Môže spať malý psík so štvormesačným bábätkom?

29. okt 2021

Ahojte 🙂) Mozem dat psika maleho spinkat ku 4m babatku do postielky? Aby si budoval vztah so psikom.Dakujem

michaela789
29. okt 2021

Určite nie. Tiež máme psa, je to milovaný člen rodiny, ale má svoj pelech a svoje miesto, do ktorého mu tiež nik nezasahuje. Postieľka je miesto pre dieťa, kde má dieťa nárok na svoj pokoj a priestor. Vzťah nech si budujú hrou.

sisa_s
29. okt 2021

Podla mna psik do postielky nepatri... Ved maleho urcite davas aj na gauc a podobne, kde okolo pobeha psik, postupne sa zoznamia

hennyinnsbruck
29. okt 2021

A naco?pes nech spi tam kde doteraz

karhu
29. okt 2021

nie

mariaveronikag
29. okt 2021

juj, do postieľky nie. Vzťah si môžu budovať hrou neskôr a keď ich chceš zoznámiť už teraz, tak môžeš napríklad keď je dieťa v Tvojom náručí, alebo na gauči a vždy pod dozorom.

simona92101
29. okt 2021

Do postielky nie,moze ho prilahnut nechtiac..ved ak su pocas dna spolu,mozu sa hrat mojkat.spolocnym spanim sa z nich naj kamosi nestanu

werony_n
29. okt 2021

Podľa mňa určite nie, vzťah vieš budovať aj inak ako ho dat spať ku bábätku. Je to zviera, nikdy nevieš, či mu napadne, môže prilahnut bábätko, zlaknut sa a poskrabat... Že vôbec ti také niečo napadlo.

mabenn
29. okt 2021

Aj si to domyslela ci len sa ti paci ta predstava ze spia vedla seba? Pes je zviera. Sprava sa pudovo. Moze dietatu ublizit. Si za dieta trestnopravne zodpovedna. Ked by sa aj nic nestalo, nezda sa ti hnusne, ze 4mesacne dieta ma spat pri chlpoch psa, ktore mu mozu vojst do ust,nosa? Ze toto niekoho napadne...

fiafia
29. okt 2021

Určite nie a v 4mesiacoch mu to je isto jedno. Vzťah majú kedy budovat

autor
29. okt 2021

So mnou a muzom pes spi v posteli úplne v pohode a žiadne chlpy v nose nemáme lebo pes ma vlasy a ešte ani raz nás neprilahol a vzťah sme si vybudovali nadherny

michaela789
29. okt 2021

Je hlúposť porovnávať dospelých ľudí a 4 mesačné dieťa, ktoré sa nevie brániť v prípade núdze.... Druhá vec, vás pes vníma ako autoritu zatiaľ čo bábätko môže vnímať na rovnakej úrovni ako je on sám - veľmi nebezpečné.
Proste nie, zlý nápad.

michaela789
29. okt 2021

A ako som písala - pes má svoje miesto na odpočinok, dieťa svoje. Prečo budovať v psovi pocit že patrí do postieľky k dieťaťu keď to tak nie je? Nechať ho oňuchať, v rámci schopnosti dieťaťa pomaznať pod dohľadom rodiča a majiteľa, áno. Ale spať určite nie. Predpokladám, že opačný scenár - dieťa v psom pelechu - by sa ti nepáčil, či áno? Pritom je to v podstate to isté.

tinatitti
29. okt 2021

Ja som veľký psíčkar, ale väčšiu kravinu som v živote nepočula,teda nečítala. Pes do detskej postieľky k malému bábätku rozhodne nepatrí. Keď bude dieťa samo behať a zoberie si ho do postele, ôk, ved sa jedna o malinkeho psíka. Ale vzťah so psom sa nebuduje len spaním v jednej posteli....

michaela789
29. okt 2021

@tinatitti tak 👆

autor
29. okt 2021

Ja vás úplne chápem ale je mi to ľúto psika,nema toľko pozornosti ako babatko a tak by som mu chcela vysvetlit že ho mame radi rovnako.Popripade aby nezačal kvoli tomu robit zle malemu…Tak aby mali vzťah

belllinka
29. okt 2021

tak snáď nechceš porovnávať dospelého človeka so 4- kilovým babätkom. Pes keď mu ľahne na tvár alebo mu zakryje nos, tak to nerozchodí. A potom borel, po ktorom chodí a váľa sa pes vonku chceš dať do postieľky, no nemám slov...

michaela789
29. okt 2021

Ty si absolútne neuvedomuješ kam tieto nápady vedú? Vieš niečo o psoch? Pes je svorkove zviera. Ty alebo manžel ste vodca svorky, ktorý určuje hierarchiu. Vy v prvom rade dajte psovi najavo, že ste vy, vaše "mláďa" a až potom je on..... Alebo chceš aby ti z trucu začal spinit doma, nedajbože žiarliť na dieťa a ubližovať mu?
Nepodceňuj psiu inteligenciu a psie emócie a maj ich za všetkých okolností pod kontrolou. Ty nie si matka toho psa, si jeho vodca. Matka si svojmu dieťaťu

michaela789
29. okt 2021

My sme doma autorita a pes nás miluje, rovnako nás rodičov ale aj malého syna. Keď malý zaveli, pes si sadne a to bez pardonu a ešte to urobí veľmi rád, lebo vie že môj syn je mu nadradený a má ho posluchnut. Má z poslušnosti radosť. A tak to má byť. Žiadne také že aby si pes nemyslel že ho nemá niekto rád. On vníma povely a interakciu ako lásku a funguje to dokonale.

hederamonstera
29. okt 2021

Vies, ze je to pes a nie vase prvorodene dieta? Achjaj

aceris
29. okt 2021

V ziadnom pripade. Ak velmi chces, daj mu pelech vedla postielky. Pes pochopi, ze dieta je sucastou svorky a v hierarchii domacnosti nad nim. Spolocnym spanim v rovnakej posteli si vztah so psom nebudujes. Ten je postaveny uplne na inom.

zuzanaam
29. okt 2021

Presne takéto hlúpe správanie by viedlo k tomu, že pes by raz to dieťa bez pardonu napadol. Lebo by sa považoval v hierarchickom rebríčku zarovno dieťaťa, alebo nad ním.

uzanka16
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klejkaez
29. okt 2021

Autorka :i ja budem tento problém riešiť aby naša fenka ľúbila o chvíľku narodene babatko. A tu nejde o chlpy, vlasy, ale psik si v postielke nevybuduje vztah a druha vec moze začať babatko chrániť a vas zastrasovat ked ho pojdete vybrat z postielky, bacha na to by si sa čudovala i pri priateľskom psíkovi. Babatko potrebuje klud na spanok... Postielka je pelech bábätká a psi vankus je pelech pre psika.. Obaja maju miesto odpočinku a kľudu svojho.
Psik sa nebude citit odstrceny ked sa zvalite vsetci traja na gauc. Babatko vedla seba alebo na seba a havko nech si ho nuchaa, ale ty sa necicikaj len s malym, ale obom rovnako. Aby neziarlil. Pomojkaj si psika i na rukách.. A maj babatko pri sebe.
Ja uz s bruchom našu nemozem zdvihat a bola nato zvyknuta ale je tazka 8kg.
A pyta si to. Tak sa zvalim na gauc, lahne si bokom cez brusko a lahne mi na krk a mazname sa.
Predsa len jej treba dokazat ked uz citi babatko ze a co, budu tu pre mna obaja rovnako 🙏🏻😇.... A nic sa tym nezmení.

nikpa
29. okt 2021

To vážne? Ťukám si na čelo pri volaktorych materach.

julie19
29. okt 2021

Ahoj, mame doma ročne dieťa a malého 6kg psíka, ktorý tiež spáva s nami v posteli... zo začiatku kým masa mala len ležala a neskôr sedela tak ju chodil psík len oňuchávat a keď sa prudšie pohla hneď bol psík v strese, takze určite by som ich nenechavala samé aj keď psíkovi verím a celé tehotenstvo spal s nami váľal sa pri bruchu ale aj tak nikdy nevieš ako zareaguje... určite nie do postieľky, keď tak na gauč alebo do vašej postele a ľahnúť si tam k ním aj ty aby si ich mala na očiach ... časom keď mala začala stvornozkovat a staviat sa a prerástla psíka tak sú naj kamošky, mala môže ťahať, capkat, robiť “môj havko” a havko drží ako hluchý 😅... neboj, vzťah si vybudujú aj mimo postieľky, len sa im obom venujete a ono to príde samé

tinatitti
29. okt 2021

Stačí psa zahrnúť láskou, on to cíti, aj keď všetka pozornosť sa venuje bábätku. Naš pes spával pod postieľkou, strážila malú. Vždy bola v jej blízkosti, Ale všetko má svoje hranice. Pes je pes, dieťa je dieťa.

hennyinnsbruck
29. okt 2021

Tieto hlasky milujem🤣je mi luto psa lebo nema tolko pozornosti..a co takto sa mu venovat ????
Mas 10deti doma? Ja mam 2 psov na 95% sme same a venujem sa kazdemu…
Ked pes sam vleze do postielky ok ale nedavaj ho tam urcite na silu. Aj moji spia v posteli spime vsetci v posteli ,ale nic nasilu a pod….

1mata
29. okt 2021

Pane Boze, to ako vazne? Pes v postielke?
Ked vidim, ako pes mojej susedy zerie hovna po druhych psoch... a potom sa oblizuje s jej malym deckom je mi z toho grcmo.
Je to zviera, patri do svojho pelechu. Na 1.mieste je zdravie a pohodlie tvojho dietatka.

jankalukasova
29. okt 2021

Toto je podľa mňa troll....

hennyinnsbruck
29. okt 2021

@1mata ty asi psa nemas ze ?