentnejsie... paradoxne si kladiem otazku ako sa kedysi chodilo z porodnice, ked sa nesmel kupit kocik ci ist s dietatom von pred krstom a aut nebolo...
@cookie29 nasi napriklad auto mali, ale neboli vajicka. To znamena, ze ma proste v perinke mama drzala celu cestu domov na rukach. Preto je teraz nerealne kupovat kocik az po narodeni. Lebo vacsina ludi ma 3 kombinaciu s vajickom a to vajicko potrebuje uz na cestu z porodnice, takze uz ma tym padom kupeny aj kocik.
Ja si neviem predstavit neist s normalnym zdravym dietatom mesiac von. Mozno ine to bolo v dome na dedine, tam matka mohla vyjst aspon na dvor. Ale vydrzat mesiac v byte bez pohybu nemoze byt pre matku zdrave. A pre dieta je tiez lepsie byt na cerstvom vzduchu
@katka281 môj sa narodil 1.1. A kočíku jeme od príchodu pôrodnice na 4den po pôrode 🙂
A preço by si demolha. Mne sa najmladsia narodila 27.12., 30.12. rano sme sili domov a pooobede uz sme aj boli vonku. ved nie ja z cukru. hadam dieta primerane oblecies. Ked mala prensa na den 3 tyzdne uz bola na "okruznej" jade. 450 km ta a 450 km spät vlakom v jeden den. ako 6 tyzdnova sa uz tyzden "lyzovala" v Alpach. Vonku cely den, väcsinou v nosiči. O tyzden na to sme leteli 1+6 hodin plus přestup. Z dietata neubudlo, ma dva roky, je zive a zdravé, nic mu nechyba.
@cookie29 to mas pravdu, len som myslela, ze sa dnes uz mlade mamicky takym nezmyslom len zasmeju. Vies, ze som na to tiez myslela, ako sa chodilo z porodnice kedysi? Nie sanitkou? Neviem
jasné, už ste mohli byť dávno na prechádzkach ..dieťatko potrebuje slniečko a čerstvý vzduch