Môžem dať do športového kočíka štvormesačné dieťa?

zuzkamacken
8. aug 2013

prosim vas, mozem ho dat uz do sportoveho kocika? do vanicky sa nezmesti plus je v nej nervozny lebo nic nevidi.. viem, ze standard je od polroka ale .. mate skusenosti? dakujem

gubcikova
8. aug 2013

ak sa dá dať do úplného ľahu môžeš

happyfrog80
8. aug 2013

v Uk vozia v klasickej bugine tak stare deti ,videla som sj mladsie kokso,sak to treba rovne a nie aby bolo ohnute dieta,takym rodicom by som to vzala,potom bude mat hrb no nie?

lucul
8. aug 2013

@zuzkamacken ak mas sportovy kocik od narodenia tak kludne

sense
8. aug 2013

@zuzkamacken ak mas sportovy kocik vhodny od narodenia, cize da sa nastavit do uplne lahu tak ano mozes...ja zacinam tiez toto riesit lebo malu uz nebavi len "tak cumiet do blba"

hajajanka
8. aug 2013

@zuzkamacken Ak sa da do uplneho lahu, tak mozes (pozor, treba zapasat, lebo takto male dieta sa lahko zosmykne).

linda20111
8. aug 2013

@zuzkamacken ja by som dala, hlavne v tychto horucavach je to aj lepsie lebo je viac vetrany. tiez mam taky kocik ktory sa da sklopit do lahu.

zuzkamacken
autor
8. aug 2013

no nie je to ten typ co mozu byt deti od narodenia, je to trojkombinacia a zda sa mi, ze uuuplny rovny lah to nie je.. trosku to bude naklonene.. vo vanicke je nervozny, nic nevidi. a je mu uz takmer mala.

katren
8. aug 2013

;@zuzkamacken pokial nebude musiet sediet, tak ho tam daj 😉

salome_82
8. aug 2013

@zuzkamacken V pohode ho do toho šporťáka daj, to nevadí, že to nie je úúúúplná rovina. Ja som malú dala v 5. mes. do športového, tiež bola vo vaničke narvatá a síce si musela chvíľu zvykať, no potom si uvedomila, že má lepší výhľad a odvtedy sa až teší do kočíka 🙂 Pre začiatok mu tam daj nejakú obľúbenú hračku 🙂

euka210
8. aug 2013

pokial sa da dat do lahu...maly sklon nevadi, ale sediet urcite nesmie

alexandra28
8. aug 2013

@zuzkamacken svoje dieťa nemám ale donedávna som žila v jednej domácnosti s krstniatkom a to nemalo ešte poriadne ani tri mesiace a už muselo ísť do športovej časti lebo bola taká dlhá, že si nôžky mohla v pohode vyložiť hore vo vaničkovej časti ..... teraz má necelé tri roky je zdravá, chrbticu má v poriadku, žiaden hrb ako píše happyfrog80 ( chvála bohu) ale je pravda, že musíš dávať pozor aby bol drobec vo vodorovnej polohe

zuzkamacken
autor
8. aug 2013

ok, viem, ze nemoze sediet.. 🙂 ide mi len o to, ci moze byt v takej sikmej polohe. ci nemusi "zapajat" daky sval aby mu tam bolo fajn... pytam sa ako blba, ale chcem si byt ista..

slniecko612
8. aug 2013

Podla mna ho kludne daj, aj tak ho tam nebudes davat do 90 stupneveho sedu. Moj maly isiel do sportaku v 5,5 mesiaci, tiez sme mali problem, ze sa mu vo vanicke nepacilo. Ked spal, tak bolo dobre, ale ked sa zobudil, tak hrozny plac az kym sme neprisli domov. Potom som dala sportak, ked sa zobudil, dala som ho do polosedu a v pohode sme mohli pokracovat v prechadzke. 🙂 Videla som aj to, ze niektore mamicky sa snazia mat dieta v hlbokom co najdlhie a potom pod nich podkladaju vankus. ALe podla mna to je este horsie ako mat ho v sportaku. Radsej dam sportak a ked potrebujem, tak trochu tu sportovu cast naklonim, aby dieta aspon trochu videlo a nie podkladat vankus, ktory robi chrbatiku ovela horsie. 🙂

petinka18
8. aug 2013

moj maly od 4.mesiaca sedel v sporotovej casti,trochu som mu sklopila operadlo aby mi nesedel ,bol v pololehu,zapasala som a bolo mu ovela lepsie 😉 takze kludne mozes

aliza
8. aug 2013

@zuzkamacken a preco by si nemohla? 😕. Co by sa mu asi tak mohlo stat? moze byt aj vo vyvysenej polohe 😉.

aliza
8. aug 2013

@happyfrog80 ty len nikomu deti neber.... 😕. A v tom Uk si videla deti s hrbmi? lebo ja nie... ani jedno!

happyfrog80
9. aug 2013

@aliza
@aliza ze by si to bola ty s tou buginou co viezla novorodena uz za seda?Alebo ti treba okuliare UK nie je male takze nezijeme v zej istej dedine ,ja ich vidavam dost casto taketo pripady a ak sa ich zastavat tak potom si taka ista ,a ano vidavam aj hrbatych mladych ludi,asi som tu uz dlhsie nez ty ze som ich stihla dost vidiet a skaredych zdeformovanych,vsetko je vdaka ich rodicom ze sa nevedia o deti postarat 😉
A ked vidim takych mladych s deckom a poznam ich co mu svaraju tak ich proste nahlasim socialke 😉 dobre nie😉

aliza
9. aug 2013

@happyfrog80 😕 radsej nebudem reagovat,len nezabudaj, ze vsetky myslienky sa nam vracaju ako bumerang...ak zijes v UK, chces mat deti (neviem, ci uz mas...)....tak bud opatrna vo svojich atakoch na domacich...nemusi sa im to pacit a raz moze niekto nahlasit teba.

bublinka711
9. aug 2013

@zuzkamacken aj my to riešime a to máme ešte iba 3 mesiace. Pre nás je ešte veľmi skoro, tak zatiaľ bojujeme v hlbokej vaničke. Nám je síce veľkosťou dobrá, ale toľko, čo sa tam narozčuľuje, no hroznéééé... ☹. Zatiaľ to riešime Manducou, keď už je moc zle, strčím ju do nej a môže sa obzerať koľko chce 🙂... Držím palce, nech to aj vy rýchlo nejak vyriešite, nie je nič horšie ako nervózne dieťa na prechádzke 🙂...

gabi6211
10. aug 2013

No aj my za chvilku budeme musiet vytiahnut sportak hoci mame len 3 mesiace. Maly je vo vanicke uz totiz ltt. A nam pomaha tiez nosenie v satke, lebo odtial vidi vsetko, akurat ze pocas letnych horucav sa v tom spotime obaja, ale maly si to vyzaduje tak co kvoli nemu nespravim 🙂

valy
12. aug 2013

moje deti v styri a pol mesiaci samostatne sedeli, tak museli ist do sportoveho kocika, lebo z vanicky vyliezalli