Môžem dať 10 mesačnému krabičkové 3.5% mlieko?

latarina
3. júl 2017

Ahojte. Prosim Vas mozem vyskusat 10 mesacnemu krabickove 3.5% mlieko??. Kojim ho este ale uz my v noci vymysla a place. Alebo este mam davat Um??

lubi40
3. júl 2017

@latarina este by som dala UM aspon do roka a potom mozes prejst na kravske plnotucne. To sa do roka neodporuca, kvoli vysokym bielkovinam.

janicka2315
3. júl 2017

Moja ho pije od pol roka..bez problemov..

ave17
3. júl 2017

Ja by som to nerobila,radšej umelé mlieko.Moja pila UM do 3 rokov.

krissmac
3. júl 2017

@latarina moj maly ho pil cca od 5m 🙂 a odvtedy len take.. nic mu nebolo, nemal problemy, zdravucky bol aj je stale 🙂 treba vyskusat dat trosku a uvidite, ci ho brusko neboli a ak nie, tak mu ho kludne davajte 🙂 uz nie je ani najmensi, aby mu to podla mna sposobovalo nejake vaznejsie traviace problemi

hettinka
3. júl 2017

ak už kravské, určite nie UHT mlieko z krabice ... to je už také spracované, že prakticky nemá pre také malé dieťa výživnú hodnotu. Bud mu zarob UM, alebo kúp kvalitné plnotučné mlieko z mliečneho automatu a to preváraj.
Musíš pozorovať potom reakcie, ako to zvládne. ja mám 2 deti, staršie zvládalo prevarené KM od roka vcelku v pohode, u druhého sa objavili kožné problémy a nemohlo ho piť až do 3 rokov vôbec a potom len veľmi obmedzene.

nika2212
3. júl 2017

Pri oboch bmojich detoch som začala s 3/5% od 12mes. dovtedy bolo UM takže ak budu mat toleranciu a bude im aj chutit kludne im dávaj. Neskor som donho už davala kakao a tak mi moja 2r dodnes zaspava s večerným kakaom v posteli...Takže ano môžeš no počkaj do 12mes.

latarina
autor
3. júl 2017

Dakujem za názory dievcata. No ked som mu skusila 1x krat nutrilon vypluval a aj bebu. Tak preto som skusila krabickove. Ci to mam viac krat vyskusat ci mu to zapasuje??

lorela
3. júl 2017

@latarina Určite skúšaj viackrát.
Krabicové je tá najhoršia voľba pre tak malé dieťatko.

martinkojakub
3. júl 2017

Ja som dala jeden jediny krat Kubkovi krabicove prevarene mlieko a odvtedy ani raz pretoze to skoncilo hnackami,takze neodporucam.

gir
3. júl 2017

ja som dávala až od roka a od 9 mes. HIPP

deti95060810
3. júl 2017

môžte ,ale prevariť...tiež som počula maminky čo dávali od 6 mesiacov....

bosoriak
3. júl 2017

@latarina nutrilon a beba su hnusne. skus sunar alebo babylove. do roka vraj UM a potom vklude mlieko - vzdy plnotucne a najlepsie pasterizovane 5dnove. ale ak v 1 roku uz je vsetko, tak ani mlieko netreba.

lenka_samorin
3. júl 2017

Ahoj, ja som po ukončení kojenia v 15m dávala deťom UM Amilk až do 2-2,5 roka. Má to určite svoj význam, kravské mlieko nemá také zložky ako kvalitné umelé mliečka a už vôbec nie ako tvoje materské mlieko. A ak Nutrilon a Beba nechutia, skús iné. Napr. ten Amilk nie je až taký drahý a v Dr. Max, kde ho predávajú, majú pravidelne na ne akcie, tak vyskúšaj. Alebo sa popýtaj kamarátok, či ti nedajú na 2-3 dávky iné značky, ktoré používajú ony, aby si zistila, čo tvojmu bábu chutí. Niektoré moje kamarátky vyskúšali aj 3 značky mlieka, kým našli tú, ktorá chutila a bola aj kvalitná.

jankadr
3. júl 2017

V lekarni sa daju kupit vzorky um.mojmu kojenemu zachutila humana

hors
3. júl 2017

@latarina Ahoj ja mam 3 deti a kazde bolo na UM .Syn do 8 mes.potom ako keby ho nezniesol UM nechcel a bol na 3,5%mliku dcerka do 11 mes UM a potom odmietala a bola tiez na 3,5% a dalsia dcerka UM do 12 m a je na 3,5% .Vyskusaj mu dat pokial ma znasanlivost dobru na mliecne vyrobky tak kludne nic nepokazis.😃Tuto ti kazda poradi ine podla vlasnej skusenosti😉

latarina
autor
4. júl 2017

@lenka_samorin ahoj. Poskusam este bebu. A popytam sa v lekarni ci maju vzorky.

latarina
autor
4. júl 2017

@jankadr a viac krat si mu vyskusala kazde mlieko. Ci na prvy krat sa chytil??

jana_eyre
4. júl 2017

@latarina inak sunar original ma chut, najblizsie ku klasickemu mlieku.. Neviem ci nieco zmenili ale moje prve dve deti si iba na sunar zvykli..

simculllka
4. júl 2017

@latarina Ahoj, tiež som kojila dcéru do 11M a potom som jej začala dávať klasické mlieko 3,5%, teraz má rok a pol a je v poriadku, žiadne problémy sme s tým nemali. treba vyskúšať. Osobne dám radšej kravské mlieko z mliekomatu ako umelé mlieka...

jankadr
4. júl 2017

@latarina skusala som viac krat sunar,nutrilon,bebu a kupila som humanu (ta mi nesmrdela a chutila normalnejsie) a pre mna to bola nemecka znacka (este mi pride fajn hipp)
Ja som materske mlieko odsavala do dvoch rokov,ale uz som musela dat aj umele (odsala som cca liter denne),ale krpec nechcel ze nic jest (bol aj anemicky).naucila som ho tak,ze som mu do materskeho postupne zamiesala vyssie davky humany,aby si zvykol na tu chut.viem,nema sa to,ale ina moznost nebola.ved matky koja a dokrmia hned umelym.a humanu miloval do 3 rokov,kym neobjavil granko🙂a umele mlieko bolo obohatene aspon o to zelezo,co kravske nema.ale syn je taky,ze miluje syry,jogurty,smotanove omacky-vsetko,co sa blizi mlieku.

sense
4. júl 2017

Sk kravske rozhodne nie krabickove, ale cerstve a plnotucne....my sme davali kravske mlieko az po roku a pol 3,8%....pijava mlieko doteraz

bianca
4. júl 2017

@latarina porad sa z det. lekarom a nie na koni. Ked ti 43 mamiciek napise ze nemali problem to este neznamena ze aj tvoje dieta ho mat nebude. A naviac, nasledky sa nemusia prejavit teraz ale vo forme alergii kludne i neskor. Moja pila UM do 2,5 r. Potom sme zo dna na den presli na kravske iba koli skolke a nebol problem. A i napriek opatrnosti koli mojim alergiam mame problem s HIT no to s tym nesuvisi .
Zaver je teda taky, ze je to otazka pre detskeho lekara a nie na anonymne forum,. Ked ti tu xy mamiciek poradi, potom to zle dopadne, na koho sa budes hnevat ? Na ne ? Na kona ? Na seba ?

dracikdrahosko
4. júl 2017

Ja som tiež podobného názoru, až do troch rokov veku sa odporúča piť výlučne umelé mlieko, a až po dovŕšení jedného roka dieťaťa sa môže používať kravské mlieko 3,5 percentné, no len na varenie polievočiek, prívarkov a na pitie je potrebné stále podávať len mliečnu formulu.

katriona1
4. júl 2017

@latarina mužes dávat i rostlinná mléka - treba rýžové nebo ovesné,
neter bude mít rok, sestra jí stále kojí, ale zároven jídává tyto rostlinná mléka, já jsem dceru kojila 20 mesícu, do roka jsem kravské mléko používala jenom v malém množství pri varení a dávala jsem jí spíš tyto rostlinná mléka, když jsem prestala kojit tak už jsem žádné UM nedávala, však mela plnohodnotnou a zdravou stravu, takže večer dostala trochu rostlinného mléka nebo kravského, od 2 let pred spaním nepije nic, však má normální večeri tak si ani nedokážu predstavit, že bych jí ješte cpala s UM, mléčné výrobky má ráda a hrníček čistého, neslazeného mléka jí dávám k snídani na napití

lorela
6. júl 2017

@katriona1 Rastlinné mlieka nemajú s mliekom nič spoločné (pripravuje sa, alebo už platí zákaz používať na tieto výrobky označenie "mlieko"), a preto sú pre dojčatá ako náhrada za mlieko absolútne nevhodné.
Od určitého veku dieťaťa je možné ich používať pri varení.

katriona1
6. júl 2017

@lorela já vím, že nejsou náhradou za mléko, ani jsem je tak nepoužívala, nejdrrív jsem z nich delala kaše a pozdeji je dávala na napití, sestra taky neter stále kojí + asi 5x denne jí + jí dává rostlinné mléko